Άριαν Ντε Ζέου: Ο «σκληρός» των γηπέδων που αντί για γιατρός έγινε... αστυνομικός

Άριαν Ντε Ζέου: Ο «σκληρός» των γηπέδων που αντί για γιατρός έγινε... αστυνομικός

Ο Ολλανδός κεντρικός αμυντικός μετά το τέλος της καριέρας του έκανε μια μία... απίθανη αλλαγή στη ζωή του

1147100__1_
Τι δρόμους ακολουθεί ένας ποδοσφαιριστής από τη στιγμή που θα κρεμάσει τα παπούτσια του;

Η μεγαλύτερη πλειοψηφία γίνονται προπονητές, αρκετοί αναλαμβάνουν θέσεις τεχνικού διευθυντή ή τιμ μανατζερ στις αγαπημένες τους ομάδες, ανοίγουν ακαδημίες ποδοσφαίρου ή ασχολούνται με τις επιχειρήσεις που έχουν δημιουργήσει με τα χρήματα που έβγαλαν ως παίκτες.

1275846


Σίγουρα υπάρχει και οι εξαιρέσεις και μία εξ αυτών αφορά τον Ολλανδό κεντρικό αμυντικό Άριαν Ντε Ζέου, ο οποίος για 13 χρόνια έβγαλε το ψωμί του στα γήπεδα της Αγγλίας.

Ένας τίμιος και δυναμικός κεντρικός αμυντικός με 146 εμφανίσεις στην Premier League (Γουίγκαν και Πόρτσμουθ) κι άλλες τόσες στις μικρότερες κατηγορίες (Μπάρνσλεϊ, Κόβεντρι) ο οποίος το 2009 σε ηλικία 39 ετών αποσύρθηκε από το ποδόσφαιρο.

5266510


Ο Ντε Ζέου, ο οποίος παράλληλα με το ποδόσφαιρο είχε καταφέρει να πάρει το πτυχίο του στην ιατρική (!), αρχικά είχε σκεφτεί να στραφεί εκεί, αλλά εν τέλει κατέληξε να είναι επιθεωρητής στην Ολλανδική αστυνομία!

Κλείσιμο
«Εκείνη την εποχή η αστυνομία αναζητούσε άτομα με ανώτατη εκπαίδευση προκειμένου να στελεχώσει κάποιες υπηρεσίες. Η δουλειά ήταν σίγουρη, ενώ στην ιατρική θα έπρεπε να συνεχίσω τις σπουδές για την ειδικότητα και έτσι έκανα αίτηση. Για να πω την αλήθεια λιετούργησε μέσα και το ένστικτο του παιδιού, Γρήγορα αυτοκίνητα, πιστόλια, αδρεναλίνη...», εξήγησε στο The Emmerson Boyce Podcast (Ο Έμερσον Μπόις ήταμ παλιός του συμπαίκτης στη Γουίγκαν).

De_Jeeuw


Ο Ντε Ζέου παραδέχθηκε ότι στην αρχή απλά ήθελε να δοκιμάσει, αλλά «όπως ακριβώς έκανε κι όταν πήρα την απόφαση να πάω σε μικρή ηλικία στην Αγγλία, σιγά, σιγά άρχισα να το απολαμβάνω και έτσι έγινε η κανονική μου δουλειά».

Ο 54χρονος Ολλανδός παραδέχθηκε πως ως αστυνομικός πλέον: «βλέπεις την άλλη πλευρά της κοινωνίας, αλλά όπως ονειρεύεται κάθε παιδί έχω ένα γρήγορο αυτοκίνητο κι ένα όπλο! Πάντως και εδώ όπως και στο ποδόσφαιρο εξαρτάσαι από τους συναδέλφους σου».

Ο Ντε Ζέου επίσης τόνισε ότι αρχικά δεν ήθελε να έχει καμία σχέση με το ποδόσφαιρο γιατί «το αγαπώ τόσο πολύ που δεν μπορούσα να μην παίζω», ωστόσο σιγά, σιγά... σκότωσε τον παίκτη μέσα του και εδώ και λίγα χρόνια είναι προπονητής στην ερασιτεχνική ομάδα Φίτεσε 22 συνδυάζοντας προπονητική και... αστυνομική δράση.

Ειδήσεις σήμερα:

Σε λίγες μέρες θα είναι καλά και θα σας τα πει ο ίδιος, είπε η αδερφή του Δημήτρη Κόκοτα

Τη δική της «Παναγία των Παρισίων» έζησε η Δανία - Στις φλόγες 400 χρόνια πολιτιστικής κληρονομιάς


Ανάλυση BBC: Γιατί Ισραήλ και Ιράν είναι εχθροί - Οι σύμμαχοι της Τεχεράνης, τα πυρηνικά και η Χαμάς
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης