Τάιγκερ Γουντς: Πήρε «διαζύγιο» από τη NIKE έπειτα από 27 χρόνια και κέρδη 500 εκατ. δολαρίων

Τάιγκερ Γουντς: Πήρε «διαζύγιο» από τη NIKE έπειτα από 27 χρόνια και κέρδη 500 εκατ. δολαρίων

Μία από τις μακροβιότερες χορηγίες στον χώρο του αθλητισμού έφτασε στο τέλος της, σηματοδοτώντας το τέλος μιας σπουδαίας εποχής

TigerWoods1
Το γκολφ ποτέ δεν είχε ιδιαίτερη θέση στην ελληνική αθλητική κουλτούρα. Παρά τις προσπάθειες του αείμνηστου Κωνσταντίνου Καραμανλή, αλλά και πιο πρόσφατα του παλαίμαχου άσου του ποδοσφαίρου Τάκη Γκώνια, το άθλημα δεν κέρδισε την εκτίμηση των Ελλήνων φιλάθλων.

Στο εξωτερικό όμως, ναι μεν παραμένει ένα ελιτίστικο σπορ, το οποίο όμως έχει πολλούς και φανατικούς οπαδούς και κυρίως (πάρα) πολλά χρήματα.

Για παράδειγμα ο Ισπανός Τζον Ραμ (νικητής του φετινού Masters) υπέγραψε 4ετές συμβόλαιο με την LIV Golf (το σιρκουϊ που στηρίζει το κρατικό fund της Σαουδικής Αραβίας και το οποίο κοντράρει την PGA, την παραδοσιακή ένωση του γκολφ) με το εξωφρενικό ποσό των 500 εκατομμυρίων δολαρίων (456 εκατ. ευρώ).


Ένα deal που προκάλεσε σοκ στο χώρο του αθλήματος (αλλά και σε όλο τον οικονομικό βραχίωνας της παγκόσμιας αθλητικής οικονομίας), ωστόσο λίγες ημέρες αργότερα έπεσαν οι τίτλοι τέλους σε ένα ανάλογο deal που είχε προκαλέσει παρόμοιο σοκ πριν από πολλά χρόνια.

Ο λόγος για τη χορηγική συνεργασία του Τάιγκερ Γουντς με την Nike, η οποία μετά από 27 χρόνια έφτασε στο τέλος της.

Κλείσιμο


«Πριν από 27 χρόνια πριν, είχα την τύχη να ξεκινήσω μια συνεργασία με μια από τις πιο εμβληματικές μάρκες στον κόσμο. Από τότε, οι μέρες που πέρασαν, ήταν γεμάτες με τόσες πολλές καταπληκτικές στιγμές και αναμνήσεις. Το πάθος και το όραμα του Φίλ Νάιτ έφεραν κοντά αυτή τη συνεργασία της Nike και της Nike Golf και θέλω να τον ευχαριστήσω προσωπικά, μαζί με τους υπαλλήλους της Nike και τους απίστευτους αθλητές με τους οποίους είχα τη χαρά να συνεργαστώ στην πορεία», ανέφερε στο ποστάρισμα του ο κορυφαίος αθλητής στην ιστορία του αθλήματος, επιλέγοντας να ανακοινώσει ο ίδιος το «διαζύγιο» τους.

Ο Γουντς σ' αυτά τα 27 χρόνια μετέτρεψε τη Nike σε συνώνυμο του μεγαλείου, συνδέοντας την με τις τεράστιες στιγμές (της επίσης τεράστιας) καριέρας του, αλλά ταυτόχρονα κι ο ίδιος κέρδισε μία αμύθητη περιουσία.



Έχοντας ξεκινήσει τη συνεργασία τους το 1996, όταν ο Γουντς ήταν μόλις 20 χρονών και έχοντας υπογράψει την τελευταία ανανέωση το 2013, το συνολικό ποσό που έβαλε στους λογαριασμούς του ο Γουντς ξεπερνά τα 500 εκατομμύρια δολάρια!!!

Η συγκεκριμένη εξέλιξη ήταν αναμενόμενη καθώς η Nike έχει πάρει την απόφαση σιγά, σιγά να αποσυρθεί από το γκολφ, ωστόσο το ενδιαφέρον πλέον στρέφεται στον επόμενο χορηγό ένδυσης του Γουντς. Τρεις εταιρίες ήδη τον διεκδικούν, προσφέροντας μάλιστα πέρα από υψηλά συμβόλαια και μετοχές (καθώς μια σειρά ρούχων με το όνομα του αναμένεται να γίνει ανάρπαστη), αλλά δεν αποκλείεται να γίνει η έκπληξη και να δημιουργήσει ο ίδιος τη δική του εταιρία, λανσάροντας τα δικά του ρούχα και... φουσκώνοντας ακόμη περισσότερο τους τραπεζικούς του λογαριασμούς.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης