Basketball Champions League, Προμηθέας Πάτρας - Μούρθια 79-78: Άλμα πρόκρισης με σούπερ Κάουαν - Βίντεο

Basketball Champions League, Προμηθέας Πάτρας - Μούρθια 79-78: Άλμα πρόκρισης με σούπερ Κάουαν - Βίντεο

Ο Προμηθέας υπέταξε τη Μούρθια με 79-78 στην Πάτρα για την 4η αγωνιστική της φάσης των «16» του Basketball Champions League και πλέον είναι ακλόνητο φαβορί για την πρόκριση

promitheas
Για να κερδίσεις την αήττητη, μέχρι σήμερα, Μούρθια χρειάζεται μία άψογη εμφάνιση και μεγάλα σουτ.

Ο Προμηθέας τα έκανε και τα δύο στην Πάτρα, με τον Κάουαν να πετυχαίνει τρία συνεχόμενα τρίποντα με το παιχνίδι να μπαίνει στην τελική ευθεία και τον Χέιλ να «εκτελεί» 13'' πριν το φινάλε για το 79-78, υπογράφοντας τη μεγάλη νίκη. Το ξέσπασμα σε πανηγυρισμούς αμέσως μετά το φινάλε είναι απολύτως δικαιολογημένο, με τον Προμηθέα να φτάνει τις τρεις νίκες και να κρατάει σφιχτά την πρόκριση στα δικά του χέρια.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-czm2o74h043l)



Κλείσιμο
Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-czm1wqx9fecp)


Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-czm1nif6crvt)


Το ξεκίνημα ήταν «μουδιασμένο» και για τους δύο. Με τον Προμηθέα να είναι άστοχος από την περίμετρο, ο Χρυσικόπουλος ήταν αυτός που έδωσε πρώτος τη λύση για το 7-6. Ωστόσο κάπου εκεί μπήκε από το νωρίς στον ρυθμό του αγώνα ο Σλίβα. Ο σκόρερ της Μούρθια από τη θέση «4» πέτυχε πέντε δικούς του πόντους, γράφοντας το 11-14 (8'), ένα σκορ δείγμα και της χαμηλής παραγωγικότητας.

Τα πράγματα άλλαξαν στο δεύτερο δεκάλεπτο. Ο Προμηθέας προσπάθησε να απλώσει την άμυνά του στα 4/4 του γηπέδου και βρήκε δύο σταθερές. Ο Ετσενίκε ήταν η πρώτη. Με 7 πόντους από τον ψηλό του ο Προμηθέας ισορρόπησε στους 20, αλλά η Μούρθια ξανάφυγε με 5 (24-29, 15'). Μέχρι να πιάσει δουλειά ο Κάουαν, που έγινε και ο πρώτος διψήφιος με 11 πόντους και λίγο αργότερα να έρθει ξανά ο Ετσενίκε να καρφώσει στο transition για το 35-31 (19').


Η κυριαρχία εντός ρακέτας συνεχίστηκε και στο 3ο δεκάλεπτο με τον Κάουαν να φτιάχνει συνεχόμενες φάσεις για τον Στέφενς και τον Προμηθέα να προηγείται με 46-38 (23'). Ο Μοναδικός που κρατούσε όρθιους τους Ισπανούς σε εκείνο το σημείο ήταν ο Σλίβα, αλλά κάποια λάθη μαζεμένα μετέτρεψαν το 53-45 σε 53-50 (27').

Ο Προμηθέας συνέχισε να διατηρεί τα μικρά του προβαδίσματα παρότι η Μούρθια άρχισε να... γεννά διαφορετικούς πρωταγωνιστές στην επίθεση. Μέχρι που το τρίποντο του Σαντ Ρος έβαλε μπροστά την ομάδα του (61-63, 32'), σε μία φάση που η Μούρθια πήρε έξι πόντους με δίποντο, τρίποντο και μία τεχνική ποινή. Οι δύο ομάδες φάνηκε πως θα πάνε μαζί ως το φινάλε, με τον Κάουαν να βάζει τεράστιο σουτ από τα 10 μέτρα για να ισοφαρίσει στους 69 (36'), για να ακολουθήσει ένα ακόμα στο 72-72 και το τρίτο για το 75-72 (37'), με τον Σλίβα να έχει ξανά την απάντηση για το 75-76 (38').

Στο τελευταίο λεπτό ήταν η ώρα του Ένις, που πέτυχε μόλις τον 3ο του πόντο για το 77-78. Οι Πατρινοί είχαν την ευκαιρία για το προσπέρασμα και ο Χέιλ από μέση απόσταση δεν την έχασε για το 79-78, αφήνοντας 13'' στη Μούρθια. Ο Σλίβα έχασε την ευκαιρία της ισοφάρισης και έτσι οι παίκτες του Προμηθέα ξέσπασαν σε πανηγυρισμούς για τη σπουδαία νίκη.

Τα δεκάλεπτα: 13-16, 39-36, 59-55, 79-78


ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Μπήκε σε ένα κλειστό παιχνίδι με τη Μούρθια και είδε τους δικούς του γκαρντ να καταθέτουν την προσωπικότητά τους στο παρκέ με μεγάλα σουτ. Κυριάρχησε εντός της ρακέτας και κράτησε τον Ένις στους 3 πόντους!

Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΟΛΩΝ: Ο Άντονι Κάουαν των 22 πόντων και των τριών σπουδαίων σουτ. Τα δύο πρώτα για την ισοφάριση και το τρίτο για το προσπέρασμα με 75-72.

ΣΥΜΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΣΤΗ ΝΙΚΗ: Ο Ετσενίκε έκανε μεγάλο ματς επιθετικά αλλά τίποτα δε θα συνέβαινε αν ο Χάντερ Χέιλ δεν ευστοχούσε στο νικητήριο σουτ.

ΠΗΓΕ ΣΤΡΑΦΙ Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΟΥ: Το πάλεψε για άλλη μια φορά ο Σλίβα που ήταν σταθερή απειλή επί 40 λεπτά προς το καλάθι των Πατρινών.

ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΣΤΟΝ Α' ΓΥΡΟ: Η Μούρθια είχε επικρατήσει με 90-81.

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΟΥΣ: Ο Προμηθέας αντιμετωπίζει την ΑΕΚ στα Λιόσια για την Stoiximan Basket League (9/3 - 20:15), ενώ η Μούρθια υποδέχεται την Τζιρόνα (9/3 - 21:45).

Πηγή: www.gazzetta.gr 
Ειδήσεις σήμερα:

«Στείλτε όσους εισαγγελείς θέλετε»: Επίθεση Κασσελάκη στη Δικαιοσύνη μετά την έρευνα για την εταιρεία του - ΝΔ: Νόμος ΣΥΡΙΖΑ από το '16

Κέιτ Μίντλετον: Νέα σενάρια για την υγεία της - Γιατί ήταν τόσο διαφορετική στην πρώτη δημόσια εμφάνισή της

Σάλος στη Γαλλία: Εξαφάνισαν τη σημαία από τις επίσημες αφίσες των Ολυμπιακών Αγώνων, αντί για σταυρό έβαλαν… βέλος
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης