Premier League: Η Γουέστ Χαμ... σφυροκόπησε με Μαυροπάνο την Άρσεναλ και άφησε τη Λίβερπουλ στην κορυφή - Δείτε τα γκολ

Premier League: Η Γουέστ Χαμ... σφυροκόπησε με Μαυροπάνο την Άρσεναλ και άφησε τη Λίβερπουλ στην κορυφή - Δείτε τα γκολ

Παρθενικό γκολ του Έλληνα αμυντικού στην Πρέμιερ Λιγκ στο 2-0 των «Σφυριών» μέσα στο «Emirates» - Η Μπράιτον «ισοπέδωσε» με «τεσσάρα» την Τότεναμ

MixCollage-29-Dec-2023-12-42-AM-6298
Η Γουέστ Χαμ έκανε δώρο... πρωτιάς στη Λίβερπουλ! Τα ανασταλτικά εξαιρετικά Σφυριά επικράτησαν της Άρσεναλ με 2-0, ανάγκασαν την ομάδα του Μικέλ Αρτέρα στην πρώτη της φετινή ήττα στο «Emirates» και την άφησαν στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας, στο -2 από τους πρωτοπόρους Reds (42-40). Στην 6η θέση η ομάδα του Ντέβιντ Μόγιες. Πρώτο γκολ του Ντίνου Μαυροπάνου με τη φανέλα της Γουέστ Χαμ και παρθενικό στην Premier League.

Δείτε εδώ τα γκολ και τα καλύτερα στιγμιότυπα του αγώνα

Η κάτοχος του Conference League προηγήθηκε στο 13', σε μια φάση που διαμαρτύρονται οι Κανονιέρηδες. Ο Έμερσον έβγαλε τη σέντρα, ο Γκάμπριελ έκανε... τσαφ στην προσπάθεια του να απομακρύνει, ο Μπόουεν πρόλαβε την μπάλα πριν βγει, έκανε το γύρισμα και ο Σούτσεκ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με σουτ. Το VAR τσέκαρε αν η μπάλα είχε περάσει άουτ και εν τέλει μέτρησε το γκολ.

Με τη συμπλήρωση μισής ώρας ο Σάκα πήρε την κεφαλιά και ανάγκασε τον Αρεολά σε φανταστική απόκρουση. Στο 36' οι παίκτες της Άρσεναλ έκρυψαν την μπάλα, ο Σάκα έκανε το γύρισμα, ο Ζεσούς άφησε την μπάλα να περάσει και ο Μαρτινέλι σούταρε άουτ. Στο 41' οι Κανονιέρηδες είχαν τη μεγαλύτερη ευκαιρία τους. Κάθετη πάσα του Όντεγκααρντ, διαγώνιο σουτ του Σάκα, η μπάλα σταμάτησε στο κάθετο δοκάρι του Αρεολά.

Οι φιλοξενούμενοι «πάγωσαν» ξανά το «Emirates» στο 55'. Εκτέλεση κόρνερ του Γουόρντ Πράους, ο Μαυροπάνος πήρε την κεφαλιά από το πρώτο δοκάρι, έστειλε την μπάλα πρώτα στο οριζόντιο δοκάρι, εν συνεχεία στο κάθετο και από εκεί στα δίχτυα. O διεθνής στόπερ μάλιστα δεν πανηγύρισε το γκολ κόντρα στην Άρσεναλ στην οποία άνηκε από το 2018 έως το 2022. Οι Κανονιέρηδες είχαν αγοράσει τον Μαυροπάνο από τον ΠΑΣ Γιάννινα τον Γενάρη του 2018 αντί περίπου δυο εκατομμυρίων ευρώ.

Η Γουέστ Χαμ κατάφερε να μπλοκάρει δημιουργικά την Άρσεναλ. Στο 66' ο Ζεσούς αστόχησε με κεφαλιά, στο 74' ο Αρεολά έκανε μεγάλη επέμβαση σε σουτ του Τροσάρ και στο 90' ο Γάλλος κίπερ των Σφυριών έκανε τρομερή επέμβαση σε σουτ - βολίδα του Όντεγκααρντ.

Στην τελευταία φάση του ματς η Γουέστ Χαμ κέρδισε πέναλτι για παράβαση του πρώην αρχηγού της, Ντέκλαν Ράις. Ο Μπενραχμά ανέλαβε την εκτέλεση αλλά ο Ραγιά έπεσε σωστά, τον νίκησε και το 0-2 έμεινε μέχρι το φινάλε.

Η Μπράιτον «ισοπέδωσε» με «τεσσάρα» την Τότεναμ

Η Μπράιτον ήταν τρομερή στο φινάλε του 2023, θυμήθηκε τις ματσάρες της περσινής σεζόν, αφού διέλυσε με 4-2 την Τότεναμ εντός έδρας.

Μετά τα πρώτα μουδιασμένα λεπτά, πήρε μέτρα, πίεσε και στο 11ο λεπτό άνοιξε το σκορ. Ο Χίνσελγουντ με ωραίο σουτ από τα όρια της περιοχής πέτυχε το 1-0. Η κυριαρχία των γηπεδούχων συνεχίστηκε και στο 23' ο Ζοάο Πέδρο με πέναλτι που κέρδισε ο Γουέλμπεκ από τον Κουλουσέφσκι διπλασίασε τα τέρματα των «γλάρων». Οι Μίλνερ και Φαν Χεκ είδαν τις προσπάθειές τους να σταματούν στο δοκάρι, ενώ ο Βικάριο είχε εξαιρετικές τοποθετήσεις προσπαθώντας έτσι να κρατήσει την ομάδα του στο παιχνίδι. Η Τότεναμ στην καλύτερή της στιγμή στο α' μέρος είδε το σουτ του Ριτσάρλισον να σταματά στο δοκάρι.

Ο Βραζιλιάνος με το... καλησπέρα του β΄ μέρους βρήκε δίχτυα, αλλά το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Πριν συμπληρωθεί μια ώρα, ο Ριτσάρλισον σημείωσε γκολ, αλλά και πάλι ήταν εκτεθειμένος. Ωστόσο, η Μπράιτον στο 64' έκοψε τις ελπίδες ανατροπής, αφού ο Εστουπινιάν με σουτάρα πέτυχε το 3-0. Οι «Γλάροι» έκαναν ό,τι ήθελαν στο ματς και στο 76' ο Ζοάο Πέδρο με το δεύτερο πέναλτι πέτυχε το 4-0.

Κλείσιμο
Η Τότεναμ προσπάθησε να απαντήσει, μείωσε αρχικά στο 75' με το δεξί σουτ του Φελιζ, ενώ στο 85' ο Ντέιβις με κεφαλιά έκανε το 4-2. Στις καθυστερήσεις ο Χόιμπιεργκ είχε δοκάρι και κάπου εκεί τελείωσαν όλα... Η Μπράιτον βρέθηκε στην 8η θέση, ενώ η Τότεναμ έμεινε στο -6 από την κορυφή.

Δείτε εδώ τα γκολ και τα καλύτερα στιγμιότυπα του αγώνα


Τα αποτελέσματα, οι σκόρερ και η βαθμολογία της 19ης αγωνιστικής στην Premier League έχουν ως εξής:

Νιούκαστλ-Νότιγχαμ Φόρεστ 1-3 (23΄ πεν. Ισάκ - 45+1΄, 53΄, 60΄ Γουντ)
Μπόρνμουθ-Φούλαμ 3-0 (44΄ Κλάιφερτ, 62΄ πεν. Σολάνκε, 90+3΄ Σινιστέρα)
Σέφιλντ Γιουν.-Λούτον 2-3 (61΄ ΜακΜπέρνι, 69΄ Αχμέντχοτζιτς - 17΄ Ντότι, 77΄ αυτ. Ρόμπινσον, 81΄ αυτ. Μπεν Σλιμάν)
Μπέρνλι-Λίβερπουλ 0-2 (6΄ Νούνιες, 90΄ Ζότα)
Μάντσεστερ Γ.-Άστον Βίλα 3-2 (59΄ & 71΄ Γκαρνάτσο, 82΄ Χόιλουντ - 21΄ ΜακΓκιν, 26΄ Ντεντόνκερ)
Μπρέντφορντ-Γουλβς 1-4 (16΄ Βισά - 13΄ Λεμινά, 14΄, 28΄ Χουάνγκ Χι-Τσαν, 79΄ Μπελεγκαρντέ)
Τσέλσι-Κρίσταλ Πάλας 2-1 (13΄ Μούντρικ, 89΄ πέν. Μαντουέκε - 45΄+1΄ Ολίσε)
Έβερτον-Μάντσεστερ Σίτι 1-3 (29΄ Χάρισον - 53΄ Φόντεν, 64΄ πέν. Άλβαρες, 86΄ Μπερνάρντο Σίλβα)
Μπράιτον-Τότεναμ 4-2 (11΄ Χίνσελγουντ, 23΄ πέν., 76΄ πέν. Ζοάο Πέντρο, 63΄ Εστουπινιάν - 81΄ Βελίζ, 86΄ Ντέιβις)
Άρσεναλ-Γουέστ Χαμ 0-2 (13' Σούτσεκ, 55' Μαυροπάνος)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 19 αγώνες)

Λίβερπουλ 42
Άρσεναλ 40
Άστον Βίλα 39
Μάντσεστερ Σίτι 37 -18αγ.
Τότεναμ 36
Γουέστ Χαμ 33
Μάντσεστερ Γιουν. 31
Μπράιτον 30
Νιούκαστλ 29
Τσέλσι 25
Γουλβς 25
Μπόρνμουθ 25 -18αγ.
Φούλαμ 21
Μπρέντφορντ 19 -18αγ.
Κρίσταλ Πάλας 18
Νότιγχαμ Φόρεστ 17
Έβερτον 16
Λούτον 15 -18αγ.
Μπέρνλι 11
Σέφιλντ Γιουνάιτεντ 9

* Η Έβερτον έχει τιμωρηθεί πρωτόδικα με αφαίρεση 10 βαθμών για παραβίαση των κανόνων κερδοφορίας και βιωσιμότητας της Premier League




Πηγή:www.gazzetta.gr



Ειδήσεις σήμερα:

Θεσσαλονίκη: Με μαχαίρι παλάμης σκότωσε τον αστυνομικό ο Νορβηγός

Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων: «Θερίζουν» κορωνοϊός και ιώσεις - Σύσταση για χρήση μάσκας σε κλειστούς χώρους, νοσοκομεία και ΜΜΜ

Συγκινεί ο πατέρας του επισμηναγού που σκοτώθηκε στην Καλαμάτα: «Έφυγε έτσι όπως ήθελε, να πετάει»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης