Λουτσέσκου μετά τη νίκη επί της Άιντραχτ: Η πρωτιά στον όμιλο ανήκει και στον Σαββίδη, αν με θέλουν θα τα βρούμε

Λουτσέσκου μετά τη νίκη επί της Άιντραχτ: Η πρωτιά στον όμιλο ανήκει και στον Σαββίδη, αν με θέλουν θα τα βρούμε

Ο προπονητής του δικέφαλου του βορρά αναφέρθηκε τόσο στην πρόκριση στους «16», όσο και στο θέμα παραμονής του στον πάγκο της ομάδας

MixCollage-01-Dec-2023-01-31-AM-9328
Ο ΠΑΟΚ πανηγύρισε μία ιστορική νίκη στην έδρα της Άιντραχτ με 2-1 και πήρε την πρόκριση στους «16» του Conference League.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου μίλησε για την επιτυχία της ομάδας του αλλά και την προσπάθεια των παικτών του.

«Τι να σας πως, είμαστε στους 16. Δεν μπορώ να θυμηθώ πώς αρχίσαμε το καλοκαίρι και τώρα η νίκη στη Γερμανία κόντρα στην Άιντραχτ, η οποία είχε κερδίσει το Europa League πριν από δύο χρόνια. Είναι καλή ομάδα, το ξέρετε καλά. Ήρθαμε με τη θέληση να κερδίσουμε»

Για την τακτική: «Οι παίκτες δουλεύουν σκληρά, οι παίκτες είναι μπροστά, είμαστε ομάδα με ταχύτητα, με γρήγορους παίκτες. Δεν αφορά εμάς, εμείς είμαστε εκεί, εκείνοι μάχονται, τρέχουν».

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cxcij1fl5ih5)
Κλείσιμο


Ο Ραζβάν Λουτσέσκου μιλώντας στην συνέντευξη Τύπου δεν έκρυψε πως δεν τίθεται θέμα παραμονής του στον πάγκο της ομάδας τονίζοντας χαρακτηριστικά πως αν η διοίκηση τον θέλει, θα τα βρουν. Αναλυτικά ανέφερε τα εξής: «Τα συγχαρητήρια αξίζουν στους ποδοσφαιριστές. Μπορεί να μην το καταλαβαίνουμε ακόμα αλλά έχουμε περάσει στους 16. Είναι σαν έξτρα πρόκριση. Είναι πολύ σημαντικό για εμάς. Αντιμετωπίζουμε μία γερμανική ομάδα και ποιοτικά ομάδα. Παίξαμε έξυπνα σε κάποιες στιγμές, υποφέραμε και ήμασταν τυχεροί σε κάποιες άλλες. Ξέραμε πως να αντεπεξέλθουμε σε αυτές τις καταστάσεις. Θέλαμε τη νίκη και το πετύχαμε.

Εμείς βρισκόμαστε δίπλα όπως μπορούμε για να βοηθήσουμε τους παίκτες υποφέρουν, δεν τα παρατάνε, δίνουν το 150%, απέναντι σε μια ομάδα με ταχύτητα, αντιδράσεις, ποιότητα, με οποία δεν έχεις δικαίωμα να υποχωρήσεις. Αξίζουν συγχαρητήρια στους ποδοσφαιριστές. Πρέπει να θυμίσω το βράδυ μετά το πρώτο παιχνίδι με τη Μπεϊτάρ, που δε μας έδινε κανείς πιθανότητες να φτάσουμε σε αυτό το σημείο και να περάσουμε στους 16 της διοργάνωσης».

Για το αν θα μιλήσει και πάλι για το επόμενο ματς ή αν βλέπει πιο μακριά μετά την εκπληκτική ως τώρα πορεία στην Ευρώπη; «Ναι, σίγουρα, ξεκινώντας από το επόμενο παιχνίδι που είναι τη Δευτέρα. Αν θέλετε να μιλήσουμε για την Ευρώπη, το επόμενο παιχνίδι είναι το Μάρτιο. Τι περιμένετε να πω;»

Για το αν ο ίδιος περίμενε μία τέτοια πορεία: «Ναι το περίμενα! Το καλοκαίρι έλεγα πως θα πρέπει να αλλάξουμε τελείς την προσέγγισή μας, να είμαστε πολύ περισσότερο θετικοί. Ξέροντας ότι κάποιες φορές θα παίξουμε καλό ποδόσφαιρο η κάποιες άλλες θα υποφέρουμε. Αυτό έφερε πολύ πιο κοντά του ποδοσφαιριστές στην ίδια κατεύθυνση και αυτό σιγά -σιγά μεγάλωνε έχοντας τον κοινό στόχο. Σε αυτό το σημείο; Δεν το πίστευα. Αλλά μετά τη νίκη επί της Άιντραχτ στη Θεσσαλονίκη είχα στο μυαλό μου ότι μπορούμε να πάρουμε αποτέλεσμα εδώ. Αν κάποιος μας πίεζε πάρα πολύ για να πάρουμε το μέγιστο από τους παίκτες, αυτός είναι ο κ. Σαββίδης. Αν σε κάποιον αξίζει επίσης ένα μερίδιο, είναι και σε αυτόν».

Για τη βοήθεια του κόσμου: «Η υποστήριξη που έχουμε σε όποιο γήπεδο κι αν παίζουμε είναι φανταστικό. Δεν ξέρω αν υπάρχουν άλλες ομάδες στην Ευρώπη που αγαπιούνται τόσο πολύ και ακολουθούνται τόσο πολύ. Το σημείωσε και ο Βιεϊρίνια πριν το παιχνίδι, ότι παίζουμε για την πρωτιά αλλά παίζουμε και για τον κόσμο που αγαπά και υποστηρίζει την ομάδα. Δε θα σχολιάσω τα αποτελέσματα των άλλων ελληνικών ομάδων. Η βραδιά ανήκει στους ποδοσφαιριστές και από αύριο θα ανήκει σε μένα για να φέρω το μυαλό των ποδοσφαιριστών, στο επόμενο παιχνίδι, με τη Λαμία».

Για τα λευκά παπούτσια που φοράει στον πάγκο τον τελευταίο καιρό: «Αυτά τα παπούτσια τα έβαλα πρώτη φορά πριν τη Ριέκα! Τα επέστρεψα αυτήν τη σεζόν, τα θεωρούσα λίγο πιο παλιά, αλλά αυτήν τη χρονιά αποφάσισα να τα κρατήσω ως το τέλος».


Πηγή:www.gazzetta.gr




Ειδήσεις σήμερα:

Παλαιό Φάληρο: Νεκρός ο 60χρονος που πυροβόλησαν στο στήθος - Ήταν σεσημασμένος

Κεραμέως για την επιστολική ψήφο: 40 ημέρες πριν τις εκλογές θα λάβουν τον φάκελο οι εκλογείς

Μνημείο των Αθανάτων του Έθνους: Πώς έγινε η συλλογή των ονομάτων των 121.692 πεσόντων (βίντεο & φωτογραφίες)
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης