Premier League: Επιστροφή στις νίκες για τη Σίτι με χατ τρικ Φοντέν, 4-1 την Άστον Βίλα - Δείτε τα γκολ

Premier League: Επιστροφή στις νίκες για τη Σίτι με χατ τρικ Φοντέν, 4-1 την Άστον Βίλα - Δείτε τα γκολ

Η... τρελή κούρσα του τίτλου συνεχίζεται με τους Πολίτες πλέον να είναι ισόβαθμοι με τη Λίβερπουλ του ενός λιγότερου ματς και στο -1 από την πρωτοπόρο Άρσεναλ

MixCollage-04-Apr-2024-12-43-AM-4740
Στη σεζόν της ζωής του, ο Φιλ Φόντεν είναι ο απόλυτος οδηγός για την ομάδα της ζωής του! Με ακόμα μια φανταστική εμφάνιση και χατ τρικ του 23χρονου (έφτασε τα 21 γκολ φέτος), η Μάντσεστερ Σίτι - που ξεκούρασε τους Χάαλαντ και Ντε Μπρόινε - «κατάπιε» την - χτυπημένη από τραυματισμούς - Άστον Βίλα με εντός έδρας τεσσάρα (4-1) και επέστρεψε στα τρίποντα μετά από δύο διαδοχικές ισοπαλίες. Έτσι, η... τρελή κούρσα του τίτλου στην Premier League συνεχίζεται με τους Πολίτες πλέον να είναι ισόβαθμοι με τη Λίβερπουλ του ενός λιγότερου ματς και στο -1 από την πρωτοπόρο Άρσεναλ. Σταθερά στην τετράδα οι Βίλανς, δύο βαθμούς πάνω από την Τότεναμ.

Δείτε εδώ τα γκολ και τα καλύτερα στιγμιότυπα του αγώνα

Οι γηπεδούχοι μπήκαν με μπόλικη όρεξη στο παιχνίδι και μπόρεσαν να εκμεταλλευτούν το καλό τους ξεκίνημα. Μόλις στο 11', ο Φόντεν έπαιξε κάθετα στον Ντοκού, εκείνος γύρισε την μπάλα από τα δεξιά και ο Ρόδρι με πανέμορφο μονοκόμματο πλασέ άνοιξε το σκορ για την ομάδα του.

Το σύνολο του Έμερι ωστόσο απάντησε άμεσα, στην πρώτη του καλή στιγμή. Στο 20' μετά από εξαιρετική αντεπίθεση, ο Ρότζερς βρήκε τον Ντουράν και αυτός πλάσαρε τον Ορτέγκα για το 1-1. Η Σίτι πάντως πήρε ξανά τα ηνία του ματς και έψαξε την ανάκτηση του προβαδίσματός της, προειδοποιώντας αρχικά με τον Άλβαρες στο 37'.

Οι Πολίτες βρήκαν αυτό που αναζητούσαν στην εκπνοή του πρώτου μέρους, όταν η εκτέλεση φάουλ του φοβερού Φιλ Φόντεν «τρύπησε» το τείχος και κατέληξε στα δίχτυα για το 2-1. Μάλιστα, λίγα λεπτά μετά, ο Όλσεν είπε «όχι» με υπερένταση στην κοντινή κεφαλιά του Άλβαρες.

Κλείσιμο
Ο Σουηδός κίπερ είχε απάντηση και στο 49' στο τετ α τετ με τον Μπερνάρντο Σίλβα μετά την απίθανη κάθετη του Φιλ Φόντεν. Αφού δεν έβαλε στο τσεπάκι του την ασίστ πάντως, ο Άγγλος έβγαλε το... ραβδί του και όρισε σχεδόν μόνος τη μοίρα του παιχνιδιού για τους σαφώς ανώτερους Σίτιζενς.

Στο 62ο λεπτό, ο Ρόδρι με φοβερή ενέργεια τού έστρωσε την μπάλα και εκείνος με γλυκό πλασέ την έστειλε στη γωνία για να δώσει αέρα δύο τερμάτων στην ομάδα του. Κι αν αυτό δεν ήταν αρκετό, επτά λεπτά μετά, «κεραυνοβόλησε» εκτός περιοχής, στέλνοντας την μπάλα στο «παραθυράκι» για να τελειώσει το ματς και να βάλει φαρδιά πλατιά την υπογραφή του στο τρίποντο της Μάντσεστερ Σίτι.

Μάντσεστερ Σίτι: Ορτέγκα, Γκβάρντιολ, Ακάντζι, Ντίας, Λιούις, Μπερνάρντο Σίλβα (75' Νούνεζ), Ρόδρι (75' Κόβασιτς), Γκρίλις, Φόντεν (81' Μπομπ), Ντοκού (81' Γκόμεθ), Άλβαρες

Άστον Βίλα: Όλσεν, Κόνσα, Ντιέγκο Κάρλος, Λανγκλέ, Ντίνιε, Τζανιόλο (77' Κέλιμαν), Ιρόγκμπαναμ (63' Μπέιλι), Λουίζ (63' Τσέιμπερς), Ρότζερς, Ντιαμπί (63' Τίλεμανς), Ντουράν (71' Μορένο)

Τα αποτελέσματα και η βαθμολογία στην 31η αγωνιστική της Premier League:

Νιούκαστλ-Έβερτον 1-1
Νότιγχαμ Φόρεστ-Φούλαμ 3-1
Μπόρνμουθ-Κρίσταλ Πάλας 1-0
Μπέρνλι-Γουλβς 1-1
Γουέστ Χαμ-Τότεναμ 1-1
Άρσεναλ-Λούτον 2-0
Μπρέντφορντ-Μπράιτον 0-0
Μάντσεστερ Σίτι-Άστον Βίλα 4-1
Λίβερπουλ-Σέφιλντ Γιουν. (4/4)
Τσέλσι-Μάντσεστερ Γ. (4/4)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 30 αγώνες)

Άρσεναλ 68
Λίβερπουλ 67 -29αγ.
Μάντσεστερ Σίτι 67
Άστον Βίλα 59 -31αγ.
Τότεναμ 57
Μάντσεστερ Γ. 48 -29αγ.
Γουέστ Χαμ 45 -31αγ.
Νιούκαστλ 44
Μπράιτον 43
Γουλβς 42
Μπόρνμουθ 41
Τσέλσι 40 -28αγ.
Φούλαμ 39 -31αγ.
Κρίσταλ Πάλας 30
Μπρέντφορντ 28 -31αγ.
Έβερτον 26
Νότιγχαμ Φόρεστ 25 -31αγ.
Λούτον 22 -31αγ.
Μπέρνλι 19 -31αγ.
Σέφιλντ Γιουν. 15 -29αγ.

* Η Έβερτον έχει -6 βαθμούς

** Η Νότιγχαμ Φόρεστ έχει -4 βαθμούς


Πηγή:www.gazzetta.gr


Ειδήσεις σήμερα:

Η στιγμή που Αμερικανοί αστυνομικοί πυροβολούν έφηβη, θύμα απαγωγής, που τρέχει προς το μέρος τους για βοήθεια

Περίμενε την Κυριακή να βγει από το Α.Τ. και της επιτέθηκε όσο μιλούσε με το «100» - Πώς έγινε η στυγερή δολοφονία

Συγκλονιστικά βίντεο από τα 7,5 Ρίχτερ στην Ταϊβάν: 4 νεκροί και 50 τραυματίες - Τουλάχιστον 26 τα κτήρια που έγειραν ή κατέρρευσαν
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης