Καραλής για την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου: «Δεν το έχω συνειδητοποιήσει ακόμα»

Καραλής για την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου: «Δεν το έχω συνειδητοποιήσει ακόμα»

Ο 24χρονος Έλληνας άλτης στις δηλώσεις του μετά την κατάκτηση της 3η θέσης στο Παγκόσμιο κλειστού Στίβου στάθηκε στη δύναμη που του δίνει η φανέλα της Εθνικής

karalis_emmanouil
Απολαυστικός ο Εμμανουήλ Καραλής μετά την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στο επί κοντώ στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Γλασκόβης.

Ο 24χρονος γιορτάζει το πρώτο μετάλλιο σε παγκόσμιο πρωτάθλημα, μόνο που κινδύνευσε να αφήσει τον αγώνα πολύ νωρίς, καθώς στην τελευταία του προσπάθεια πέρασα τα 5.65μ και έμεινε στον τελικό.

Ο Καραλής δήλωσε στην ΕΡΤ τα εξής: «Πραγματικά δεν το έχω συνειδητοποιήσει ακόμα, ήρθα εδώ ως επιλαχών, δεν είχε πολλές βλέψεις, ήθελα ένα ρεκόρ περιόδου, αλλά όταν φοράω τη φανέλα της εθνικής ομάδας πάω καλά. Συγχαρητήρια σε όλη την ομάδα, δεν έχω λόγια, δεν πίστευα και εγώ στον εαυτό μου, ερχόμενος μόνο η μητέρα μου πίστευε και σε αυτή αφιερώνω το μετάλλιο. Οταν είμαι χαρούμενος και ευχαριστιέμαι τον αγώνα, μπορώ να κάνω υψηλές επιδόσεις. "Xέστηκα" πάνω μου η αλήθεια είναι στην αρχή, πήρα το σκληρό κοντάρι για να περάσω τα 5.65μ.».

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-czkghp2pznsx)
Κλείσιμο


Αναλυτικά οι δηλώσεις του Καραλή

Δεν έχω λόγια. Δεν πίστευα και εγώ στον εαυτό μου ερχόμενος εδώ. Μόνο η μητέρα μου πίστευε, οπότε της αφιερώνω το μετάλλιο. Οπότε όταν μια μητέρα πιστεύει στο γιο της είναι μεγάλη υπόθεση".

Τι δική της φωνή ακούσαμε σε κάποια στιγμή;

"Ναι, το πρώτο μετάλλιο σε Παγκόσμια διοργάνωση είναι πολύ σημαντικό. Οπότε με στήριζε με κάθε τι".

Τι συνέβη σήμερα;

"Σήμερα είχα δυσκολίες τεχψνικές με τους αγώνες και τη συνέπεια που έχω, μπορέσαμε να καταφέρουμε να ανεβούμε ψυχολογικά. Όταν είμαι χαρούμενος και χαίρομαι το αγώνισμα μπορούμε να κάνουμε πολλά πράγματα.

Το επι κοντώ είναι τεχνικό αγώνισμα, έχω γίνει πιο γρήγορος οπότε αλλάζουν τα πράγματα. Αυτά τα δύο χρόνια που συνεργάζομαι με τον Χάρη Καραλή, τον προπονητή, μου έχουμε κάνει πολλές αλλαγές και ελπίζω να συνεχίσουμε ήρεμα".

Τι έγινε όταν είχες τις δύο άκυρες στην αρχή του αγώνα;

"Χέσ@@κα πάνω μου η αλήθεια είναι. Πρέπει να πάρεις πιο σκληρά κοντάρια και κατάφερα να πηδήξω με την τρίτη το άλμα".

Και τώρα από εδώ και πέρα;

"Να κάτσω να ηρεμήσω με την οικογένεια μου, να κάτσω να ξεκουραστώ γιατί έχω πολλούς αγώνες στον ανοικτό μέχρι το Ευρωπαϊκό και τους Ολυμπιακούς αγώνες".




Ειδήσεις σήμερα

Το Ισραήλ θα αλλάξει τελικά τους στίχους τραγουδιού για τη Eurovision που μιλούσε για την επίθεση της Χαμάς, ύστερα από... προεδρική παρέμβαση

«Σύμπραξη Εκδίκησης»: Προφυλακιστέοι οι έξι συλληφθέντες ανάμεσά τους και οι δυο στρατιωτικοί για τρομοκρατικές ενέργειες

Γεράσιμος Παπαδόπουλος: Τα δύο σενάρια που εξετάζονται για τους σεισμούς στην Κεφαλονιά - Το καθησυχαστικό και το πιο επικίνδυνο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης