Κύπελλο Ισπανίας: Στα ημιτελικά η Μπιλμπάο, 4-2 την Μπαρτσελόνα στην παράταση - Δείτε τα γκολ

Κύπελλο Ισπανίας: Στα ημιτελικά η Μπιλμπάο, 4-2 την Μπαρτσελόνα στην παράταση - Δείτε τα γκολ

Καθοριστικά τα δύο γκολ των αδελφών Γουίλιαμς στο φινάλε του κάθε ημιχρόνου της παράτασης - Έκπληξη και από τη Μαγιόρκα που απέκλεισε την Τζιρόνα με 3-2

MixCollage-25-Jan-2024-02-14-AM-2188
Σπανίως στο παρελθόν υπήρξε «αδιάφορο» ή κακό από πλευράς θεάματος και σασπένς παιχνίδι ανάμεσα στην Αθλέτικ Μπιλμπάο και την Μπαρτσελόνα και οι δύο ομάδες το επιβεβαίωσαν και με το... παραπάνω στον συγκλονιστικό προημιτελικό του Κυπέλλου Ισπανίας που κρίθηκε στην παράταση, με τους Βάσκους να θριαμβεύουν με 4-2 (2-2 κανονική διάρκεια) στο ντέρμπι των μεγάλων ανατροπών και να παίρνουν το «εισιτήριο» για τα ημιτελικά.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cynbnq90ed15)


Η Αθλέτικ Μπιλμπάο προηγήθηκε στο 97ο δευτερόλεπτο (!) του αγώνα με το γκολ του Γκουρουθέτα, όμως η Μπαρτσελόνα κατάφερε να ισορροπήσει γρήγορα το ματς και να «γυρίσει» το σκορ με τα τέρματα των Λεβαντόφσκι (26') και Γιαμάλ (32', απίστευτο γκολ σε έμπνευση κι εκτέλεση).

Κλείσιμο
Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cyn8doqw70ll)


Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cyn95a5kkv4x)


Η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε κατάφερε να φέρει ξανά ισορροπία στην εκκίνηση του δευτέρου ημιχρόνου, με το τέρμα του Σανσέτ στο 49' απ' την ασίστ του Νίκο Γουίλιαμς.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cyn9s6zw32ah)


Ακολούθησαν πολλές χαμένες ευκαιρίες κι απ' τις δύο ομάδες, με κορυφαία αυτή του Γιαμάλ στο 82', ο οποίος θα μπορούσε να έχει χαρίσει την πρόκριση στους «μπλαουγκράνα» κι ο αγώνας οδηγήθηκε εντέλει στο έξτρα 30λεπτο.

Εκεί η Αθλέτικ ήταν πολύ πιο έτοιμη πνευματικά κι αγωνιστικά για «μάχη», έφτασε σε τρίτο γκολ με τον Ινιάκι Γουίλιαμς στο 105'+2'...

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cynb4f36z995)


και «σφράγισε» τη μεγαλειώδη πρόκρισή της στα ημιτελικά του Copa del Rey με το τέρμα του Νίκο Γουίλιαμς στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων του δευτέρου ημιχρόνου της παράτασης, βάζοντας «φωτιά» στις εξέδρες του «San Mames».

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cynbj43w6hy1)


Μαγιόρκα - Τζιρόνα 3-2: Έκανε την έκπληξη και πέρασε στα ημιτελικά του Κυπέλλου

Το τρένο της Τζιρόνα έμεινε από... καύσιμα στις Βαλεαρίδες Νήσους, εκεί όπου η Μαγιόρκα επικράτησε 3-2 για να την πετάξει εκτός Κυπέλλου Ισπανίας και να προκριθεί στα ημιτελικά.

Ο στόχος του Κυπέλλου διαγράφηκε σχετικά νωρίς για την εντυπωσιακή φετινή Τζιρόνα. Τα δυο καρπούζια στην ίδια μασχάλη αποδείχθηκαν υπερβολικά για να τα διαχειριστεί, με την ομάδα της Καταλονίας να γνωρίζει ένα εφιαλτικό πρώτο μέρος στις Βαλεαρίδες Νήσους που την πέταξε εκτός Copa Del Rey. Με τρία γκολ μέσα σε 14 λεπτά, η Μαγιόρκα έχτισε βάσεις νίκης τις οποίες διατήρησε ακέραιες μέχρι το τέλος και με το τελικό 3-2 προκρίθηκε στα ημιτελικά του θεσμού.

Ο Λάριν άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους στο 21΄, με τον Πρατς να παίρνει στη συνέχεια τη σκυτάλη. Επτά λεπτά αργότερα έγραψε το 2-0 με τρομερό μακρινό σουτ, ενώ στο 35΄ευστόχησε από την άσπρη βούλα για να διαμορφώσει το σκορ ημιχρόνου.

Η Τζιρόνα προσπάθησε να αντιδράσει στο δεύτερο ημίχρονο και η πίεση κορυφώθηκε στο τελευταίο εικοσάλεπτο. Στο 68΄ο Ραίγιο έκανε πέναλτι και αποβλήθηκε με δεύτερη κάρτα, με τον Στουάνι να εκτελεί εύστοχα από τα έντεκα βήματα για να βάλει τους Καταλανούς ξανά στο ματς. Η Τζιρόνα έφτασε και σε δεύτερο γκολ με τελείωμα του Σάβιο στη γωνία στο 90+6΄, όμως ο χρόνος δεν αρκούσε για την ανατροπή...

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cyn9px7ar975)


Αναλυτικά τα αποτελέσματα των προημιτελικών του Copa del Rey έχουν ως εξής:

Θέλτα-Ρεάλ Σοσιεδάδ 1-2

Μαγιόρκα-Τζιρόνα 3-1

Αθλέτικ Μπιλμπάο-Μπαρτσελόνα 4-2 πάρ. (2-2 κ.δ.)

Ατλέτικο Μαδρίτης-Σεβίλλη 25/01


Ειδήσεις σήμερα:

Μεσολόγγι: Στο κινητό του Μπάμπη οι «απαντήσεις» - Ερευνούν αν πρόκειται για φόνο εκ προμελέτης

Salt Bae: Ήθελε να φλεξάρει με απόδειξη σχεδόν €110.000, αλλά πυροδότησε οργή - «Βροχή» τα σχόλια εις βάρος του

«Ο γάμος των ομοφυλόφιλων καταργεί το Ευαγγέλιο», λέει ο αρχιεπίσκοπος Κύπρου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης