Super League 1: Ξεκινούν οι έλεγχοι στα γήπεδα για κάμερες και ηλεκτρονικό εισιτήριο

Super League 1: Ξεκινούν οι έλεγχοι στα γήπεδα για κάμερες και ηλεκτρονικό εισιτήριο

Τεχνικά κλιμάκια από αύριο (16/1)  σε 14 γήπεδα για την εναρμόνιση με τις νέες προδιαγραφές των συστημάτων ηλεκτρονικής εποπτείας (κάμερες) και ταυτοποίησης εισόδου θεατών, άμεσα και η έκδοση της ΚΥΑ για τη φετινή χρηματοδότηση από το Στοίχημα (66 εκατ. συνολικά, από 1,5 εκατ. σε κάθε ΠΑΕ της SL)

sl1
Πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Υπουργείο Αθλητισμού η συνάντηση του Υπουργού κ. Βρούτση με τον νέο πρόεδρο της Super League 1, Μηνά Λυσσάνδρου και την αναπληρώτρια Πρόεδρο, Κάτια Κοξένογλου, όπου συζητήθηκαν όλα τα θέματα που αφορούν το επαγγελματικό ποδόσφαιρο.

Από την πλευρά του ο κ.Βρούτσης ανέφερε τα βασικά σημεία του υπό διαβούλευση νομοσχεδίου για την αντιμετώπιση της παραβατικότητας στο πλαίσιο αθλητικών συναντήσεων, επαναλαμβάνοντας ότι η διεξαγωγή των αγώνων κεκλεισμένων των θυρών έως και τις 12 Φεβρουαρίου είναι το «δέντρο», καθώς το «δάσος» είναι μην χρειαστεί οποτεδήποτε στο μέλλον να παρθούν ανάλογες αποφάσεις,.

Οριοθέτησε το σφικτό χρονοδιάγραμμα (εντός των προσεχών 10 ημερών) της επιθεώρησης και των 14 γηπέδων της SL -αρχής γενομένης αύριο Τρίτη με τα «Απόστολος Νικολαΐδης», «ΟΠΑΠ Arena» και «Γεώργιος Καραϊσκάκης»- από τεχνικά κλιμάκια, αποτελούμενα από στελέχη του Υπουργείου και των ΠΑΕ, για τη δρομολόγηση της εναρμόνισής τους με τις νέες προδιαγραφές των συστημάτων ηλεκτρονικής εποπτείας (κάμερες) και ταυτοποίησης εισόδου θεατών.

Ενώ ανακοίνωσε ότι έως το τέλος της εβδομάδας θα έχει υπογραφεί η Κοινή Υπουργική Απόφαση κατανομής της φετινής χρηματοδότησης σε επαγγελματικό και ερασιτεχνικό αθλητισμό, από τη φορολογία των κερδών των παικτών τυχερών παιγνίων, που όπως και πέρσι θα ανέρχεται συνολικά σε 66 εκατ. ευρώ και κάθε ΠΑΕ της Super League 1 θα λάβει από 1,5 εκατ. ευρώ.

Ο κ. Λυσάνδρου διαβεβαίωσε ότι η Super League είναι σύμμαχος της Πολιτείας και ότι επί της αρχής είναι σύμφωνοι στον συνεταιρισμό με τις νέες προβλέψεις για την ηλεκτρονική εποπτεία (κάμερες) και την ταυτοποίηση της εισόδου των θεατών, ενώ συνολικά επί των ρυθμίσεων του σχεδίου νόμου θα αποστείλει επιμέρους παρατηρήσεις τις προσεχείς ημέρες.

Κλείσιμο
Πρότεινε -και αποδέχθηκε ασμένως ο Υπουργός- ώστε άμεσα οι Παρατηρητές της Διαρκούς Επιτροπής Αντιμετώπισης Βίας (ΔΕΑΒ) να εκπαιδευτούν σε σεμινάριο της Λίγκας, προκειμένου να υπάρξει εναρμόνιση και αποτελεσματική άσκηση των καθηκόντων τους, ειδικά τώρα που πλέον ενεργοποιούνται –με δέσμια αρμοδιότητα εκ των εκθέσεών τους- διοικητικές ποινές για παραβατικές συμπεριφορές στους ποδοσφαιρικούς αγώνες.

«Συναντήθηκα με τον νέο πρόεδρο της Super League, Μηνά Λυσάνδρου, έναν εξαιρετικό άνθρωπο και ελπιδοφόρο για το ελληνικό ποδόσφαιρο» επισήμανε ο Υπουργός Αθλητισμού και υπογράμμισε:

«Είχαμε μία εκτενή συζήτηση, εφ' όλης της ύλης. Του περιέγραψα τι λέει ο αθλητικός νόμος, ο οποίος βρίσκεται σε διαβούλευση και τον ενημέρωσα ότι το επόμενο διάστημα, συγκεκριμένα από αύριο, τεχνικά κλιμάκια, θα επισκεφτούν τα γήπεδα του Ολυμπιακό, της ΑΕΚ και του Παναθηναϊκού (στο πλαίσιο της επιθεώρησης των ηλεκτρονικών συστημάτων εποπτείας).

Τα τεχνικά κλιμάκια, συνδιαμορφώθηκαν σε χρονοδιάγραμμα και στελέχωση μαζί με τη Super League, αποδεικνύοντας στην πράξη ότι πρόθεσή μας είναι η συνεργασία, η συμμαχία, κάτι που μέχρι τώρα έχει επιτευχθεί και από τη συνάντηση με τις ΠΑΕ που έγινε πριν από περίπου ένα μήνα, αλλά και σήμερα μέσα από τη συζήτηση που έγινε».

Ο κ. Βρούτσης τόνισε στη συνέχεια:
«Αυτή η κοινή προσπάθεια, απέναντι στην αθλητική παραβατικότητα θα είναι μια συνεχής προσπάθεια. Εξήγησα στον Πρόεδρο ότι βρισκόμαστε σε ένα ακήρυκτο πόλεμο, διότι το αίμα των ανθρώπων που χάθηκαν και δολοφονήθηκαν δεν ξεχνιέται. Θα αντιμετωπίσουμε την αθλητική παραβατικότητα με κάθε τρόπο, είμαστε με το δάχτυλο στην σκανδάλη.

Ταυτόχρονα, εξήγησα ότι πρόθεση του Υπουργείου Αθλητισμού και της Κυβέρνησης είναι να κάνουμε το καλύτερο δυνατό για το αθλητικό προϊόν που λέγεται ποδόσφαιρο. Και είδα στο πρόσωπό του κ. Λυσάνδρου τη διάθεση σε όλα τα επίπεδα».

Ο πρόεδρος της Super League, αφού ευχαρίστησε τον Υπουργό για την άμεση ολοκλήρωση των διαδικασιών της εκταμίευσης των ποσών που αντιστοιχούν στη χρηματοδότηση των ΠΑΕ από τους πόρους του Στοιχήματος, δήλωσε:

«Νομίζω ότι η σημερινή αναλυτική μας συζήτηση, καθώς και η έναρξη των ελέγχων των γηπέδων από τα αρμόδια κλιμάκια, που ξεκινάνε αύριο, αποτελούν την μεγαλύτερη απόδειξη της κοινής διάθεσής μας με την Κυβέρνηση να καταφέρουμε να βγούμε από το αδιέξοδο, με αποφασιστικότητα, ρεαλισμό και τεχνοκρατική αντίληψη.

Η υποδοχή που τύχαμε από τον κ. Βρούτση και η αναλυτική κουβέντα που κάναμε, μας κάνει να αισθανόμαστε αισιοδοξία ότι αυτή η συνάντηση είναι η αρχή μίας συνεχούς και εποικοδομητικής συνεργασίας με στόχο ένα σωστό και μόνιμο αποτέλεσμα που θα μας οδηγήσει στην επόμενη μέρα.

Πρέπει να χτίσουμε πάνω στο πρακτικό επίπεδο εφαρμογής των νέων μέτρων, κάτι που έγινε στη σημερινή μας συζήτηση, δίνοντας έμφαση στη λειτουργία των γηπέδων, στη διεξαγωγή των αγώνων, στην εκπαίδευση και στην εξειδίκευση των ανθρώπων, που είναι και μονόδρομος για την επιτυχία.

Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που ο Υπουργός αποδέχθηκε την πρότασή μας για συμμετοχή της SL στην ανάληψη της ευθύνης της εκπαίδευσης των Παρατηρητών της ΔΕΑΒ, όχι διότι υπάρχουν από εμάς δεύτερες σκέψεις αλλά επειδή πιστεύουμε ότι οι αξιωματούχοι που θα είναι εντεταλμένοι και διορισμένοι για να εξασφαλίσουν τη λειτουργία ενός αγώνα θα πρέπει να είναι απόλυτα συντονισμένοι, να έχουν το ίδιο επίπεδο εκπαίδευσης και να μιλάνε την ίδια γλώσσα.

Έτσι, θα τροφοδοτείται η ΔΕΑΒ και τα δικαιοδοτικά όργανα του ποδοσφαίρου με τα σωστά έγγραφα, προκειμένου να ελεγχθούν τυχόν παραβατικές συμπεριφορές και τελικά να επιβληθούν ή όχι οι ανάλογες ποινές.

Ευχαριστούμε πολύ τον Υπουργό και την Κυβέρνηση για την καλή διάθεση και θέλουμε να διαβεβαιώσουμε ότι επιδίωξή μας είναι να γίνουμε κομμάτι ενός μηχανισμού αποτελεσματικότητας για το καλό του συνόλου του ελληνικού ποδοσφαίρου».

Ειδήσεις σήμερα:

Μεσολόγγι: Νέα έκκληση από την οικογένεια του αγνοούμενου Μπάμπη - «Θα πάμε την υπόθεση μέχρι τέλους»

Δολοφονία στη Θεσσαλονίκη: Ο σύντροφος της 41χρονης μιλά μέσα από τη φυλακή και επιμένει - «Δεν πείραξα ποτέ τρίχα της Γεωργίας»

Μέγαρα: Αποσωληνώθηκε ο 4χρονος που ξυλοκοπήθηκε άγρια από τον πατριό του - Ανταποκρίνεται σε ερεθίσματα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης