Ντάνι Άλβες: Εγγύηση ενός εκατομμυρίου για να αφεθεί ελεύθερος - Ποιοι οι περιοριστικοί όρoι

Ντάνι Άλβες: Εγγύηση ενός εκατομμυρίου για να αφεθεί ελεύθερος - Ποιοι οι περιοριστικοί όρoι

Εάν ο Βραζιλιάνος σταρ που καταδικάστηκε για βιασμό σε 4,5 χρόνια φυλάκισης καταβάλλει το ποσό τότε θα μπορεί να αφεθεί ελεύθερος

dani-alves-arthro
Την προσωρινή κράτηση του Ντάνι Άλβες αποφάσισε -εν τέλει- το επαρχιακό δικαστήριο της Βαρκελώνης, με τον Βραζιλιάνο που καταδικάστηκε για βιασμό να έχει πλέον το δικαίωμα να κερδίσει την ελευθερία του καταβάλοντας εγγύηση που αγγίζει το ένα εκατομμύριο ευρώ.

Ο Άλβες είχε κριθεί ένοχος για σεξουαλική επίθεση εις βάρος νεαρής σε νυχτερινό κλαμπ , με τη νομική του ομάδα να προβαίνει σε έφεση τις προηγούμενες ώρες ώστε να μην ισχύσει η ποινή των 4.5 ετών φυλάκισης.

Ανάμεσα στους όρους για την αποφυλάκισή του είναι και η δέσμευση των δύο διαβατηρίων του (ισπανικού και βραζιλιάνικου). Επίσης στον Άλβες ασκήθηκαν περιοριστικά μέτρα, που σημαίνει πως δεν θα μπορεί να πλησιάσει την κατοικία και τον χώρο εργασίας του θύματος (καθώς επίσης και τα μέρη που αυτό επισκέπτεται) σε απόσταση μικρότερη του ενός χιλιομέτρου. Φυσικά δεν θα μπορεί να έρθει ούτε σε επικοινωνία μαζί του έστω και απομακρυσμένα.

Τέλος θα πρέπει να επισκέπτεται το δικαστήριο στο οποίο δικάστηκε μία φορά την εβδομάδα.

Το σκεπτικό της απόφασης και η διαφωνία του ενός

Μετά από έναν χρόνο κράτησης του Άλβες στη φυλακή, σημαντικό ρόλο στην απόφαση φαίνεται πως έπαιξε το γεγονός πως ο ίδιος ήταν συνεργάσιμος, όπως και το ότι πλέον το Δικαστήριο δεν θεωρεί το ίδιο ορατό τον κίνδυνο να φύγει από τη χώρα.

«Ο κύριος Άλβες έχει δείξει με θέρμη την πρόθεσή του να παραμείνει στη διάθεση του δικαστηρίου όποτε του ζητηθεί, όπως και έκανε από την αρχή της διαδικασίας. Πρέπει να θυμόμαστε άλλωστε ότι ήρθε εκούσια στη χώρα όταν έμαθε πως κατηγορείται για αυτές τις πράξεις για τις οποίες τελικά καταδικάστηκε. Θεωρούμε ότι ο κίνδυνος να το σκάσει είναι ακόμη ορατός, αλλά υπό συγκεκριμένες συνθήκες αυτό μπορεί να αποφευχθεί», αναφέρεται.

Αντίθετος με το δικαίωμα που δίνεται στον Βραζιλιάνο να μείνει ελεύθερος με εγγύηση ήταν ο δικαστής Λουίς Μπελέστ, ο οποίος κατέστησε σαφές πως ο κατηγορούμενος θα έπρεπε να παραμείνει πίσω από τα σίδερα για τουλάχιστον δύο χρόνια και τρεις μήνες. Αυτό είναι το χρονικό διάστημα το οποίο ορίζεται από τον νόμο ως το μίνιμουμ σε τέτοιες υποθέσεις, πριν ο καταδικασμένος μπορεί να κινήσει τις διαδικασίες για να κερδίσει ξανά την ελευθερία του.

«Ο λόγος της ασυμφωνίας, που δεν ήταν αρκετός για να πείσει τους συναδέλφους μου, είναι ότι τα επιχειρήματα που οδήγησαν στη συμφωνία για την προφυλάκιση, όχι μόνο επιβεβαιώθηκαν, αλλά ενισχύθηκαν», ήταν η τοποθέτηση του δικαστή Μπελέστ.

Ειδήσεις σήμερα:

Η στιγμή που αστυνομικοί ξυπνούν ζευγάρι μεθυσμένων Αμερικανών στην παραλία και τα παιδιά τους είναι... άφαντα

Συναγερμός στην ΕΛΑΣ για νεκρό βρέφος στην Πάτρα

Ομοσπονδιακό εφετείο πάγωσε την εφαρμογή του αμφιλεγόμενου μεταναστευτικού νόμου του Τέξας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης