ΝΒΑ: Νέα ήττα για τους Μπακς του Αντετοκούνμπο, έχασαν 119-116 στην επιστροφή του Λίλαρντ στο Πόρτλαντ

ΝΒΑ: Νέα ήττα για τους Μπακς του Αντετοκούνμπο, έχασαν 119-116 στην επιστροφή του Λίλαρντ στο Πόρτλαντ

Οι Μπλέιζερς θεωρούνται μία από τις χειρότερες ομάδες στη λίγκα τη φετινή σεζόν - Ανάγκασαν τον Ντοκ Ρίβερς στη δεύτερη ήττα του σε ισάριθμα παιχνίδια

giannis_xr
Ο Ντέμιαν Λίλαρντ επέστρεψε στο Πόρτλαντ, για πρώτη φορά ως αντίπαλος, έτυχε υποδοχής ήρωα και επιχείρησε να... πληγώσει την ομάδα που τον καθιέρωσε στο ΝΒΑ. Το τελικό αποτέλεσμα απέδειξε το ακριβώς αντίθετο, με τους Μιλγουόκι Μπακς να γνωρίζουν την ήττα (119-116), με τον Ντοκ Ρίβερς να αναζητεί την πρώτη νίκη στον πάγκο της νέας του ομάδας.

Οι Μπλέιζερς θεωρούνται μία από τις χειρότερες ομάδες στη λίγκα τη φετινή σεζόν, ωστόσο φρόντισαν να δείξει στους Μπακς και τον Λίλαρντ ότι υπάρχει... ζωή στον «πλανήτη Πόρτλαντ». Χτυπώντας στην αμυντική αδυναμία των Μπακς.

Χάρη σε αυτή μπήκε το πιο κρίσιμο καλάθι του αγώνα, ένα φλόουτερ του Άνφερνι Σάιμονς (24π.) στα τελευταία δεύτερα.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο τελείωσε το ματς με 27 πόντους (10/14 διπ., 0/2 τριπ., 7/11 βολές), 8 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 3 κλεψίματα, 1 μπλοκ, 6 λάθη σε 37:46, ο Λίλαρντ πρόσθεσε 25 πόντους, αλλά με 6/10 δίποντα, 3/13 τρίποντα, 4/4 βολές (7 ασίστ), ενώ ο Κρις Μίντλετον σημείωσε 21 πόντους και ο Μπρουκ Λόπεζ 19.

Κλείσιμο
Για τους Μπλέιζερς, εκτός του Σάιμονς, ο Ντεάντρε Έιτον είχε 20 πόντους, 11 ριμπάουντ και ο Τζέραμι Γκραντ 18.

Τα έξι λάθη των Μπακς

Η διαφορά ανάμεσα στις δύο ομάδες δεν ξεπέρασε τους 8 πόντους υπέρ των Μπακς και τους 10 για τους Μπλέιζερς. Μάλιστα, η τελευταία δημιουργήθηκε στο τέλος της 3ης και στην αρχή της 4ης περιόδου, όταν το Μιλγουόκι έκανε έξι (!) συνεχόμενα λάθη (τα τρία από τον Αντετοκούνμπο, δύο από τον Λιλαρντ).

Από εκείνο το σημείο και μετά οι Μπακς βελτιώθηκαν - και μετά από ένα γκολ-φάουλ του Αντετοκούνμπο - και την επιμονή του Μπρουκ Λόπεζ, μείωσαν στον πόντο 113-112.

Ο Giannis έγινε πρωταγωνιστής στην άμυνα. Σταμάτησε τον Έιτον στην προσπάθειά του να καρφώσει με άλει ουπ, θυμίζοντας το επικό μπλοκ στους τελικούς των Μπακς με τους Σανς και η άμυνα έδωσε ενέργεια στην επίθεση: Ο Λίλαρντ έκανε το 115-114 και ο Αντετοκούνμπο, με κάρφωμα (έπειτα από κλέψιμο), άλλαξε χέρια στο προβάδισμα.

Στα 18 δεύτερα ο Άνφερνι Σάιμονς, με ατομική προσπάθεια, διαμόρφωσε το 117-116. Ο Λόπεζ πήρε την κρίσιμη επίθεση, αλλά αστόχησε σε τρίποντο και οι Μπλέιζερς οδηγήθηκαν στις βολές με τον Γκραντ για το 119-116.

Ήταν σειρά του Αντετοκούνμπο να οδηγηθεί στις βολές, με 2 δεύτερα να απομένουν. Αστόχησε στο ζευγάρι (στη δεύτερη επίτηδες για τη διεκδίκηση ενός ριμπάουντ) και η νίκη κατέληξε στα χέρια των Μπλέιζερς.

Τα δωδεκάλεπτα: 37-38, 67-65, 96-91, 119-116.

Πηγή: gazzetta.gr

Ειδήσεις σήμερα:

25 χρόνια μετά τη δολοφονία της Τζούλι Σκάλι ο Γιώργος Σκιαδόπουλος είναι παντρεμένος και επιχειρηματίας

Χρήματα από δωρεές για τον «Άλλον Άνθρωπο» έμπαιναν και στον λογαριασμό συνεργάτιδας γνωστών influencers

Αναπάντεχη εξέλιξη στο Survivor, ο Λαμάι «χάρισε» τη παραμονή στον τραυματία Ταλαδιανό και αποχώρησε - Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης