Μακάμπι Τελ Αβίβ: Με τον θρυλικό Ρόμπι Κιν στον πάγκο της και με «φονιά» τον Ζάχαβι η αντίπαλος του Ολυμπιακού

Μακάμπι Τελ Αβίβ: Με τον θρυλικό Ρόμπι Κιν στον πάγκο της και με «φονιά» τον Ζάχαβι η αντίπαλος του Ολυμπιακού

Η Μακάμπι Τελ Αβίβ είχε αποκλείσει τον Ολυμπιακό από την Ευρώπη τη σεζόν 2010-11

Robbie_Keane
Το εμπόδιο της Μακάμπι Τελ Αβίβ θα χρειαστεί να ξεπεράσει ο Ολυμπιακός για να δώσει το «παρών» στα προημιτελικά του φετινού Conference League.

Οι «ερυθρόλευκοι»... γλίτωσαν τα μεγαθήρια και θα βρουν μπροστά τους μια ομάδα που μοιάζει να είναι στα μέτρα τους για να διεκδικήσουν το εισιτήριο που οδηγεί στους «8» του Conference League.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-czchv9ayox6x)


Ο πρωτάρης Ρόμπι Κιν
Κλείσιμο
Στον πάγκο της ισραηλινής ομάδας βρίσκεται ο γνωστός Ρόμπι Κιν. Ο Ιρλανδός άλλοτε επιθετικός Λιντς, Τότεναμ και Λίβερπουλ ανέλαβε τον περασμένο Ιούλιο τον πάγκο της Μακάμπι. Ο 43χρονος ήταν βοηθός προπονητή στο παρελθόν σε Λιντς, Μίντλεσμπρο και Ιρλανδία, με τη Μακάμπι να γίνεται η πρώτη ομάδα που του δίνει τα ηνία.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-czchv9ayox6x)


Στόχος φυσικά είναι η επιστροφή στην κορυφή του Ισραήλ για την ιστορική ομάδα από το Ισραήλ η οποία την περασμένη σεζόν τερμάτισε στην τρίτη θέση της βαθμολογίας, πίσω από Μακάμπι Χάιφα και Χάποελ Μπερ Σεβά. Φέτος η Μακάμπι παρουσιάζεται πιο ανταγωνιστική στο πρωτάθλημα, ούσα στην κορυφή με 49 βαθμούς, όσους ακριβώς έχει και η Μακάμπι Χάιφα. Σε 22 αναμετρήσεις που έχει δώσει, μετράει 15 νίκες, πέντε ισοπαλίες και δύο ήττες.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cx82qo3dfu2x)


Ο... γνώριμος Ζάχαβι το αστέρι της ομάδας
Φυσικά, κεντρικό πρόσωπο της ομάδας δεν είναι άλλος από τον Έραν Ζάχαβι. Ένας ποδοσφαιριστής που πριν από μερικά καλοκαίρια απασχόλησε έντονα τον Ολυμπιακό. Ο Ισραηλινός φορ έχει αντιμετωπίσει στο παρελθόν δύο φορές τον Ολυμπιακό, όταν αγωνιζόταν στην PSV. Στα δύο παιχνίδια με τους «ερυθρολεύκους», ο Ζάχαβι πέτυχε συνολικά τέσσερα γκολ, ωστόσο ο Ολυμπιακός ήταν αυτός που πανηγύρισε την πρόκριση στους «16» του Europa League τη σεζόν 2020/21.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cvoz54f7wdfd)


Φέτος ο Ισραηλινός διανύει μια πολύ παραγωγική σεζόν παρά το γεγονός ότι έχει «πατήσει» τα 36 του χρόνια. Σε 35 συμμετοχές που έχει σε όλες τις διοργανώσεις, ο Ζάχαβι μετράει 21 γκολ, όντας ο πρώτος σκόρερ της ομάδας του Ρόμπι Κιν. Τα 10 από τα συνολικά 21 γκολ τα έχει πετύχει στο Conference League, έχοντας σκοράρει πέντε φορές στα προκριματικά και πέντε φορές στη φάση των ομίλων.

Πολύ σημαντική η παρουσία και του εξτρέμ Μίλσον από την Ανγκόλα. 

Πως έφτασε ως εδώ...
Από τρεις προκριματικούς γύρους χρειάστηκε να περάσει η Μακάμπι Τελ Αβίβ για να βρεθεί στους ομίλους του φετινού Conference League. Οι Ισραηλινοί ξεκίνησαν το ταξίδι τους από τα τέλη του Ιουλίου, αποκλείοντας με συνολικό σκορ 5-0 την μολδαβική Πέτροκουμπ. Στη συνέχεια αντιμετώπισε την ΑΕΚ Λάρνακας, ενώ στα playoffs απέκλεισε την Τσέλιε από τη Σλοβενία. Η ομάδα του Κιν δεν ηττήθηκε σε κανένα από τα παιχνίδια των προκριματικών, μετρώντας τέσσερις νίκες και δύο ισοπαλίες με τον Ζάχαβι να καθορίζει σε μεγάλο βαθμό την παρουσία στους ομίλους του θεσμού.

Στους ομίλους η Μακάμπι έδειξε τα... δόντια της, τερματίζοντας στην κορυφή απέναντι σε Γάνδη, Ζόρια και Μπρέιδαμπλικ. Στα έξι παιχνίδια που έδωσε μέτρησε πέντε νίκες και μόλις μια ήττα εξασφαλίζοντας με αυτόν τον τρόπο την πρόκριση στους «16» του Conference League.

Ο πόλεμος στη λωρίδα της Γάζας έχει μεταφέρει και τη Μακάμπι, καθώς τα ευρωπαϊκά της παιχνίδια τα δίνει σε ουδέτερη έδρα. Τα τρία εντός έδρας παιχνίδια της φάσης των ομίλων τα έδωσε στην έδρα της Μπάτσκα Τόπολα. Ένα γνώριμο γήπεδο για τον Ολυμπιακό, καθώς οι «ερυθρόλευκοι» αντιμετώπισαν τους Σέρβους στη φάση των ομίλων του Europa League.

Ο αποκλεισμός του 2010 

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ολυμπιακός έχει αναμετρηθεί δύο φορές στο παρελθόν με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ. Συγκεκριμένα, τη σεζόν 2010/11, οι «ερυθρόλευκοι» είχαν αποκλειστεί από τους Ισραηλινούς στον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League λόγω των εκτός έδρας γκολ, με συνολικό σκορ 2-2.

Στον Πειραιά ο Ολυμπιακός είχε κερδίσει στο άδειο Καραϊσκάκη με 2-1 αλλά στο Ισραήλ έχασε 1-0 και αποκλείστηκε. Αυτό ήταν και το τέλος του Λίνεν στον πάγκο του Ολυμπιακού και η αρχή για το "χτίσιμο" της αυτοκρατορίας του Ολυμπιακού από τον Βαγγέλη Μαρινάκη που μόλις είχε αγοράσει την ΠΑΕ. 

Πηγή: www.gazzetta.gr 

Ειδήσεις σήμερα:

Θρίλερ στα Εξάρχεια: Γυναίκα βρέθηκε νεκρή, θέλαμε να αυτοκτονήσουμε και οι δύο, είπε ο σύντροφός της

Ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ θέτει εκτός Εκκλησίας τους βουλευτές που ψήφισαν «ναι» στον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών


ΕΟΔΥ: 21 νεκροί από κορωνοϊό και 4 από γρίπη την τελευταία βδομάδα - Μείωση στους θανάτους
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης