Το Υπουργείο Αθλητισμού ζήτησε από τις διοικήσεις των ΕΑΚ καταγραφή για το πώς θα ξοδέψουν τα 11 εκατ. ευρώ για τις υποδομές

Το Υπουργείο Αθλητισμού ζήτησε από τις διοικήσεις των ΕΑΚ καταγραφή για το πώς θα ξοδέψουν τα 11 εκατ. ευρώ για τις υποδομές

Να εισηγηθούν το πως θα χρησιμοποιηθούν οι πόροι που δόθηκαν από το κράτος για βελτιώσεις των εγκαταστάσεων, ζήτησε από τα ΕΑΚ ο Αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού, Γ. Βρούτσης

eak
Μετά το κλείσιμο του ΟΑΚΑ, ο κ. Βρούτσης είχε ανακοινώσει την αύξηση κατά 11 εκατ. Ευρώ στον τακτικό προϋπολογισμό των 17 Εθνικών Αθλητικών Κέντρων (αύξηση 52,4%), ωστόσο, δεν προτίθεται να αφήσει να ξοδευτούν αλόγιστα από τις διοικήσεις.

Ετσι, ζήτησε από τα ΕΑΚ να καταθέσουν τις προτάσεις και εισηγήσεις τους ως τις 31 Δεκεμβρίου, για την κατανομή του επιπλέον προϋπολογισμού τους για το 2024.

Μετά την εξασφάλιση της πολύ σημαντικής ετήσιας αύξησης των συνολικά 11 εκατ. ευρώ στον τακτικό προϋπολογισμό των 17 Εθνικών Αθλητικών Κέντρων (ΕΑΚ), ήτοι κατά 52,4% (με εκείνες για ΟΑΚΑ και ΣΕΦ να ξεπερνούν το 68% και 60%, αντίστοιχα) ο αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης, απέστειλε επιστολή στους Προέδρους των ΕΑΚ, με την οποία ζητάει -μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2023- την πρόταση/εισήγησή τους για την κατανομή του επιπλέον προϋπολογισμού τους για το 2024.

Τα επιπλέον χρήματα, που εγκρίθηκαν και ήδη πιστώνονται στους λογαριασμούς των Εθνικών Αθλητικών Κέντρων, αφορούν σε ανάπτυξη, βελτίωση και αναβάθμιση των υφιστάμενων υποδομών, αλλά και σε δημιουργία νέων, εφόσον αυτό κριθεί απαραίτητο.

«Θέλουμε να διασφαλιστεί ότι και το τελευταίο ευρώ του αυξημένου τακτικού προϋπολογισμού των Εθνικών Αθλητικών Κέντρων, θα κατευθυνθεί σε βελτιωτικές κινήσεις που θα ωφελήσουν αθλητές, αθλούμενους και φιλάθλους» δηλώνει ο κ. Βρούτσης και συμπληρώνει:

«Με απόλυτο σεβασμό στα χρήματα των Ελλήνων πολιτών, στόχος μας είναι η κατάλληλη αξιοποίησή τους προς όφελος της κοινωνίας. Ειδικά όταν πρόκειται για τον χώρο του Αθλητισμού, που αποτελεί διέξοδο για τους πολίτες όλων των ηλικιών και φυσικά προσθέτει αξία στην ίδια την χώρα μέσω των διακρίσεων που επιτυγχάνονται. Αυτό είναι ένα ακόμα βήμα σε μία σειρά παρεμβάσεων που θα πραγματοποιηθούν, ώστε να διασφαλιστεί η χρηστή διοίκηση παντού, με γνώμονα τη διαφάνεια, το νοικοκύρεμα και την αποτελεσματικότητα».

Ειδήσεις σήμερα:

Οι 10 κατηγορίες πολιτών που ευνοούνται περισσότερο από το μίνι ασφαλιστικό

Καταιγίδες, θυελλώδεις άνεμοι και χιόνια αναμένονται σήμερα - Ποιες περιοχές θα «χτυπήσουν»

«Vor V Zakone»: Το «Λίπος», η δράση των Vory στην Ελλάδα, η δολοφονία του Γεωργιανού και η εκτέλεση του «παππού Χασάν»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης