Νότια Κορέα: Ο Λι Κανγκ Ιν της Παρί κινδυνεύει να χάσει τους χορηγούς του και να πληρώσει αποζημιώσεις εκατομμυρίων

Νότια Κορέα: Ο Λι Κανγκ Ιν της Παρί κινδυνεύει να χάσει τους χορηγούς του και να πληρώσει αποζημιώσεις εκατομμυρίων

Ο άσος της γαλλικής ομάδας είχε καβγά με τον αρχηγό της Εθνικής ομάδες Χέονγκ Μιν Σον και ήδη κάποιες εταιρίες απέσυραν το πρόσωπο του από τις καμπάνιες τους

Korea2
Μια παρτίδα πινγκ πονγκ, λίγες ώρες πριν τον ημιτελικό του ασιατικού κυπέλλου ποδοσφαίρου, που φιλοξενήθηκε στο Κατάρ, ήταν αρκετή για να... διαλύσει την εθνική ομάδα της Νότιας Κορέας.

Οι πιο μικροί σε ηλικία παίκτες, ανάμεσα τους κι ο Λι Κανγκ, στο γεύμα πριν την αναμέτρηση, αντί να ασχολούνται με το ματς, έφαγαν γρήγορα και έφυγαν από το εστιατόριο του ξενοδοχείου για να παίξουν πινγκ πονγκ γεγονός που εξόργισε τον Χεουνγκ Μιν Σον.

Ο τελευταίος πήγε κοντά τους και τους ζήτησε να επιστρέψουν στο τραπέζι του φαγητού μαζί με όλους τους υπόλοιπους, ομως το αρνήθηκαν και κουβέντα στην κουβέντα προέκυψε φτάσαμε στη σωματική επαφή Σον με Λι τους οποίους χώρισαν οι συμπαίκτες τους (αλλά ο απολογισμός ήταν μια εξάρθρωση δαχτύλου για τον πρώτο).

Η Κορέα έχασε στον ημιτελικό από την Ιορδανία με 2-0 (στην πολύ μεγάλη έκπληξη του τουρνουά), το επεισόδιο είδε το φως της δημοσιότητας μετά την ήττα με αποτέλεσμα ο ομοσπονδιακός τεχνικός Γιούργκεν Κλίνσμαν να χάσει τη δουλειά του κυρίως για την επιλογή του να ξεκινήσει τον Λι Κανγκ στη βασική ενδεκάδα (αν και γνώριζε τι είχε συμβεί).

Ωστόσο η παράπλευρη απώλεια του Κλίνσμαν δεν είναι τίποτα μπροστά σ' αυτά που κινδυνεύει να χάσει ο Λι Κανγκ με τον επιθετικό της Παρί Σεν Ζερμέν να μην βελτιώνει ιδιαίτερα τη θέση του παρά τη δημόσια συγνώμη που ζήτησε από τον Σον, τους συμπαίκτες του και τους φιλάθλους της Κορέας.

Από την πρώτη στιγμή που έγιναν γνωστές οι λεπτομέρειες του καβγά, υπήρχαν σκληρές αντιδράσεις εις βάρους του επιθετικού της Παρί Σεν Ζερμέν οι οποίες παίζουν τεράστιο ρόλο στην οικονομία της χώρας γιατί πολύ απλά εκεί δεν υπάρχει σύνδεσμοι φιλάθλων ομάδων, αλλά ποδοσφαιριστών...

Για παράδειγμα μια αλυσίδα φαστ φουντ που είχε κεντρικό πρόσωπο στη καμπάνια της τον Σον προσφέροντας κάθε φορά που πετύχαινε γκολ στη διοργάνωση δωρεάν κουπόνια για αναψυκτικό ή καφέ με τα γεύματα... Και μετά από κάθε γκολ του επιθετικού της Τότεναμ οι παραγγελίες εκτοξεύονταν κυριολεκτικά!

Επίσης ένα ποτό με φράουλες που παρουσιάστηκε ως αυτό που δίνει... δύναμη στον Σον πούλησε σε 26 ημέρες 1.5 εκατοmμύρια φλιτζάνια!!!

Την ίδια ώρα οι εταιρίες που είχαν επιλέξει ως κεντρικό πρόσωπο στις δικές τους καμπάνιες τον Λι Κανγκ Ιν τραβούν τα μαλλιά τους για την επιλογή τους.

Κλείσιμο
Kang2


Όπως για παράδειγμα η Arachi Chicken η οποία απέσυρε άρoν, άρoν το τηλεοπτικό σποτ με τον Λι Κανγκ (μετά από τρομερές πιέσεις των φιλάθλων) και γενικά να τον... εξαφανίσει από το προφίλ της, ενώ κάτι ανάλογο ετοιμάζονται να κάνουν και αρκετές ακόμη εταιρίες που έχουν συνεργασία μαζί του (μεταξύ αυτών εταιρία βιντεοπαιχνιδιών αλλά και κινητής τηλεφωνίας).

Kang3


Η απόσυρση του διαφημιστικού υλικού είναι θέμα, ωστόσο κάποιες εταιρίες φέρονται διατεθειμένες να διεκδικήσουν τις ρήτρες που υπάρχουν στα συμβόλαια τους με τα πρόστιμα να εκτιμάται ότι ανέρχονται στα περίπου 5 εκατ. ευρώ!!!

Ειδήσεις σήμερα:

Γιώργος Τσίπρας: Αν δεν υπάρξει συνεννόηση με Κασσελάκη, να βρούμε ένα άλλο πρόσωπο

Ο Πούτιν απαντά στη χήρα του Ναβάλνι: Αβάσιμα και απεχθή τα περί δολοφονίας

Έφτασαν στο Σύνταγμα τα πρώτα τρακτέρ - Κλείνει δρόμους η ΕΛΑΣ, δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης