Κατερίνα Θάνου: Θα γράψω σε βιβλίο όσα έγιναν εκείνο το βράδυ!

Κατερίνα Θάνου: Θα γράψω σε βιβλίο όσα έγιναν εκείνο το βράδυ!

Συγκινημένος ο συνήγορος υπεράσπισης της αθλήτριας Μιχάλης Δημητρακόπουλος δήλωσε ότι οι Ολυμπιονίκες μπορούν πλέον να κυκλοφορούν με το κεφάλι ψηλά...

Κλοπή ΦΠΑ 5 εκατ. ευρώ από συνταξιούχο του ΟΓΑ!
Κατερίνα Θάνου: Θα γράψω σε βιβλίο όσα έγιναν εκείνο το βράδυ!
Απόλυτα δικαιωμένη και ικανοποιημένη νιώθει η Ολυμπιονίκης Κατερίνα Θάνου έπειτα από την αθωωτική απόφαση της Ελληνικής Δικαιοσύνης για την πολύκροτη υπόθεση του τροχαίου ατυχήματος παραμονές των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας το 2004.

Ομόφωνα αθώοι κρίθηκαν επίσης Κώστας Κεντέρης, όπως επίσης και οι γιατροί του ΚΑΤ και οι δύο πολίτες που κατηγορούνταν για την υπόθεση. Αντίθετα, το δικαστήριο επέβαλε ποινή φυλάκισης 12 μηνών με αναστολή στον προπονητή των δύο αθλητών Χρήστο Τζέκο, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για το πλημμέλημα της κατοχής απαγορευμένων ουσιών που βρέθηκαν στα γραφεία της εταιρείας του.

Απόλυτα ικανοποιημένος από την ετυμηγορία των δικαστών δήλωσε ο συνήγορος υπεράσπισης των δυο αθλητών, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, ο οποίος δήλωσε συγκινημένος και τόνισε ότι οι Ολυμπιονίκες μπορούν πλέον να κυκλοφορούν με το κεφάλι ψηλά.

Κλείσιμο
Η Κατερίνα Θάνου, σοφότερη και με το κεφάλι ψηλά, μιλάει στο protothema.gr για τα πέτρινα εφτά χρόνια της ζωής της, κάνει την αυτοκριτική της και αφήνει αιχμές για διεθνείς παράγοντες του αθλητισμού.

- Πώς αισθάνεστε μετά την απόφαση του δικαστηρίου;
«Νιώθω δικαιωμένη και ήρεμη. Αν και έπρεπε να περάσουν εφτά ολόκληρα χρόνια και να δείξω πολύ μεγάλη υπομονή για να καταφέρω σήμερα να έχω αυτό το αποτέλεσμα. Τα πρώτα χρόνια ήταν πολύ δύσκολα. Είναι πολύ δύσκολο να νιώθεις ότι δεν έχεις κάνει κάτι τουλάχιστον στο βαθμό που ακούγεται γύρω σου και να πρέπει να κρατήσεις χαμηλά το κεφάλι, να μην μιλήσεις εκείνη τη δεδομένη στιγμή γιατί και να μιλήσεις δεν θα σε ακούσει κανείς και απλά να περιμένεις. Αλλά δυστυχώς σε αυτή τη χώρα οι άνθρωποι δικάζονται πολύ πριν φτάσουν στα σκαλιά των δικαστηρίων εκεί δηλαδή όπου μπορεί όπως και στη δική μου περίπτωση να ανατρέψει όλα όσα ακούγονται όλο το διάστημα. Όλα αυτά τα χρόνια δεν βγήκα να μιλήσω όχι επειδή κρυβόμουνα αλλά επειδή δεν ήθελα από τη δική μου πλευρά να επηρεάσω οποιαδήποτε απόφαση του δικαστηρίου. Όταν έχεις τόση πίεση μέσα σου και σιγουριά για αυτό το οποίο έχει γίνει όσον αφορά τη δική μου αρχική τοποθέτηση απλά περιμένεις να γίνει μια δίκαιη δίκη, να πιάσουν τόπο ο λόγος σου και τα πιστεύω σου».

- Πώς ήταν αυτά τα χρόνια; Τι σας ενόχλησε περισσότερο;
«Όλα αυτά τα χρόνια με ενόχλησε ο αποπροσανατολισμός που προσπάθησε να γίνει. Στην αρχή ήταν πολύ μεγαλύτερος αλλά όσο περνούσαν τα χρόνια εισέπραττα ότι ο κόσμος πραγματικά μπορεί να μην γνωρίζει πολλά πράγματα για τον αθλητισμό και γενικότερα ότι προσπάθησαν πολλοί να παρερμηνεύσουν όλη αυτή την ιστορία, το όνομά μου και την πορεία μου στον αθλητισμό. Το ηθικό δίδαγμα είναι αυτό που μου δίδαξε και ο πρωταθλητισμός, να μην σκύβω ποτέ το κεφάλι, να υπομένω, να πιστεύω με πάθος και να αγωνίζομαι για κάτι το οποίο πιστεύω».

- Παρόλα αυτά αποφασίσατε να συνεχίσετε τον αθλητισμό. Σας ενόχλησε το γεγονός ότι η ΔΟΕ δεν σας επέτρεψε να αγωνιστείτε στους Ολυμπιακούς του Πεκίνου;
«Αποφάσισα να συνεχίσω τον αθλητισμό και οι αγώνες του Πεκίνου ήταν ένα δεύτερο πλήγμα το οποίο απλά ήρθε να επιβεβαιώσει όπως και το γεγονός του μεταλλείου (της Μάριον Τζόουνς) που δεν μου έχει απονεμηθεί και περιμένω ακόμα την οριστική απόφαση. Όλα αυτά τα γεγονότα πάντως από το 2004 έως το 2008 δείχνουν ακριβώς ότι υπήρξα μια αθλήτρια με πολύ μεγάλο και δυνατό όνομα στο παγκόσμιο στερέωμα και αυτό ενόχλησε κάποιους. Οι συνεχόμενες επιτυχίες μου και η συνεχόμενη αν θέλετε κατάκτηση μεταλλείων και με κάποιο τρόπο ήθελαν να με βγάλουν από τη μέση. Αυτή είναι η δική μου αίσθηση όλα αυτά τα χρόνια από αυτά τα τρία γεγονότα που έχουν γίνει».

-Θεωρείτε δηλαδή μεροληπτική τη συμπεριφορά των ανθρώπων της ΔΟΕ απεναντί σας;
«Η συμπεριφορά των ανθρώπων της ΔΟΕ πάντως αμερόληπτη δεν είναι».

- Τι σας δίδαξε αυτή η περιπέτεια;
«Σίγουρα βγήκα σοφότερη από αυτή την ιστορία. Εξάλλου όσο πιο πολλές εμπειρίες έχει ένας άνθρωπος και ειδικά σε μια νεαρή ηλικία που για την ηλικία μου έχω περάσει πάρα πολλά πράγματα και πολύ δυνατά και έντονα συναισθήματα χαράς, στεναχώριας και υπεροχής πάνω στο βάθρο. Σίγουρα όλα αυτά είναι εμπειρίες που σε κάνουν σοφότερο, δυνατότερο και πιο έτοιμο για τα επόμενα εμπόδια στη ζωή σου».

- Έχετε κάνει την αυτοκριτική σας;

«Ναι. Θεωρώ ότι ήμουνα μια αθλήτρια, που ίσως να μην μπορούσε να αντέξει αυτ'ή η χώρα. Όσο για την δική μου άποψη για εκείνο το βράδυ θα τη μάθετε σύντομα από το βιβλίο που θα γράψω. Είναι κάτι που έχω στο μυαλό μου να κάνω. Παραμένω κοντά στον αθλητισμό και θα παραμείνω εκεί. Απλά δεν είμαι εν ενεργεία αθλήτρια».


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης