Premier League: Ορίστηκε, αλλά δεν ανακοινώθηκε η ημερομηνία ακρόασης της Σίτι για τις οικονομικές παραβάσεις

Premier League: Ορίστηκε, αλλά δεν ανακοινώθηκε η ημερομηνία ακρόασης της Σίτι για τις οικονομικές παραβάσεις

Η Μάντσεστερ Σίτι αντιμετωπίζει συνολικά 115 κατηγορίες παραβίασης των οικονομικών κανόνων της Premier League

man_city
Απο πολλούς έχει χαρακτηριστεί η «δική του αιώνα», όσον αφορά τα ποδοσφαιρικά δρώμενα και δη αυτά της Premier League, καθώς δεν αφορά κάποια μικρομεσαία ομάδα του κορυφαίου πρωταθλήματος στον κόσμο, αλλά τη νέα υπερδύναμη που εδώ και μια επταετία κυραρχεί πλήρως στο Νησί.

Κι αυτό φάνηκε από τον... σεισμό που προκάλεσε η ανακοίνωση του περασμένου Φεβρουαρίου ότι οι έρευνες που ξεκίνησαν το 2018 (από μια ανεξάρτητη επιτροπή) οδήγησαν την PL στην απόφαση να ανοίξει φάκελο για τη Μάντσεστερ Σίτι στον οποίο περιλαμβάνονται συνολικά 115 κατηγορίες παραβάσεις των οικονομικών κανόνων που διέπουν τη διοργάνωση (και οι οποίες εμπεριέχουν τον κίνδυνο υποβιβασμού της).

Ένα χρόνο αργότερα κι ενώ πληθαίνουν οι αντιδράσεις για το γεγονός ότι η Σίτι δεν έχει κληθεί επισήμως να απολογηθεί, ο διευθύνων σύμβουλος της Premier League Ρίτσαρντ Μάστερς έβγαλε την είδηση.

Σε συνάντηση που είχε με κυβερνητική επιτροπή προκειμένου να συζητήσουν διάφορα θέματα της Λίγκας ο κ.Μπαρνς ρωτήθηκε για την καθυστέρηση στο θέμα της Σίτι κι απάντησε: «Μπορώ να σας πω ότι έχει οριστεί ημερομηνία για την ακρόαση, ωστόσο δεν μπορώ να σας πω το πότε θα γίνει αυτή».

Ο ισχυρός άνδρας της Λίγκας στις εύλογες διαμαρτυρίες των πολιτικών για την ταχύτητα με την οποία ξεκαθαρίζονται ανάλογες υποθέσεις (π.χ. η Έβερτον τιμωρήθηκε πριν από 2 μήνες με αφαίρεση 10 βαθμών) απάντησε ότι «ο όγκος και ο χαρακτήρας των κατηγοριών και των στοιχείων είναι τελείως διαφορετικές. Οι άλλες ομάδες αντιμετώπιζαν μία κατηγορία ενώ εδώ μιλάμε για 115».

Τα αγγλικά ΜΜΕ πάντως θεωρούν ότι το πιο πιθανό είναι η Σίτι να κληθεί να δώσει εξηγήσεις το φθινόπωρο του 2024 με την τελική ετυμηγορία να αναμένεται την άνοιξη του 2025.

Ειδήσεις σήμερα:

Πρόστιμα για τα βρεφικά γάλατα και μέτρα για «καθαρές τιμές» στη μάχη κατά της ακρίβειας

Οι εκτελεστές του Ζαμπούνη στον Νέο Κόσμο ήταν εισαγόμενοι Βαλκάνιοι, εκτιμά ο Καλλιακμάνης


Θλίψη για την 38χρονη Γεωργία που παρασύρθηκε από χείμαρρο - Παραμένει αγνοούμενος ο σύντροφός της, Νίκος
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης