Ευαγγελία Πλατανιώτη: Μετά το γούρικο «μαύρο κοράκι», πάει για νέο μετάλλιο τη Δευτέρα - Της άξιζε, λέει η οικογένειά της

Ευαγγελία Πλατανιώτη: Μετά το γούρικο «μαύρο κοράκι», πάει για νέο μετάλλιο τη Δευτέρα - Της άξιζε, λέει η οικογένειά της

Η Ελληνίδα παγκόσμια πρωταθλήτρια αγωνίζεται σε νέο τελικό, στο Τεχνικό Ντουέτο, τη Δευτέρα - Με συγκίνηση μιλούν οι δικοί της άνθρωποι -Το πείσμα που την έστειλε στη Ντόχα και την ανέβασε στο βάθρο

platanioti_1_arthro
Στην κορυφή του κόσμου ανέβηκε η Ελληνίδα πρωταθλήτρια της καλλιτεχνικής κολύμβησης, Ευαγγελια Πλατανιώτη, πραγματοποιώντας κορυφαία εμφάνιση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου της Ντόχα.

Η 30χρονη αθλήτρια κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο 21ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα υγρού στίβου, συγκεντρώνοντας 272.9633 βαθμούς στον τελικό του τεχνικού προγράμματος του σόλο, στη μεγαλύτερη επιτυχία στην ιστορία της καλλιτεχνικής κολύμβησης στην Ελλάδα. Όμως, δεν σταματάει εκεί και «βλέπει» σε νέα επιτυχία το μεσημέρι της Δευτέρας, καθώς έχει δώσει ραντεβού σε άλλον ένα τελικό στο Παγκόσμιο της Ντόχα.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cyvh4e8rjsi9)


Η αναρρίχησή της στην κορυφή του κόσμου με... το «μαύρο κοράκι»

Κλείσιμο
Το Σάββατο, στον τελικό του του τεχνικού προγράμματος του σόλο, η Πλατανιώτη όχι απλά επανάλαβε την εξαιρετική εμφάνισή της στον προκριματικό της προηγούμενης μέρας, αλλά κατάφερε να βελτιώσει τη βαθμολογία της κατά σχεδόν τρεις βαθμούς, με την τέλεια εκτέλεση του προγράμματος «black raven» (μαύρο κοράκι), το οποίο αποδείχθηκε γούρικο και την αανέβασε στο κορυφαίο σκαλί του βάθρου. Μάλιστα, ήταν το πρόγραμμα με το μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας, σε σύγκριση με τα αντίστοιχα των αντιπάλων της, οι οποίες αύξησαν τον βαθμό δυσκολίας των δικών τους προγραμμάτων, αλλά και πάλι δεν κατάφεραν να την ξεπεράσουν, με τη Βασιλική Αλεξανδρή (που εκπροσωπεί την Αυστρία και ήταν δεύτερη πέρυσι στη Φουκουόκα και δεύτερη στον προκριματικό της Ντόχα) να "χάνει" μία άσκηση και να υποχωρεί στην έκτη θέση. Το ασημένιο μετάλλιο πήρε η Καναδή Ζακλίν Σιμονό με 269.2767 βαθμούς και το χάλκινο η Κινέζα Χουιγιάν Σου με 262.3700 βαθμούς.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cyvfu6ddyzgh)


Το χρυσό της Πλατανιώτη είναι το πέμπτο για την Ελλάδα σε Παγκόσμια Πρωταθλήματα υγρού στίβου και πρώτο μετά το 2013, όταν ο Σπύρος Γιαννιώτης είχε πανηγυρίσει τη δεύτερη διαδοχική νίκη του στα 10χλμ. Συνολικά είναι το 19ο μετάλλιο της Ελλάδας στην ιστορία της διοργάνωσης και το τρίτο στην καλλιτεχνική κολύμβηση, με την Πλατανιώτη να είναι «υπεύθυνη» και για τα άλλα δύο, το 2022 στη Βουδαπέστη (αμφότερα χάλκινα).

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cyvlcq2xz0wx)


«Της άξιζε, έχει χτίσει τα πάντα με μεγάλη δυσκολία»

O πατέρας της Ευαγγελίας Πλατανιώτη, η αδερφή της Κατερίνα και ο παππούς της Αντώνης, μίλησαν συγκινημένοι στην ΕΡΤ για το κορίτσι με καταγωγή από τον Πλάτανο Oρεινής Ναυπακτίας, που από επτά χρονών δεν έπαψε να παλεύει για το νερό και τον χορό, δύο αγάπες που συνδύασε κάνοντας υπερήφανη την οικογένεια και τη χώρα.

«Μας έχει παέι σε άλλο επίπεδο, είναι μεγάλη η χαρά, έχει χτίσει τα πάντα σε πολυ δύσκολες συνθήκες», είπε ο πατέρας της, Μιχάλης, ενώ η αδερφή της, Κατερίνα σημείωσε: «Της άξιζε, είναι όλα μέρα στην προπόνηση, τη βλέπουμε ελάχιστα, προσπαθούμε έστω και 5 λεπτά τη μέρα».

Σκόπευε να σταματήσει από πέρσι το σόλο

Η παγκόσμια πρωταθλήτρια αποκάλυψε πως είχε σκοπό να αποσυρθεί πέρσι από το σόλο. Όπως είπε «για να είμαι ειλικρινής πέρσι ήταν σκοπός μου να ήταν η τελευταία μου συμμετοχή στο σόλο. Δυστυχώς είχα πολύ ελλιπή προετοιμασία, γνώριζα τις δυνατότητές μου για αυτό και πείσμωσα και είπα “θα συνεχίσω μέχρι τη Ντόχα”».

platanioti-2


Η ίδια εξέφρασε ένα τεράστιο ευχαριστώ στις προπονήτριές της: «Πρώτα από όλα στις προπονήτριες της Ελληνικής Ομοσπονδίας, την κυρία Αναστασία Γκούτσεβα, την κυρία Ναταλία Τσερνέτσκα, την κυρία Χρυσάνθη Θαλασσινίδου, αλλά και την Ισπανίδα προπονήτρια Άννα Ταρές. Πέρυσι ήταν μαζί μου και οι τέσσερις, καθώς και φέτος, ήταν η δύναμή μου για να συνεχίσω».

Αποθέωση από την Εθνική Πόλο

Στο μεταξύ, την ώρα που η Ευαγγελία Πλατανιώτη βρισκόταν στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου, η εθνική ομάδα πόλο των ανδρών ετοιμαζόταν για την προπόνησή της, σε πισίνα δίπλα από εκείνη της Καλλιτεχνικής.

vlaxos_platanioti


Ο πρόεδρος της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας, Αντιπρόεδρος της European Aquatics και μέλος του μπιρό της World Aquatics, Κυριάκος Γιαννόπουλος, o Α’ Αντιπρόεδρος της ΚΟΕ, Γιώργος Αφρουδάκης, ο ομοσπονδιακός τεχνικός Θοδωρής Βλάχος, οι συνεργάτες του και όλοι οι διεθνείς έσπευσαν να αποθεώσουν την «χρυσή» παγκόσμια πρωταθλήτρια, να τη συγχαρούν και να της ευχηθούν να έχει ανάλογη συνέχεια στη διοργάνωση αλλά να είναι και αυτή στην αποστολή στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024.

Η συνέχεια τη Δευτέρα

Ωστόσο, η δουλειά της Πλατανιώτη στη Ντόχα δεν τελειώνει εδώ. Με την 5η θέση που κατέκτησε μαζί με την Σοφία Μαλκογεώργου στον προκριματικό του Τεχνικού Ντουέτου, που έγινε την Παρασκευή, πρώτη μέρα του Παγκοσμίου πρωταθλήματος υγρού στίβου της Ντόχα, πήρε την πρόκριση για στον τελικό του αγωνίσματος, που είναι προγραμματισμένος για τη Δευτέρα (5/2) στις 13.00.


Ειδήσεις σήμερα:

Κερατσίνι: «Μαμά δεν θέλω να έρθει ο παππούς» - Η φρίκη που ζούσε το κορίτσι στο Κερατσίνι από τα 9 της χρόνια

Παντρεύτηκαν Πύρρος Δήμας και Αφροδίτη Σκαφίδα - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Βόμβα στο κέντρο της Αθήνας: Πού στρέφονται οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής - Τα σενάρια για τους δράστες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης