Κύπελλο μπάσκετ, Παναθηναϊκός AKTOR-Άρης 76-65: Με πρωταγωνιστή τον Ναν προκρίθηκε στον τελικό

Κύπελλο μπάσκετ, Παναθηναϊκός AKTOR-Άρης 76-65: Με πρωταγωνιστή τον Ναν προκρίθηκε στον τελικό

Ο Παναθηναϊκός πήρε την πρόκριση για τον τελικό του Κυπέλλου και περιμένει τον Ολυμπιακό ή τον Προμηθέα, έχοντας ως κορυφαίο τον Κέντρικ Ναν με 20 πόντους

6118701
Ο Παναθηναϊκός με τον Κέντρικ Ναν να διαλύει τα αμυντικά πλάνα του Άρη (20π., 6 ριμπ, 5 ασίστ) πήρε τη νίκη (76-65), η οποία ισοδυναμει με πρόκριση για τον τελικό του Final 8 της Κρήτης.

Πλέον, η ομάδα του Εργκίν Αταμάν περιμένει να μάθει τον αντίπαλό της, ο οποίος θα είναι είτε ο Ολυμπιακός, είτε ο Προμηθέας.

Το ματς είχε μπόλικο «ξύλο», καταλογίστηκαν αρκετά φάουλ, τα περισσότερα στον Άρη, ο οποίος όσο είχε τον Βασίλη Τολιόπουλο σε ρόλο σκόρερ, θα μπορούσε να ελπίζει σε κάτι καλύτερο.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cz7k314y2b9d)
Κλείσιμο


Όταν ο «Τολιό» περιορίστηκε, ο Άρης επιχειρούσε, δίχως αποτέλεσμα να μειώσει. Ο Παναθηναϊκός μπορεί να έχασε από νωρίς τον Ματίας Λεσόρ με αποβολή (δύο τεχνικές ποινές), ωστόσο ο Άρης είχε να αντιμετωπίσει πολλούς παίκτες με «φορτωμένη» την ένδειξη των φάουλ.

Παναθηναϊκός - Άρης: Το ματς
Ο Κέντρικ Ναν ανέλαβε να οδηγήσει τον Παναθηναϊκό στο πρώτο ημίχρονο του ημιτελικού απέναντι στον Άρη.


Και ο Βασίλης Τολιόπουλος αποτέλεσε το... αντίβαρο.

Το σκορ μέχρι το ξεκίνημα της 2ης περιόδου ήταν ισορροπημένο, ο Ναν έβρισκε τον τρόπο να φτάνει μέχρι το καλάθι του Άρη, παρά τα μαρκαρίσματα που άλλαζαν συνεχώς.

Η ισορροπία του αγώνα διαφοροποιήθηκε στα μέσα της 2ης. Ένα μαρκάρισμα του Μποχωρίδη πάνω στον Λεσόρ, έφερε τον καταλογισμό του αντιαθλητικού στον Έλληνα γκαρντ και της τεχνικής ποινής στο Γάλλο για την αντίδρασή του.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cz7iax3otrjt)

Η δεύτερη τεχνική ποινή (είχε δεχτει άλλη μία νωρίτερα) σήμανε την αποβολή του, με τον Λεσόρ να διαμαρτύρεται έντονα. Αυτό σήμαινε πως ο Παναθηναϊκός θα συνέχιζε δίχως το βασικό του σέντερ.

Όσο υπήρχε ο Ναν, δεν υπήρχε πρόβλημα. Ακόμη και οι 17 πόντοι του Βασίλη Τολιόπουλο στο πρώτο ημίχρονο με εξαιρετικά στατιστικά (5/5 διπ., 2/4 τριπ., 1/1 βολή) ήταν μόνο ικανοί να κρατήσουν κοντά τον Άρη στο σκορ, αλλά δεν απειλούσε ουσιαστικά τον Παναθηναϊκό.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cz7iopo8iwqh)


Η ομάδα του Καστρίτη κλήθηκε να αντιμετωπίσει από νωρίς προβλήματα στα φάουλ, αφού μετά από 20 αγωνιστικά λεπτά ο Σανόγκο είχε 3 φάουλ και από 2 οι Ντε Σόουζα, Μπάνκστον, Σταρκ, Περσίδης.

Αντίθετα, ο Παναθηναϊκός έκλεισε το πρώτο ημίχρονο με 4 φάουλ, συν άλλα τρία από τεχνικές ποινές (δύο στον Λεσόρ, μία στον Αταμάν).

Αυτό φυσικά μεταφράζεται και σε παραπάνω βολές.

Στο 3ο δεκάλεπτο ο ρυθμός του σκοραρίσματος έπεσε και λόγω της αστοχίας, αλλά και των δυνατών αμυνών και από τις δύο ομάδες. Για τον Παναθηναϊκό, η εξήγηση είναι απλή. Ο Ναν σταμάτησε να δίνει πόντους και οι «πράσινοι» αναζητούσαν τον παίκτη που θα τους οδηγήσει με ασφάλεια. Ο Μήτογλου αποτέλεσε την πιο σταθερή λύση, με τη διαφορά να μένει στα επίπεδα των +10 πόντων και τον Άρη να πληρώνει τα διπλάσια λάθη που μετρούσε σε 30 αγωνιστικά λεπτά (16-8).

Ο Ρόνι Χάρελ μπήκε στην εξίσωση του σκοραρίσματος, με τον Τολιόπουλο να μένει με ένα πόντο στο 2ο ημίχρονο, αλλά σε εκείνο το σημείο ο Παναθηναϊκός είχε βρει τη λύση, με τον Ναν να αναλαμβάνει και ρόλο δημιουργού (5), ενώ παράλληλα ο Άρης δεν μπορούσε να ξεπεράσει τα προβλήματα των πολλών φάουλ και των περιορισμένω λύσεων.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ:19-15, 44-33, 58-44, 76-65.

Πηγή:www.gazzetta.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Πέθανε μυστηριωδώς στη φυλακή ο ηγέτης της ρωσικής αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι

Βαλλιανάτος: Ρώτησε κανείς τα παιδιά του Κούγια αν τον ήθελαν για πατέρα; - Κούγιας: Να παρακαλάει να μην συναντηθούμε


Χρυσοχοΐδης σε αγρότες: Όχι με τρακτέρ, ναι με ΙΧ και λεωφορεία η κάθοδος στην Αθήνα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης