ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Σόλσκιερ: Η Γιουνάιτεντ αρνήθηκε δύο φορές να αποκτήσει τον Χάαλαντ

Σόλσκιερ: Η Γιουνάιτεντ αρνήθηκε δύο φορές να αποκτήσει τον Χάαλαντ

Ο Νορβηγός παλαίμαχος άσος, αλλά και προπονητής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ προέβη σ' αυτήν την αποκάλυψη (αλλά και σε πολλές ακόμη) φιλοξενούμενος στο podcast που παρουσιάζει ο άλλοτε συμπαίκτη τους Γκάρι Νέβιλ

United
Ένα τραπέζι γεμάτο θρύλους... Γκάρι Νέβιλ (Γιουνάιτεντ), Ρόι Κιν (Γιουνάιτεντ), Τζέιμι Κάραγκερ (Λίβερπουλ), Ίαν Ράιτ (Άρσεναλ), η Τζιλ Σκοτ (Μάντσεστερ Σίτι) και ο Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ.

Οι πρώτοι πέντε μόνιμοι στο podcast «Stick to Football» (με τον Νέβιλ σε ρόλο κεντρικού παρουσιαστή) και ο Νορβηγός προσκεκλημένος για να θυμηθούν τα παλιά, αλλά και να συζητήσουν όλα όσα έγιναν (και δεν έγιναν) κατά τη διάρκεια της τριετίας (2018-2021) που βρέθηκε ως προπονητής στη Γιουνάιτεντ.

«Από τη στιγμή που έφυγα έβαλα ως προτεραιότητα τον εαυτό μου και την οικογένεια μου... Το χρειαζόμουν αυτό το διάλειμμα. Κι αυτο που είπα είναι πως όταν θα δουλέψω ξανά θα είναι κάπου που θα μπορώ να είμαι ο εαυτός μου και όχι να μου λέει κάποιος άλλος 'πρέπει να κάνεις αυτό ή εκείνο'. Γιατί όταν είσαι μάνατζερ στη Γιουνάιτεντ, μαθαίνεις πολλά πράγματα, αλλά μετά θέλεις να τα κάνεις με τον δικό σου τρόπο», είπε αρχικά ο Σόλκσιερ και παραδέχθηκε ότι η απόλυση του:

«Με πείραξε πάρα πολύ την πρώτη ημέρα... Αν και το ήξερα από πρώτο ημίχρονο του αγώνα με τη Γουότφροντ. Δεν έγινε κάτι μετά το ματς, αλλά το ήξερα και την άλλη μέρα το πρωί ήρθε το μήνυμα για τη συνάντηση που κράτησε πέντε λεπτά...Στο παιχνίδι εκεί κατάλαβα ότι οι παίκτες είχαν σταματήσει να πιστεύουν. Στη δική μου λογική όταν είσαι η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν μπορεί να παίζεις αμυντικά ή μόνο με αντεπιθέσεις. Πρέπει να μπαίνεις στο γήπεδο και να κοιτάς τον αντίπαλο στα μάτια.»



Στη συνέχεια αναφέρθηκε στη μεταγραφή του Κριστιάνο Ρονάλντο
«Κομμάτι της μεταγραφής του Κριστιάνο ήταν να πάρουμε από το πάθος του, όμως αυτό είχε και τις επιπλοκές του. Ο Γκρίνγουντ, ο Ράσφορντ και ο Μαρσιάλ μπορούσαν να μάθουν από αυτόν. Εϊναι ο καλύτερος, ο πιο πειθαρχημένος και ο καλύτερος παίκτης στον κόσμο και νομίζεις ότι θα τους βοηθήσει.

Όταν έφτασε στο κλαμπ, μου είπε να τον ξεκινήσω για τρία συνεχόμενα παιχνίδια και μετά να τον βάλω στον πάγκο στο τέταρτο παιχνίδι, αλλά είναι τόσο παθιασμένος, που όταν το έκανα αυτό, δεν του άρεσε.

Κλείσιμο
Όσο ήμουν προπονητής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, δεν μπορώ να θυμηθώ πολλά προβλήματα από τον Κριστιάνο Ρονάλντο. Θυμάμαι στον αγώνα με την Έβερτον όταν βγήκε κατευθείαν από το γήπεδο αφού τον έκανα αλλαγή, αλλά ακολούθησαν περισσότερα προβλήματα μαζί του όταν είχα φύγει από τον σύλλογο.

Είχα καλή σχέση με τον Κριστιάνο και υπάρχει πολύς σεβασμός μεταξύ μας. Νομίζω ότι συμπεριφέρθηκε πολύ καλά στις απογοητεύσεις του όταν ήμουν εκεί».

Ο Νορβηγός μίλησε και για τον συμπατριώτη του, Έρλινγκ Χάαλαντ και έβγαλε ξανά την πικρία του για το γεγονός ότι η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ τον απέρριψε δύο φορές πριν πάει από τη Ντόρτμουντ στη Σίτι.

«Είχα τον Χάαλαντ στη Μόλντε για δύο σεζόν. Το καλοκαίρι, πριν μεταβώ στη Γιουνάιτεντ, τηλεφώνησα στην ομάδα και είπα πως πρέπει να αποκτήσουν αυτό το παιδί. Θα γίνει ένας από τους κορυφαίους. Ήταν τον Ιούνιο-Ιούλιο του 2018 και είπαν.. όχι. Είχαν αρκετές αναφορές για ποδοσφαιριστές και στη συνέχεια πουλήθηκε στη Σάλτσμπουργκ.
Είπα ξανά στο σύλλογο να τον αποκτήσει αμέσως, όταν είχε ρήτρα αποδέσμευσης. Το ξέραμε αυτό και κανείς άλλος δεν θα έδινε τα χρήματα – 20 εκατομμύρια, θα ήταν τεράστια ευκαιρία. Ήταν απόφαση της ομάδας να μην προχωρήσει σε αυτό. Δεν κάναμε πρόταση γι' αυτόν μέχρι να αρχίσει να σκοράρει με τη Σάλτσμπουργκ. Μέχρι τότε, η Μπορούσια Ντόρτμουντ ήταν εκεί, η Γιουβέντους ήταν εκεί, ήταν όλοι εκεί», ανέφερε ο 51χρονος κόουτς.

Ειδήσεις σήμερα:

'Eκρηξη κοντά στην αυτοκινητοπομπή του Ζελένσκι στην Οδησσό - Όλοι καλά στην ελληνική αποστολή που μετέχει ο Μητσοτάκης

Σε αργία ο ιερέας που εξαπατούσε πολίτες - Η ανακοίνωση της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλονίκης

«Οχι» από ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ στην πρόταση της Νέας Αριστεράς για μομφή στην κυβέρνηση
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Best of Network

Δείτε Επίσης