Νταγιάνα Γιαστρέμσκα: Ξέφυγε από τις βόμβες του Πούτιν στην Οδησσό και έφτασε στα ημιτελικά του Australian Open - Βίντεο

Νταγιάνα Γιαστρέμσκα: Ξέφυγε από τις βόμβες του Πούτιν στην Οδησσό και έφτασε στα ημιτελικά του Australian Open - Βίντεο

Η 23χρονη Ουκρανή τενίστρα έζησε τον βομβαρδισμό του 2022 στην Οδησσό και δραπέτευσε μαζί με την αδελφή της στη Γαλλία - Πως έφτασε στον θρίαμβο στη Μελβούρνη

yaster
Το όνομά της είναι Νταγιάνα Γιαστρέμσκα.

Εδώ και λίγες ώρες ο κόσμος του τένις ασχολείται με την 23χρονη η οποία ξεκίνησε από τα προκριματικά και έφτασε στον ημιτελικό του Australian Open. Η νεαρή Ουκρανή έκανε το θαύμα της στη Μελβούρνη και έγινε η πρώτη τενίστρια μετά το 1978 που έφτασε από τα προκριματικά στους "4". 

Κλείσιμο
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Eurosport (@eurosport)



Απέκλεισε με 6-3, 6-4 την Λίντα Νόσκοβα και θα παίξει για μια θέση στον τελικό του Σαββάτου με την Κινέζα Τσινγουέν Ζενγκ. 

Η Νταγιάνα ξεκίνησε στο Australian Open ως Νο93 της παγκόσμιας κατάταξης ενώ 2020 είχε ανέβει στο Νο21. Ξεκίνησε ως μεγάλο ταλέντο στο τένις και έχει κερδίσει ήδη 3 τίτλους και ένα ποσό που φτάνει τα 4 εκατ. δολάρια. 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Eurosport (@eurosport)


Από τις βόμβες στην Οδησσό στα ... ουράνια στη Μελβούρνη 

Η Νταγιάνα, γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Οδησσό της Ουκρανίας. Γονείς της είναι ο Ολεξάντερ, που έχει παίξει βόλεϊ, και η Μαρίνα που έχει σπουδάσει ψυχολογία. Μαζί με την αδελφή της και τους γονείς της ζούσε στην Οδησσό έως το βράδυ που ο Πούτιν αποφάσισε να βομβαρδίσει και την πόλη της. 

Ήταν Μάρτιος του 2022. Η ρωσική επίθεση στην Ουκρανία είχε αρχίσει από μέρες και έφτασε και η σειρά της Οδησσού. 

Η τενίστρια ήταν μαζί με την οικογένειά της στο σπίτι της το βράδυ της επίθεσης και είχε γράψει: «Την Τετάρτη ήμασταν στο σπίτι μας στην Οδησσό. Περνούσαμε χρόνο με την οικογένειά μας, πριν το ταξίδι μας για τη Λιόν με τον πατέρα μας. Το βράδυ ήταν όλα καλά και το επόμενο πρωί μας ξύπνησαν οι βόμβες.

Δεν καταλαβάμε τι συνέβαινε. Ήταν τρελό. Ήμασταν όλοι σοκαρισμένοι, δεν ήταν ταινία ή κάποιο video game. Φύγαμε αμέσως από το διαμέρισμα για να καταφύγουμε στο υπόγειο πάρκινγκ, ενώ ο βομβαρδισμός συνεχιζόταν». 

Έμειναν στο πάρκινγκ και εν συνεχεία ταξίδεψαν έως τα σύνορα με την αδελφή της για να βρεθούν στη Γαλλία. Η Νταγιάνα έπαιξε σε τουρνουά στη Λυόν και το τένις ήταν το αποκούμπι της εκείνες τις ημέρες. 



«Το ταξίδι διήρκησε 4 ώρες, μέχρι τον Δούναβη και τα ρουμανικά σύνορα. Φοβόμασταν τις βόμβες και περάσαμε κοντά από ρωσικά άρματα μάχης. Υπήρχε μια μεγάλη ουρά από αυτοκίνητα και φτάσαμε μέχρι τα σύνορα με τα πόδια. Εκεί αποχαιρετήσαμε τους γονείς μας, γιατί τελικά έμεινε και η μητέρα μας. Από την άλλη πλευρά έγιναν όλοι οι απαραίτητοι έλεγχοι, αλλά οι άνθρωποι ήταν ευγενικοί και μας έδιναν φαγητό και νερό» είχε γράψει τότε για το ταξίδι της προς τη Γαλλία. 

Δύο χρόνια μετά... 

Δύο χρόνια μετά η Νταγιάνα έγραψε ιστορία στη Μελβούρνη. 

Δεν ξέχασε ποτέ την πατρίδα της, την Ουκρανία, που έχει ακόμη πόλεμο. Έχει πάντα δίπλα την μητέρα της, που είναι η ψυχολόγός της. Μάλιστα μετά την πρόκρισή της στα ημιτελικά της αφιέρωσε τη νίκη και μίλησε με σπουδαία λόγια για εκείνη. 



Η μητέρα της είχε τραυματιστεί στα μάτια πριν από χρόνια αλλά πλέον έχει ξεπεράσει το πρόβλημά της και ταξιδεύει συνεχώς μαζί με την κόρη της. 

Η Γιαστρέμσκα μετά την πρόκρισή της δεν ξέχασε τους φαντάρους που μάχονται για την Ουκρανία και έγραψε στην κάμερα: «Είμαι περήφανη για τους μαχητές μας από την Ουκρανία».
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Tennis (@tennischannel)


Εν συνεχεία τόνισε: «Αξίζουν πραγματικά έναν τεράστιο σεβασμό. Νομίζω ότι είναι η αποστολή μου εδώ. Απλώς προσπαθώ να δώσω το σήμα στην Ουκρανία ότι είμαι πραγματικά περήφανος γι' αυτό».

Η Νταγιάνα που μικρή ήθελε να γίνει κολυμβήτρια κατά την διάρκεια του  lockdown του Covid-19 ξεκίνησε και καριέρα τραγουδίστριας. Το πρώτο της κομμάτι, Thousands Of Me, κυκλοφόρησε τον Μάιο του 2020 και ακολούθησαν και άλλα. 



Ειδήσεις σήμερα:

Εξεταστική για τα Τέμπη: Συγκλόνισε στην Εξεταστική, μάνα που έχασε την κόρη της - «Παρακαλούσαμε να είναι τραυματισμένα και όχι νεκρά»

Ραφαέλα Πιτσικάλη: Πέθανε η 21χρονη μετά από γενναία μάχη με τον καρκίνο

Κύπρος: Οργή Τατάρ με τον Βρετανό πρέσβη, που ξεκαθάρισε πως δεν θα αναγνωριστεί ποτέ το ψευδοκράτος
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης