Αθώοι σε δεύτερο βαθμό Κεντέρης - Θάνου

Αθώοι σε δεύτερο βαθμό Κεντέρης - Θάνου

"Οι Ολυμπιονίκες μπορούν να κυκλοφορούν με το κεφάλι ψηλά", δηλώνει ο δικηγόρος Μ. Δημητρακόπουλος - Καταδικάστηκε ο Τζέκος

Αθώοι σε δεύτερο βαθμό Κεντέρης - Θάνου
Ομόφωνα αθώοι κρίθηκαν από το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων της Αθήνας οι Ολυμπιονίκες, Κατερίνα Θάνου και Κώστας Κεντέρης, όπως επίσης και οι γιατροί του ΚΑΤ και οι δύο πολίτες που κατηγορούνταν για την υπόθεση του δηλωθέντος «τροχαίου», παραμονές των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004. Αντίθετα, το δικαστήριο επέβαλε ποινή φυλάκισης 12 μηνών με αναστολή στον προπονητή των δύο αθλητών Χρήστο Τζέκο, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για το πλημμέλημα της κατοχής απαγορευμένων ουσιών που βρέθηκαν στα γραφεία της εταιρείας του.

Σε πρώτο βαθμό, το δικαστήριο είχε χαρακτηρίσει «σκηνοθετημένο» το τροχαίο ατύχημα των δύο αθλητών και είχε καταδικάσει τους Ολυμπιονίκες σε συνολικές ποινές φυλάκισης 31 μηνών για τον καθένα, τον προπονητή τους σε 33 μήνες, τους γιατρούς από έξι έως οκτώ μήνες τον καθένα, ενώ στους αυτόπτες μάρτυρες είχε επιβάλει ποινές 15 και 7 μηνών.

Απόλυτα ικανοποιημένος από την ετυμηγορία των δικαστών δήλωσε ο συνήγορος υπεράσπισης των δυο αθλητών, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, ο οποίος δήλωσε συγκινημένος και τόνισε ότι οι Ολυμπιονίκες μπορούν πλέον να κυκλοφορούν με το κεφάλι ψηλά.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης