Europa League, Άγιαξ-ΑΕΚ 3-1: Την «κρέμασαν» Αθανασιάδης και απουσίες - Δείτε τα γκολ

Europa League, Άγιαξ-ΑΕΚ 3-1: Την «κρέμασαν» Αθανασιάδης και απουσίες - Δείτε τα γκολ

Ο Άγιαξ εκμεταλλεύτηκε τα δώρα του Αθανασιάδη και με ισάριθμα γκολ του Άκπομ (5', 56') κι άλλο ένα του Τέιλορ (20') πήρε τη νίκη και το εισιτήριο για τους 32 του Conference League - Η ΑΕΚ ισοφάρισε προσωρινά με τον Γκαρσία στο 10', αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό

Tsuber
Η αυλαία των φετινών ευρωπαϊκών υποχρεώσεων της ΑΕΚ έπεσε στη «Γιόχαν Κρόιφ Αρένα». Η Ένωση γνώρισε την ήττα με 3-1 από τον Άγιαξ, αποτέλεσμα που την άφησε τελευταία στον όμιλο με τον «Αίαντα» να την προσπερνά στην τρίτη θέση και να συνεχίζει στο Conference League. Η ΑΕΚ των πολλών απουσιών πληγώθηκε από τα λάθη του Αθανασιάδη και της άμυνάς της. Ο Λιβάι απάντησε γρήγορα στο προβάδισμα του Άγιαξ, αλλά η ολλανδική ομάδα πήρε αμέσως ξανά κεφάλι στο σκορ και στο δεύτερο μέρος καθάρισε την υπόθεση. Αποχώρησε με τραυματισμό χαμηλά στο πόδι ο Σιμάνσκι από πάτημα του σκόρερ των δύο γκολ του Άγιαξ, Τσούμπα Άκπομ (το άλλο σημειώθηκε από τον Τέιλορ).

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cxoez7ne2ga1)


Άγιαξ – ΑΕΚ: Έτσι ξεκίνησαν
Eπιθετικό σχήμα επέλεξε ο Ματίας Αλμέιδα. Ο «Πελάδο» επέλεξε τον Μάνταλο πλάι στον Σιμάνσκι στον άξονα της μεσαίας γραμμής της ΑΕΚ, ξεκινώντας και τον Ελίασον και τον Άμραμπατ στο αρχικό σχήμα στην αριστερή και δεξιά πλευρά αντίστοιχα, με τον Τσούμπερ πίσω από τον προωθημένο Λιβάι Γκαρσία, ο οποίος επέστρεψε. Στα μετόπισθεν, ο Αθανασιάδης ήταν φυσικά στην εστία, ο Ρότα επιλέχθηκε τελικά στο δεξί άκρο της άμυνας, ο Χατζισαφί ξεκίνησε αριστερά, ενώ όπως αναμενόταν ο Βίντα με τον Μουκουντί συνέθεσαν το δίδυμο στο κέντρο της άμυνας. Ο Τζον Φαν'τ Σχιπ ξεκίνησε τον Άγιαξ με τον Ράμαι στην εστία, τους Σόσα, Χάτο, Σούταλο και Ρενς από αριστερά προς τα δεξιά στην άμυνα, τους Ταχίροβιτς, Χλίνσον και Τέιλορ στον άξονα της μεσαίας γραμμής, τους Φορμπς και Άκπομ στα δύο άκρα και τον Μπρόμπεϊ στην κορυφή της επίθεσης.

Ο Λιβάι ισοφάρισε προσωρινά σε ένα ματς με γρήγορο ρυθμό
Συνήθως τα ματς του Άγιαξ είναι ανοικτά με καλό ρυθμό, ειδικότερα την έδρα του, και αυτό συνέβη στη «Γιόχαν Κρόιφ Αρένα» στο πρώτο μισάωρο, με την ΑΕΚ να μένει πίσω στο σκορ από μια στατική φάση μόλις στο 5'. Ο Αθανασιάδης, αφού έσωσε το αυτογκόλ σε προβολή του Βίντα, έκανε κακή έξοδο στο κόρνερ και ο Άκπομ με κεφαλιά βρήκε δίχτυα για το 1-0.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cxoc347t6x7l)


Η Ένωση όμως που είχε βγει κι αυτή με επιθετικές διαθέσεις απάντησε γρήγορα φέρνοντας το ματς στα ίσια στο 11' με μια στημένη μπάλα που αποτελεί φέτος ένα από τα δυνατά όπλα της. Ο Ελίασον πήρε το φάουλ μετά από μια κούρσα του από δεξιά, το εκτέλεσε, έφερε εξαιρετικά την μπάλα μέσα στην περιοχή και ο Λιβάι με μια φοβερή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στο πλαϊνό δίχτυ του Ράμαι ισοφαρίζοντας σε 1-1!

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cxoc4n3mtf1d)
Κλείσιμο


Οι κιτρινόμαυροι στεκόντουσαν εξαιρετικά πάνω στη «Γιόχαν Κρόιφ Αρένα» και επτά λεπτά αργότερα θα μπορούσαν να φτάσουν και στην ανατροπή, αν ο Ράμαι με το ένα χέρι δεν έλεγε «όχι» στο δυνατό σουτ του Τσούμπερ.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cxocdszls8xt)


Εκεί όμως που η Ένωση είχε πάρει τον έλεγχο, ο «Αίαντας» εκμεταλλευόμενος μια κακή αμυντική συμπεριφορά των κιτρινόμαυρων πήρε και πάλι το προβάδισμα στο 20'. Ο Χάτο με κάθετη βρήκε τον Τέιλορ, ο Μουκουντί απουσίαζε από το μαρκάρισμα και ο μέσος το Άγιαξ με διαγώνιο σουτ απέναντι από τον Αθανασιάδη σημάδεψε τη γωνία για το 2-1.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cxocjwbibu09)


Από εκεί και έπειτα ο ρυθμός του παιχνιδιού έπεσε, ο Άγιαξ απείλησε σε δύο περιπτώσεις με το κοντινό πλασέ του Μπρόμπεϊ στο 34' που απέκρουσε ο Αθανασιάδης και με ένα σουτ του Άκπομ που άλλαξε πορεία και πέρασε άουτ στο 37', ενώ από την πλευρά της η ΑΕΚ στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου έψαξε την ισοφάριση με κάποιες σέντρες, χωρίς ωστόσο να καταφέρει να δημιουργήσει τη μεγάλη στιγμή, με ένα σουτ του Άμραμπατ να μπλοκάρει εύκολα ο Ράμαι.

Ο Άγιαξ δεν άφησε ατιμώρητα τα λάθη και η ΑΕΚ αποχαιρέτησε την Ευρώπη
Η ΑΕΚ μπήκε στο δεύτερο μέρος με επιθετικές διαθέσεις και βρήκε τελική με τον Τσούμπερ που πέρασε ψηλά άουτ στο 48' και ακόμα μια σε διαγώνιο σουτ του Ελίασον στο 51' το οποίο μπλόκαρε ο Ράμαι που ήταν σε ετοιμότητα. Και παρότι η ΑΕΚ φαινόταν ότι μπορεί να φτάσει στην ισοφάριση, ένα ακόμα γκολ... δώρο από νέα μεγάλη γκέλα του Αθανασιάδη έφεραν το 3-1 για τον Άγιαξ στο 56'. Αρχικά βέβαια είχε προηγηθεί το φτηνό λάθος του Άμραμπατ που έχασε την κατοχή, με τον Άκπομ στην εξέλιξη της φάσης να πλασάρει και τον Αθανασιάδη στην προσπάθειά του να μπλοκάρει να βλέπει την μπάλα να περνάει μέσα από τα χέρια του και να καταλήγει στα δίχτυα...

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cxodko3fdd3d)


Ένα σουτ του Λιβάι Γκαρσία στο 63' πέρασε δίπλα από το κάθετο σε μια προσπάθεια της ΑΕΚ να ξαναμπεί στο ματς, με τον «Αίαντα» ωστόσο λίγο αργότερα στο 67' να αγγίζει το τέταρτο γκολ όταν μετά από λάθος του Βίντα και την άμυνα της ΑΕΚ ανεβασμένη ψηλά, ο Ακπομ νικήθηκε στο τετ-α-τετ από τον Αθανασιάδη, ενώ στην εξέλιξη της φάσης ο Άγγλος επιθετικός είδε τη σέντρα σουτ που επιχείρησε να σταματάει στο δοκάρι στερώντας του το χατ-τρικ.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cxodvisskvkx)


Ο Έλληνας γκολκίπερ έδωσε ακόμα ένα τετ-α-τετ με τον Άκπομ στο 85', τη στιγμνή που η Ένωση όπως ήταν λογικό είχε ανέβει ψηλά μήπως και μπει ξανά στο παιχνίδι. Αυτό, ωστόσο, δεν συνέβη ποτέ, με την Ένωση να λέει «αντίο» στην Ευρώπη για φέτος. Στις καθυστερήσεις ο Αθανασιάδης νίκησε για τρίτη φορά τον Άκπομ κρατώντας το 3-1, ενώ ο Ελίασον είχε ένα σουτ που πέρασε πάνω από τα δοκάρια.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cxoe7mhd281d)


MVP: Ο Άκπομ, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε τα λάθη της ΑΕΚ και βρήκε δίχτυα δύο φορές, ενώ θα μπορούσε να είχε σκοράρει τουλάχιστον χατ-τρικ, αλλά ο Αθανασιάδης σε τρεις περιπτώσεις του είπε «όχι».

Στο ύψος του: Πολύ καλό ματς από τον Τέιλορ στον άξονα της μεσαίας γραμμής του Άγιαξ, με τον μέσο του «Αίαντα» να χρίζεται και σκόρερ.

Αδύναμος κρίκος: Συνολικά η αμυντική συμπεριφορά της ΑΕΚ ήταν κάκιστη, με τους Βίντα και Μουκουντί να είναι πολύ ασταθείς, αλλά σε αυτήν την κατηγορία μπαίνει ο Αθανασιάδης για τα δύο σοβαρά λάθη του στα γκολ του Άγιαξ. Βέβαια για να τα λέμε όλα ο Έλληνας γκολκίπερ έπιασε και τρία τετ-α-τετ του Άκπομ, αλλά οι επεμβάσεις ήρθαν αργά, μετά τα λάθη του...

Η γκάφα: Τις έκανε ο Αθανασιάδης. Στην κακή έξοδο που πραγματοποίησε στο πρώτο γκολ του Άκπομ μετά την εκτέλεση κόρνερ, ενώ έκανε ακόμα μια στο τρίτο γκολ, πάλι από τον Άκπομ, όταν δεν κατάφερε να μπλοκάρει το πλασέ του φορ του Άγιαξ βλέποντας την μπάλα να περνάει μέσα από τα χέρια του.

Το στραγάλι: Ο Άγγλος ρέφερι Κρέγκ Πόουσον έβγαζε πολύ εύκολα τις κίτρινες κάρτες από το τσεπάκι του. Δεν είχε κάποια δύσκολη φάση στο ματς, αλλά γενικότερα κάποιες αποφάσεις του προκαλούσαν απορία.

Το ταμείο του Gazzetta: Η ΑΕΚ, παρά τις σοβαρές απουσίες, κατέβηκε με επιθετικές διαθέσεις και με νοοτροπία νικητή, όπως ακριβώς είχε προειδοποιήσει από χθες ο Αλμέιδα. Αλλά δυστυχώς προδόθηκε από τα σοβαρά ατομικά λάθη στα μετόπισθεν. Ο Άγιαξ δεν τα άφησε ανεκμετάλλευτα και η Ένωση είπε «αντίο» στην Ευρώπη τερματίζοντας τελευταία στον όμιλο. Πλέον οι κιτρινόμαυροι θα επικεντρωθούν από εδώ και πέρα στις εγχώριες υποχρεώσεις τους με στόχο να επαναλάβουν το περσινό νταμπλ.

Άγιαξ (Τζον Φαν'τ Σχιπ): Ραμάι, Σόσα, Χάτο, Σούταλο, Ρενς (74' Χόιερ), Ταχίροβιτς, Τέιλορ, Χλίνσον (86' Μικαουτάτζε), Άκπομ, Φορμπς (62' Γκάει), Μπρόμπεϊ (46' Μάρτα)

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Αθανασιάδης, Χατζισαφί, Μουκουντί (83' Γαλανόπουλος), Βίντα, Ρότα, Σιμάνσκι (91' Μοχαμάντι), Μάνταλος, Άμραμπατ (60' Πισάρο), Ελίασον, Τσούμπερ, Λιβάι Γκαρσία (83' Γιόνσον)

Η τελική βαθμολογία του ομίλου
1. Μπράιτον 13 (10-5)
2. Μαρσέιγ 11 (14-10)
3. Άγιαξ 5 (10-13)
4. ΑΕΚ 4 (6-12)

Ειδήσεις σήμερα:

Παναθηναϊκός-Μακάμπι Χάιφα: Αρνήθηκαν τα ΜΑΤ να πάνε στη Λεωφόρο - Πήραν εντολή να γυρίσουν στην έδρα τους

Προφυλακίστηκε ο 18χρονος που έριξε τη φωτοβολίδα στον αστυνομικό - Ζήτησε να μπει σε καθεστώς προστασίας μαρτύρων

Άλιμος: Χειροπέδες σε δικηγόρο για υπεξαίρεση μαμούθ - Πώς «έφαγε» από υπέργηρο 780.000 ευρώ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης