Κατάρ: Σεΐχης διέκοψε αγώνα μετά από πέναλτι εις βάρος της ομάδας του! - Δείτε βίντεο

Κατάρ: Σεΐχης διέκοψε αγώνα μετά από πέναλτι εις βάρος της ομάδας του! - Δείτε βίντεο

Απίθανα σκηνικά στο ντέρμπι κορυφής της Qatar Stars League, Αλ Γουάκρα-Αλ Σάντ με τον Σεΐχη Χασάν Αλ Θάνι, πρόεδρος των γηπεδούχων, να εισβάλλει στον αγωνιστικό χώρο όταν ο διαιτητής έδειξε αμφισβητούμενο πέναλτι εις βάρος της ομάδας

Sheikh1
Το ρολόι στο Al Janoub Stadium and Park, έδρα της Αλ Γουάκρα, έδειχνε το 65ο λεπτό της αναμέτρησης με την Αλ Σαντ, που ήταν και το μεγάλο ντέρμπι του πρωταθλήματος του Κατάρ, όταν ο διαιτητής Αμπντουλραχμάν Αλ Τζασίμ έδειξε πέναλτι για χέρι, αφού εξέτασε τη φάση στο VAR.

Δείτε τη επίμαχη φάση στο 2/47'' του βίντεο που ακολουθεί:

دوري نجوم إكسبو  | الأسبوع 14 | الوكرة 0-0  السد


Ωστόσο η απόφαση του προκάλεσε τις έντονες διαμαρτυρίες των γηπεδούχων με τον πρόεδρο του συλλόγου (και μέλος της βασλιικής οικογένειας) Σεΐχη Χασάν Αλ Θάνι να αφήνει την VIP σουίτα του και να κατεβαίνει στον αγωνιστικό χώρο όπου σε έξαλλη κατάσταση φώναζε προς τον διαιτητή...


Κλείσιμο

Άνθρωποι της φρουράς του, αλλά και της ομάδας προσπαθούσαν να τον συγκρατήσουν ενώ το ίδιο έκαναν και οι ποδοσφαιριστές της ομάδας του με τον Σεΐχη αρχικά να δείχνει ότι δεν πείθεται από κανέναν, ενώ οι κινήσεις του φανέρωναν ότι ζητούσε από τους ποδοσφαιριστές του να αποχωρήσουν...

Ο Αλ Θάνι έκανε νέα απόπειρα να προσεγγίσει τον διαιτητή αλλά στον σταμάτησαν ο αρχηγός της ομάδας Αχμλέντ Φαντέλ και ο συμπαίκτης του Ομάρ Αλ Οσάντ κατάφεραν να τον σταματήσουν για να βρεθούν δίπλα τους κι ένα γκρουπ παικτών των φιλοξενούμενων.

Γενικά για ένα δίλεπτο επικράτησε πραγματικό χάος με τον Σεΐχη να αποχωρεί και τον Ακράμ Αφίφ, εθνικό ήρωα καθώς με δικό του χατ τρικ το Κατάρ κατέκτησε το Ασιατικό Κύπελλο να αστοχεί στο πέναλτι στέλνοντας τη μπάλα πάνω από το δοκάρι.

Στο 76' η Αλ Γουάκρα έμεινε με 10 παίκτες καθώς αποβλήθηκε ο τερματοφύλακας της Σαούντ (για φάουλ εκτός περιοχής), ωστόσο οι γηπεδούχοι άντεξαν διατηρώντας το 0-0 και παραμένοντας στο -4 από την Αλ Σαντ και την κορυφή.

Κι αν η συγκεκριμένη αντίδραση του Σεΐχη προκαλεί έκπληξη η αλήθεια είναι ότι δεν θα έπρεπε καθώς πολύ πριν προκύψει η... αραβική άνοιξη του ποδοσφαίρου (εδικά την τελευταία διετία με την άνοδο της Σαουδικής Αραβίας) υπήρχαν ανάλογα περιστατικά.

Κορυφαίο όλων αυτό που συνέβη στο Μουντιάλ της Ισπανίας το 1982 όταν διεκόπη για ένα πεντάλεπτο ο αγώνας Γαλλία-Κουβέιτ για τη φάση των ομίλων.

FRANCE KUWAIT 1 ROUND WORLD CUP 1982


Οι Γάλλοι προηγούνταν με 3-1 όταν ο Πλατινί βρήκε τον Ζιρές μέσα στην περιοχή... Ένα σφύριγμα από την κερκίδα έκανε τους αμυντικούς να σταματήσουν, αλλά ο Ζιρές συνέχισε και σκόραρε... Οι παίκτες του Κουβέιτ διαμαρτυρήθηκαν, οι άνθρωποι της ομάδας στράφηκαν στις κερκίδες και λίγο αργότερα ο πρίγκπηπας Φαχάντ κατέβηκε στον αγωνιστικό χώρο για να ζητήσει από τους πάντες να αποχωρήσουν. Τελικά μετά από διαπραγματεύσεις ο Ρώσος διαιτητής Στούπαρ ακύρωσε το γκολ και έδωσε ελεύθερο με τη Γαλλία να επικρατεί με 4-1.

Ειδήσεις σήμερα:

Επεισόδια στις Βρυξέλλες - Οδοφράγματα με κοπριές στήνουν οι αγρότες, με ρίψεις νερού απαντά η Αστυνομία

Κολυδάς: Βροχές στην Αττική μέχρι το απόγευμα, η κακοκαιρία θα αποδυναμωθεί προς τα Δωδεκάνησα


Ο παλαιοχριστιανός ξανά έξω από το «Παίδων»: Θα τον τρελάνουν τον γιο μου, ευτυχώς που κρύφτηκε η γυναίκα μου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης