Ευρωπαϊκό πόλο ανδρών, Ελλάδα- Ιταλία 8-15: Πρώτη ήττα με κάκιστη εικόνα στο Ζάγκρεμπ

Ευρωπαϊκό πόλο ανδρών, Ελλάδα- Ιταλία 8-15: Πρώτη ήττα με κάκιστη εικόνα στο Ζάγκρεμπ

Όλα στραβά κι ανάποδα πήγαν για την εθνική ομάδα ανδρών απέναντι στην Ιταλία, με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα να γνωρίζει την ήττα με 15-8 στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Ζάγκρεμπ

28137324
Η εθνική ομάδα δεν βλεπόταν και η Ιταλία δεν συγχώρησε την κάκιστη εικόνα της, επικρατώντας με 15-8 στο μεγάλο παιχνίδι του Β' ομίλου στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Ζάγκρεμπ.

Δεν είναι υπερβολικό, αυτή είναι μια από τις χειρότερες εμφανίσεις της εθνικής ομάδας επί ημερών Θοδωρή Βλάχου από το 2015, σε μεγάλη διοργάνωση. Η εικόνα του ομοσπονδιακού τεχνικού στο 4ο οκτάλεπτο να κάθεται στον πάγκο και να πιάνει το πρόσωπό του ήταν πέρα για πέρα χαρακτηριστική.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cy7ubvg9d8o1)


Η Ελλάδα μετά τη νίκη επί της Ουγγαρίας, γνώρισε την ήττα, έπειτα από μια απογοητευτική εμφάνιση. Η θέση της στον Β' Όμιλο θα κριθεί τη Δευτέρα (8/1), η εθνική ομάδα με αντίπαλο τη Γεωργία (18:00, ΕΡΤ 3) αναμένεται να φθάσει στη 2η νίκη της. Θα ακολουθήσει ο αγώνας της Ιταλία με την Ουγγαρία, η Ιταλία με νίκη θα είναι 1η και η Ελλάδα θα περάσει απευθείας στα προημιτελικά από τη 2η θέση του ομίλου. Υπάρχει η περίπτωση τριπλής ισοβαθμίας στους 6β., αν η Ουγγαρία πάρει το τρίποντο από την Ιταλία.

Η πρώτη ομάδα του ομίλου, με τα λογικά αποτελέσματα πάει σε προημιτελικό με τη Σερβία, όμως αυτή τη στιγμή η απογοητευτική εικόνα της εθνικής ομάδας είναι το ζητούμενο.

Οταν ένας παίκτης πετυχαίνει πέντε διαδοχικά γκολ, είναι κάτι σπάνιο. Και όμως ο Εντοάρντο Ντι Σόμα το κατάφερε, ο 27χρονος περιφερειακός μετά το 2-2, σημείωσε όλα τα επόμενα γκολ για την Ιταλία, κάνοντας το 7-3, στο 1:21 πριν από τη λήξη της β' περιόδου.

Ο Ντι Σόμα έφθασε στα έξι σερί γκολ, όμως προηγήθηκε χτύπημα στον Γενηδουνιά, με τον Ιταλό να αφήνει τον αγώνα με αποβολή και το σκορ να παραμένει στο 7-4. Ομως ούτε αυτό αφύπνισε τους Έλληνες παίκτες κι ενώ απέμεναν κάτι λιγότερα από 15 λεπτά.

Τα λάθη, οι κακές επιλογές κορυφώθηκαν, η ψυχολογία έπεσε στο ναδίρ, με την Ιταλία χωρίς ιδιαίτερο κόπο να ανοίγει το σκορ στο 13-6 και στο τελικό 15-8.

Κλείσιμο
Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cy7vfk1swwu9)


Τα οκτάλεπτα: 2-4, 2-3, 2-5, 2-3.

Ελλάδα (Θοδωρής Βλάχος): Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς 1, Σκουμπάκης, Γκιουβέτσης 2, Φουντούλης, Καλογερόπουλος, Γκίλλας, Αργυρόπουλος - Κανακάκης, Αλαφραγκής, Κάκαρης 2, Νικολαΐδης, Βλαχόπουλος 3, Τζωρτζάτος.

Ιταλία (Σάντρο Καμπάνια): Ντελ Λούνγκο, Ντι Φούλβιο 2, Κοντέμι, Μαρτσιάλι 1, Φοντέλι 2, Βελότο, Ρεντζούτο - Ιόντιτσε, Ετσενίκε 3, Πρεσιούτι, Μπρούνι 1, Ντι Σόμα 5, Ντόλτσε 1, Νικόζια.

Στο άλλο σημερινό παιχνίδι του ομίλου η Ουγγαρία νίκησε τη Γεωργία με 15-11.

Η βαθμολογία
1.Ιταλία 6
2.Ελλάδα 3
-------------------
3.Ουγγαρία 3
4.Γεωργία 0

3η αγωνιστική (Δευτέρα, 8/1): Γεωργία-Ελλάδα (18:00), Ουγγαρία-Ιταλία (20:00)

Πηγή:www.gazzetta.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Με λαμπρότητα και παράδοξα τα Θεοφάνια - Στα Τρίκαλα πιάστηκαν στα χέρια, στο Ηράκλειο τον Σταυρό έπιασε 8χρονος

Φρίκη στο Βέλγιο: Κρατούσαν 9χρονο παιδί για εβδομάδες κλεισμένο σε σκοτεινό χώρο δύο τετραγωνικών μέτρων

Δήμητρα Κατσαφάδου: Τους συγχωρώ όλους, τι κι αν μας έκλεψαν χαρτιά, δεν μας έκλεψαν την ψυχή
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης