Australian Open: Ο Τσιτσιπάς το έκανε... θρίλερ, αλλά προκρίθηκε στον 3ο γύρο

Australian Open: Ο Τσιτσιπάς το έκανε... θρίλερ, αλλά προκρίθηκε στον 3ο γύρο

Ο Έλληνας πρωταθλητής έχασε το πρώτο σετ, είδε τον Τόμπσον να σβήνει δύο ματς πόιντ, αλλά τελικά μετά από μεγάλη μάχη 3 ωρών και 36 λεπτών προκρίθηκε στον επόμενο γύρο επικρατώντας με 3-1 (4-6, 7-6, 6-2, 7-6)

Tsitsipas7
Ο Τζόρνταν Τόμπσον αποδείχθηκε «σκληρό καρύδι», έχοντας και το πλεονέκτημα της έδρας, αλλά όπως και στον πρώτο γύρο, έτσι και στον δεύτερο, ο Στέφανος Τσιτσιπάς έχασε το πρώτο σετ, όμως πήρε τα τρία επόμενα και μαζί και την πρόκριση ενώ στον επόμενο γύρο θα αντιμετωπίσει τον Γάλλο Λούκα Βαν Ασέ.

Ο Στέφανος δεν ξεκίνησε καλά το ματς, δεν ήταν πειστικός στα χτυπήματα του και έκανε πολλά αβίαστα λάθη, ωστόσο η εικόνα του βελτιώθηκε και με όπλο το σερβίς του μπόρεσε να κάνει την ανατροπή...

Ωστόσο αν και είχε τις ευκαιρίες να τελειώσει πιο νωρίς το ματς, επέλεξε το δύσκολο δρόμο καταφέρνοντας πάντως να κάνει τους πολλούς συμπατριώτες μας να τον αποθεώσουν στο φινάλε.

Κλείσιμο


Το ματς
Με το «καλημέρα» στον αγώνα ο Τσιτσιπάς βρέθηκε σε δύσκολη θέση καθώς χρειάστηκε να «σβήσει» τρια μπρέικ πόιντ για να κρατήσει το σερβίς του, ενώ και το 2-1 έγινε με σχετική δυσκολία την ώρα που ο ίδιος δεν μπορούσε να δημιουργήσει πολλά προβλήματα στο σέρβις-γκέιμ του Αυστραλού για να φτάσουμε στο 7ο γκέιμ με το σκορ στο 3-3.

Ο Τσιτσιπάς με δύο αβίαστα λάθη έδωσε ισάριθμα μπρέικ πόιντ στον Τόμπσον (15-40) τα οποία έσβησε με εξαιρετικά σερβίς, αλλά ο αντίπαλος του βρήκε εξαιρετική επιστροφή για το πλεονέκτημα και έκανε τελικά το μπρέικ με νέο λάθος.

Στο δεύτερο σετ το σκηνικό δεν άλλαξε. Ο Στέφανος έβρισκε λύσεις από το σερβίς του μέχρι το 3-3, αλλά δεν απειλούσε με μπρέικ, κάτι που έκανε ο Αυστραλός και πάλι στο 7ο γκέιμ.

Ο Στέφανος προηγήθηκε 40-15, αλλά με το πρώτο διπλό λάθος στο ματς είχαμε ισοπαλία με τον Τόμπσον να μην εκμεταλλεύεται το μομέντουμ και με δύο δικά του λαθη να γίνεται το 4-3.

Στο 5-5 και πάλι ο Τόμπσον απείλησε με μπρέικ (το 40-30 έγινε με οριακό άουτ), με τον Τσιτσιπά να αντέχει, αλλά το ματς να οδηγείται στο τάι μπρέικ όπου τα είδαμε όλα!

Ο Τσιτσιπάς προηγήθηκε με 3-0 και 6-3, ο Τόμπσον μείωσε σε 6-5 και ισοφάρισε 6-6 με απίστευτο λάθος του Τσιτσιπά πάνω στο φιλέ, ωστόσο ενώ φάνηκε να χάνει το μομέντουμ ο Τόμπσον με δύο λάθη (το πρώτο ήταν οριακά άουτ) έδωσε το σετ στον Έλληνα για το 1-1.

Στο τρίτο σετ ο Στέφανος έχοντας διώξει το άγχος ήταν απολαυστικός και καταιγιστικός φτάνοντας στο άψε-σβήσε στο 4-0 χωρίς ποτέ ο Τόμπσον να μπορέσει να τον απειλήσει για το τελικό 6-2.



Ο Τσιτσιπάς συνέχισε στον ίδιο ρυθμό και κατάφερε να κάνει πάλι σχετικά νωρίς το μπρέικ, καθώς 1-2 του Τόμπσον έγινε 4-2 υπέρ του με τον Έλληνα να έχει σχεδόν διπλάσιους γουίνερ εκείνη τη στιγμή (44 έναντι 25) και να έχει βελτιώσει σημαντικά τα ποσοστά του στους κερδισμένους πόντους μετά το πρώτο σερβίς.

Όλα έμοιαζαν ιδανικά με τον Τσιτσιπά να προηγείται 5-3, τον Τόμπσον να μειώνει και ο Στέφανος να φτάνει σε διπλό ματς πόιντ στο σερβίς του! Εκεί όμως έκανε νέο σερί από λάθη, ο Αυστραλός πήρε τέσσερις σερί πόντους και το γκέιμ στέλνοντας το σετ στην παράταση!

Μάλιστα όχι μόνο και τρίτο σερί γκέιμ φτάνοντας στο προβάδισμα (5-6), αλλά έφτασε και σε μπρέικ πόιντ για να ακολουθήσει ένα απίστευτο θρίλερ με 13 ισοπαλίες στο οποίο επέζησε ο Τσιτσιπάς στέλνοντας κι αυτό το σετ στο τάι μπρέικ...

Εκεί ήρθε το μίνι μπρέικ νωρίς (3-1) κι αυτή τη φορά δεν άφησε την πρόκριση να εξελιχθεί σε θρίλερ... Κράτησε το προβάδισμα του και στο 6-4 το φορχαντ του Τόμπσον έστειλε το μπαλάκι άουτ και τον Τσιτσιπά στον επόμενο γύρο...



Ειδήσεις σήμερα:

«Βίαζε την κόρη μου και ο γιος μου ήταν στο δίπλα δωμάτιο» είπε στον ανακριτή ο 50χρονος που σκότωσε τον κουνιάδο του

Σε απόγνωση ο ηθοποιός Γιώργος Λαμπάτος λόγω φτώχειας: «Καπνίζω αποτσίγαρα που βρίσκω στο δρόμο»

«Σασμός» στη ΝΔ μετά τη διήμερη ζύμωση για τον γάμο ομοφύλων - Πάνω από 100 βουλευτές προς υπερψήφιση 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης