Τζενάρο Γκατούζο: Η τοπική μαφία του Κοριλιάνο απειλούσε την οικογένεια του Ιταλού κόουτς

Τζενάρο Γκατούζο: Η τοπική μαφία του Κοριλιάνο απειλούσε την οικογένεια του Ιταλού κόουτς

Δύο καμένα αυτοκίνητα, κάποιες χιλιάδες ευρώ και μια καταγγελία έφερε στην επιφάνεια το δράμα που έζησε τους τελευταίους μήνες η οικογένεια Γκατούζο

gattuso_0
Ο Τζενάρο Γκατούζo μπορεί να έφυγε από μικρή ηλικία από το Κοριλιάνο (μια μικρή πόλη στη νότιο Ιταλία) για να κυνηγήσει το όνειρο του να γίνει επαγγελματίας ποδοσφαιριστής, αλλά η οικογένεια του (οι γονείς του και η αδελφή του) ζουν μόνιμα εκεί.

Κι όπως αποκαλύφθηκε τους τελευταίους μήνες οι Γκατούζο έζησαν μια κόλαση που την προκάλεσε ο αρχηγός της τοπικής μαφίας (La ndrangheta όπως είναι γνωστή η μαφία της Καλαβρίας) με αφορμή μία επένδυση που ήθελαν να κάνουν για ένα φωτοβολταϊκό πάρκο.

Ο αρχηγός της ndrangheta, Άλντο Αμπρουτζέζε κι ο (μαροκινής καταγωγής) υπαρχηγός του Μουσταφά Χαμίλ, συνελήφθησαν από την ιταλική αστυνομία με την κατηγορία του εκφοβισμού σε βαθμό κακουργήματος.

Η οικογένεια αποφάσισε να ενοικιάσει ένα κτήμα που έχει στην περιοχή για την κατασκευή ενός φωτοβολταϊκού πάρκου, ωστόσο όταν αυτό έγινε γνωστό εμφανίστηκε ο Χαμίλ και απαίτησε ένα σεβαστό χρηματικό ποσό για την... προστασία του χώρου.

Η αρνηση των Γκατούζο να δώσουν τα χρήματα είχε ως συνέπεια το να πυρποληθεί, έξω από το σπίτι της, το αυτοκίνητο της Ίντα Γκατούζο (αδερφή του ποδοσφαιριστή) και στις 17 Οκτωβρίου και στις 15 Δεκεμβρίου το αυτοκίνητο του Φραντσέσκο Γκατούζο (πατέρας του ποδοσφαιριστή).

Μέχρι εκείνη τη στιγμή ο Τζενάρο είτε δεν γνώριζε είτε δεν είχε εμπλοκή στην υπόθεση, ωστόσο μετά τον δεύτερο εμπρησμό πήρε την κατάσταση στα χέρια του και στις αρχές Ιανουαρίου, ο Σαλβατόρε Πιπιέρι (ο αδελφικός του φίλος) έφτασε στο Κοριλιάνο από το Μιλάνο και σε δύο διαφορετικές συναντήσεις με τον Αμπουτζέζε του έδωσε δύο φακέλους που περιείχαν από 1500 ευρώ.

Οι μαφιόζοι είχαν χαμηλώσει τις απαιτήσεις τους μετά τις διαπραγματεύσεις με τον Πιπιέρι, ωστόσο στο μεσοδιάστημα η Ίντα Γκατούζο είχε προβεί σε καταγγελία στην αστυνομία που είχε ξεκινήσει να παρακολουθεί όλους τους εμπλεκόμενους.

Κι όταν έγινε η δεύτερη πληρωμή, ακολούθησε το ίδιο βράδυ η σύλληψη του Αμπουτζέζε και του Χαμίλ.

Ειδήσεις σήμερα:

Ξυλοκόπησαν το μοντέλο Μικαέλα Φωτιάδη - Δημοσίευσε φωτογραφίες της με αίματα

Βίντεο: Παίκτρια στον Τροχό της Τύχης συγκέντρωσε ποσό ρεκόρ και στο τέλος κέρδισε και το αυτοκίνητο

Στο εδώλιο ο ηθοποιός Λάμπρος Φιλίππου για τον βιασμό δύο γυναικών - Σοκάρουν οι περιγραφές στο βούλευμα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης