Και το σερί του Χοσέ Λουϊς Μεντιλίμπαρ στον πάγκο του Ολυμπιακού καλά κρατεί! Οι «ερυθρόλευκοι» νίκησαν 3-0 τον Βόλο στο «Γ. Καραϊσκάκης», στην 26η αγωνιστική της Super League και συνεχίζουν την «καταδίωξη» των πρωτοπόρων της κατάταξης.
Τα γκολ πέτυχαν ο Γιουσέφ Ελ Κααμπι (26΄,45+6΄πεν.) και ο Στέφαν Γιόβετιτς (87΄), ενώ οι φιλοξενούμενοι έπαιξαν με αριθμητικό μειονέκτημα σχεδόν σε όλο το ματς, λόγω αποβολής του Μπαριέντος στο 6'.
Όπως γίνεται εύκολα κατανοητό, το παιχνίδι τελείωσε πριν καν ξεκινήσει. Η αποβολή του αρχηγού του Βόλου έκρινε σε πολύ μεγάλο βαθμό την έκβασή του, με τον διαιτητή να δείχνει απευθείας κόκκινη όταν ο Ουρουγουανός σήκωσε επικίνδυνα το πόδι και χτύπησε στο πρόσωπο τον Μασούρα.
Από εκεί και πέρα ήταν θέμα χρόνου να βρει ο Ολυμπιακό το (τα) γκολ που χρειαζόταν για την 7η συνεχόμενη νίκη του σε όλες τις διοργανώσεις, από την ημέρα που ανέλαβε ο Μεντιλίμπαρ. Στο 26΄ ο Αντρέ Όρτα σούταρε έξω από την περιοχή, η μπάλα βρήκε στον Ελ Κααμπί και κατέληξε στα δίχτυα για το 1-0.
Στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου ο Μύγας ανέτρεψε τον Ποντένσε στην περιοχή. Πέναλτι το οποίο εκτέλεσε εύστοχα ο Ελ Κααμπί ο οποίος εξακολουθεί να είναι «καυτός» με 10 γκολ στα τελευταία επτά ματς.
Το δεύτερο ημίχρονο βγήκε από... υποχρέωση. Ο Ολυμπιακός δεν χρειάστηκε να πατήσει «γκάζι» και άδραξε την ευκαιρία για συντήρηση δυνάμεων, ενόψει της «ευρωπαϊκής μάχης» με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ. Δημιουργήσε, ωστόσο, κάποιες ευκαιρίες με τον Κόβατς να αποδεικνύεται καθοριστικός και να κρατάει το σκορ σε χαμηλά επίπεδα. Ωστόσο, τρία λεπτά πριν από το τέλος, ο Γιόβετιτς διαμόρφωσε το 3-0 με σουτ από κοντά μετά από το γύρισμα του Ελ Αραμπί.
Παλιά, η ψυχαγωγία ήταν κάτι απλό. Ένα βιβλίο, μία ταινία, μια κούνια στην αυλή, φίλοι στη γειτονιά. Αυτές οι στιγμές μας έκαναν να νιώθουμε μαζί, να φτιάχνουμε εικόνες και μνήμες όλοι μαζί. Στο μέλλον θα δίνει την απάντηση στο ερώτημα «ποιος είμαι».
Στο νησί που το ελληνικό καλοκαίρι συναντά το πολυτελές lifestyle και οι κοσμικές παραλίες συνυπάρχουν με πιο ήσυχες γωνιές, συνεχίστηκε το διάστημα 1 με 3 Ιουλίου το φετινό πρόγραμμα Plastic Free Greece, με τέσσερις δράσεις καθαρισμού που έφεραν το πρόβλημα στην επιφάνεια (και στις σωστές του διαστάσεις).