Τσάβι: «Στην Μπαρτσελόνα σε κάνουν να νιώθεις ότι δεν αξίζεις κάθε μέρα, μου το είχε πει και ο Πεπ»

Τσάβι: «Στην Μπαρτσελόνα σε κάνουν να νιώθεις ότι δεν αξίζεις κάθε μέρα, μου το είχε πει και ο Πεπ»

Πικρές αλήθειες από τον Τσάβι στην πρώτη του συνέντευξη Τύπου μετά την ανακοίνωση της αποχώρησής του στο τέλος της σεζόν

Xavi
Η Μπαρτσελόνα αντιμετωπίζει την Οσασούνα στη «σκιά» της ανακοίνωσης του Τσάβι Ερνάντεθ ότι αποχωρεί από την ομάδα στο τέλος της σεζόν. Ο θρυλικό μέσος της ομάδας, στην πρώτη του συνέντευξη Τύπου, μετά τη γνωστοποίηση της απόφασής του, μίλησε τόσο για την κατάσταση της ομάδας, όσο φυσικά και για την ανακοινωσή του.

«Μετά την ανακοίνωση, θέλω ενότητα, ως Barcelonista». Είναι σημαντικό σε αυτές τις δύσκολες στιγμές, ειδικά όσον αφορά τα αποτελέσματα. Χρειαζόμαστε ολόκληρη τη Μπαρτσελόνα. Η σεζόν δεν έχει τελειώσει, έχουμε έναν αντίπαλο που είναι βράχος αμυντικά (Οσασούνα) Θα είναι δύσκολο, αλλά το μήνυμα είναι ενότητα για να τελειώσει η σεζόν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο», τόνισε ο προπονητής στο πρώτο του μήνυμα.

Στην συνέχεια εξέπληξε τους παρευρισκόμενους αποκαλύπτοντας ότι η απόφασή του να φύγει είχε ληφθεί, από την αρχή της σεζόν: «Είναι ψυχικό και ποδοσφαιρικό θέμα. Το επίπεδο του ποδοσφαίρου πέφτει λόγω του ψυχικού επιπέδου. Γι' αυτό ανακοινώνω την παραίτηση, καθώς και το γεγονός ότι η δουλειά μας δεν εκτιμάται αρκετά.Το είχα ήδη αποφασίσει στην αρχή της σεζόν».

Όσον αφορά στο πώς αντέδρασαν οι παίκτες: «Ήξερα ότι ήμασταν ομάδα, αλλά με εξέπληξαν τα λόγια, οι κλήσεις. Με συγκίνησε. Είμαι "Cule" και ελπίζω ότι όλα θα πάνε καλύτερα και θα τα δώσουμε όλα. Τέλος, εξαρτόμαστε από τους παίκτες που θα εμπνευστούν και θα κάνουν ένα βήμα μπροστά», πρόσθεσε.

Σχετικά με το πόσο σκληρό είναι να είσαι προπονητής της Μπάρτσα: «Σε κάνουν να νιώθεις ότι δεν αξίζεις κάθε μέρα. Μιλώντας με τον Πεπ Γκουαρδιόλα μου το είπε ήδη. Είδα τον Λουίς Ενρίκε να υποφέρει. Πρέπει να σκεφτούμε. Έχουμε πρόβλημα με τις απαιτήσεις σε αυτή τη θέση. Φαίνεται ότι ρισκάρεις ζωή σε κάθε στιγμή. Γι' αυτό λέω ότι είναι σκληρό, δεν είναι ευχάριστο».

«Όταν εμφανίστηκα εδώ είπα αυτό που σκέφτηκα. Όταν είπα ότι ήμασταν υπό κατασκευή με σκοτώσατε. Επίσης είπα ότι δεν έχουμε την Μπάρτσα του 2010. Έχω την αίσθηση ότι δεν πρόκειται να αγοράσουν τίποτα από εμένα , ούτε καν αν κέρδιζα τη LaLiga με 12 βαθμούς. Είναι θέμα περιβάλλοντος, του συλλόγου και των απαιτήσεων και του εαυτού μου».

Όσον αφορά το τι θα συμβούλευε τον μελλοντικό προπονητή της Μπαρτσελόνα: «Θα συμβεί σε αυτόν, αυτό είναι το πρόβλημα. Η συμβουλή μου είναι να μην αφήνει τον εαυτό του να επηρεάζεται. Το όνειρό μου ήταν να προπονήσω την Μπαρτσελόνα και να κερδίσω και αυτό επιτεύχθηκε. Έχω ήσυχη τη συνείδησή μου, έκανα ό,τι καλύτερο γι' αυτό το κλαμπ. Η συμβουλή μου θα ήταν να το απολαύσει, αλλά είναι αδύνατο».

Ειδήσεις σήμερα:

«Έχει βαρύτατες κακώσεις στο κεφάλι», λέει η θεία του 23χρονου που έπεσε θύμα ξυλοδαρμού από τον τράπερ Ricta

Πολυχρονόπoυλος: Δεν έχω στο όνομά μου ούτε ακίνητο ούτε περιουσία


Νέο έκτακτο από την ΕΜΥ - Βοιωτία και Εύβοια στο επίκεντρο της κακοκαιρίας Avgi
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης