Euroleague: Αλαλούμ με την παρουσία φιλάθλων της Μακάμπι στο 3ο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό - Αντιδρούν οι πράσινοι

Euroleague: Αλαλούμ με την παρουσία φιλάθλων της Μακάμπι στο 3ο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό - Αντιδρούν οι πράσινοι

Η ΓΣ της Euroleague είχε αποφασίσει τον Οκτώβριο να παίξει στη διοργάνωση η Μακάμπι αλλά χωρίς την παρουσία κόσμου - Περισσότεροι από 2000 Ισραηλινοί είναι στο Βελιγράδι για τον αγώνα με τον ΠΑΟ

MAKAMPI_PAO
Σε λίγες ώρες (20:00) η Μακάμπι Τελ Αβίβ υποδέχεται τον Παναθηναϊκός στο Βελιγράδι στο 3ο παιχνίδι της προημιτελικής σειράς της Euroleague

Το σκορ μετά από τους 2 αγώνες στην Αθήνα είναι 1-1 και ο νικητής του Game 3 θα αποκτήσει σημαντικό προβάδισμα πρόκρισης στο Final Four της Euroleague. Οι δύο ομάδες είναι στο Βελιγράδι αλλά εκεί είναι και περισσότεροι από 2000 φίλαθλοι της Μακάμπι κάτι που έχει προκαλέσει τεράστιες αντιδράσεις από τον Παναθηναϊκό. 

Η Μακάμπι Τελ Αβίβ όπως αποφάσισε τον Οκτώβριο η ΓΣ της Euroleague στην Κωνσταντινούπολη λόγω του πολέμου η "ομάδα του λαού" δεν θα έδινε τους αγώνες της στην κανονική περίοδο στο Τελ Αβίβ αλλά στο Βελιγράδι χωρίς την παρουσία κόσμου. 

Σε όλη την διάρκεια της κανονικής περιόδου η Μακάμπι στερήθηκε τους φιλάθλους της αλλά αυτό άλλαξε στον αγώνα με την Μπασκόνια στα play in ο οποίος έδινε πρόκριση στα προημιτελικά. 

Κλείσιμο
Η σερβική κυβέρνηση και η αστυνομία του Βελιγραδίου επέτρεψαν στην Μακάμπι να έχει κόσμο στο παιχνίδι με τους Βάσκους. Σε αυτό συμφώνησε και η Euroleague. Στις 9 Μαρτίου της επετράπη να έχει έως και 1000 φιλάθλους στο πλευρό της αλλά εν όψει του αγώνα με τον ΠΑΟ ο αριθμός θα είναι πολύ μεγαλύτερος. 

Στο Βελιγράδι έχουν ταξιδέψει περισσότεροι από 2000 που θέλουν να είναι το βράδυ στο γήπεδο για να στηρίξουν την ομάδα τους. 

«Η Μακάμπι Τελ Αβίβ ευχαριστεί τη Σερβία και τις τοπικές δυνάμεις ασφαλείας, που σε μέρες πόνου και αβεβαιότητας υποδέχθηκαν την ομάδα με ανοιχτές αγκάλες, με υπευθυνότητα, επαγγελματισμό και γενναιοδωρία για χάρη του μπάσκετ που όλοι αγαπάμε τόσο πολύ και της αδελφοσύνης μεταξύ των ανθρώπων. Οι οπαδοί της Μακάμπι στην πρωτεύουσα της Σερβίας με εισιτήρια θα μπορούν να εισέλθουν στη θρυλική "Χάλα Πιονίρ" (σ.σ. έτσι ονομαζόταν παλιότερα το κλειστό, πριν μετονομαστεί το 2016 σε «Αλεξάνταρ Νίκολιτς Χολ») και να υποστηρίξουν την ομάδα στους θερμούς εντός έδρας αγώνες μας στο Βελιγράδι» ανέφερε σε σημερινή ανακοίνωσή της η ισραηλινή ομάδα.

Όλα αυτά προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του Παναθηναϊκού και του ιδιοκτήτη της ΚΑΕ Δημήτρη Γιαννακόπουλου ο οποίος είναι ήδη στο Βελιγράδι. 

«Πριν από 3-4 μήνες, όταν γινόταν η ψηφοφορία για το αν θα συμμετέχει η Μακάμπι στη φετινή διοργάνωση, με όσα συνέβαιναν στην περιοχή, η Μακάμπι είπε και υποσχέθηκε ότι όλα τα παιχνίδια θα γίνουν κεκλεισμένων των θυρών.
Ξαφνικά τώρα διαβάζω παντού ότι θα έχουν 2.000 οπαδούς. Ελπίζω ότι ... η EuroLeague θα κάνει αυτά που χρειάζεται για να ξεκινήσει το παιχνίδι και να ξεκινήσει με τις συνθήκες που υποσχέθηκε τότε η Μακάμπι και όλοι ψηφίσαμε η Μακάμπι να είναι μέρος αυτής της διοργάνωσης. Ελπίζω η EuroLeague να κάνει αυτό που χρειάζεται» ανέφερε στα social media. 

Ο Παναθηναϊκός τονίζει ότι η απόφαση να έχει κόσμο η Μακάμπι στο παιχνίδι δεν έχει περάσει από τη ΓΣ της Euroleague και δεν μπορεί να ισχύσει. 

Πάντως το «Αλεξάνταρ Νίκολιτς Χολ» του Βελιγραδίου χωράει 10.000 θεατές και ήδη υπάρχουν φήμες για παρουσία 5000 στο παιχνίδι της Μεγάλης Πέμπτης. Οι Σέρβοι έχουν ανάψει πράσινο φως για την παρουσία κόσμου, η Euroleague δίνει συγκατάθεση και μένει να δούμε την επίσημη αντίδραση του ΠΑΟ εάν στο γήπεδο βρεθούν 2000 φίλαθλοι. 

Όλα είναι ανοιχτά... 



Ειδήσεις σήμερα:

Η AstraZeneca παραδέχθηκε ότι το εμβόλιο κατά της Covid θα μπορούσε να προκαλέσει σπάνιες θρομβώσεις

Βίντεο και φωτογραφίες: Ο βασιλιάς Κάρολος επέστρεψε στα δημόσια καθήκοντα για πρώτη φορά μετά τη διάγνωση με καρκίνο


Γάζωσαν με καλάσνικοφ αυτοκίνητο στο Καστέλλι Ηρακλείου - Τραυματίστηκε ένας 23χρονος
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης