Premier League: Θα δοκιμαστεί προσωρινή τιμωρία ποδοσφαιριστών αλά... ράγκμπι

Premier League: Θα δοκιμαστεί προσωρινή τιμωρία ποδοσφαιριστών αλά... ράγκμπι

Τα μέλη της IFAB συμφώνησαν προφορικά να δοκιμαστεί η προσωρινή τιμωρία δέκα λεπτών σε στυλ ράγκμπι και μάλιστα σε διοργανώσεις υψηλού επιπέδου, όπως είναι η Premier League

kokkini
Κυκλοφορούσε ως φήμη εδώ και αρκετές ημέρες, ειδικά μετά την αυξανόμενη ένταση των διαμαρτυριών προς τους διαιτητές, κι όπως όλα δείχνουν μια νέα ιστορική αλλαγή στους κανονισμούς ποδοσφαίρου είναι προ των πυλών.

Όπως αποκαλύπτει στην ηλεκτρονική του έκδοση ο Telegraph υπάρχει προφορική συμφωνία των μελών του IFAB  (το Διεθνές Συμβούλιο Ποδοσφαίρου είναι ο οργανισμός της FIFA ο οποίος καθορίζει τους Κανόνες του παιχνιδιού) για τη δοκιμή μιας προσωρινής τιμωρίας σε στυλ... ράγκμπι. Σε αυτή την περίπτωση ο ποδοσφαιριστής θα αποβάλεται για δέκα λεπτά και στη συνέχεια θα επιστρέφει στο παιχνίδι.

Πρόκειται για μια ριζοσπαστική κίνηση από πλευράς του Διεθνούς Συμβουλίου Ποδοσφαίρου, η οποία θα τεσταριστεί σε elite διοργανώσεις, όπως είναι η Premier League. Μάλιστα δεν αποκλείεται αυτός ο νέος κανονισμός να εφαρμοστεί από την επόμενη σεζόν στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου.

Πότε όμως θα εφαρμόζεται αυτή η... πορτοκαλί κάρτα; Όπως προκύπτει θα χρησιμοποιείται για την τιμωρία ποδοσφαιριστών που διαμαρτύρονται στον διαιτητή (πλην του αρχηγού) όπως και για αυτούς που κάνουν «κυνικά» φάουλ τακτικής, όπως τράβηγμα της φανέλας ποδοσφαιριστή που φεύγει στην αντεπίθεση. Ουσιαστικά θα είναι για παραβάσεις που αξίζουν κάτι... παραπάνω από κίτρινη κάρτα αλλά όχι και αποβολή με απευθείας κόκκινη.

Πηγή:www.gazzetta.gr


Ειδήσεις σήμερα:

Η ιστορία της κλοπής - Πώς ο Έλγιν και η συμμορία του άρπαξαν 253 αρχαιότητες από τη χώρα μας

«Πράσινο φως» από την Κομισιόν για την εκταμίευση €3,64 δισ. από το Ταμείο Ανάκαμψης


Βίντεο: Διαρρήκτες προσπάθησαν να «μπουκάρουν» σε μεζονέτα στη Θεσσαλονίκη - Έφυγαν όταν άκουσαν τις φωνές της ιδιοκτήτριας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης