Τβέντε: Η ολλανδική ομάδα που βγάζει περισσότερα χρήματα από τις μπύρες, παρά από τις μεταγραφές

Τβέντε: Η ολλανδική ομάδα που βγάζει περισσότερα χρήματα από τις μπύρες, παρά από τις μεταγραφές

Ο σύλλογος του Ένσεντε ανακοίνωσε τα ετήσια οικονομικά της στοιχεία και τα δεδομένα που παρουσίασε είναι εντυπωσιακά

fc-tewnte
Σε μια εποχή όπου η συζήτηση γύρω από το ποδόσφαιρο έχει πάντα ως βάση τα οικονομικά δεδομένα, η Τβέντε επιβεβαίωσε πως όλα όσα ξέραμε τις τελευταίες δεκαετίες σιγά, σιγά θα αλλάξουν.

Ενώ το προηγούμενο οικονομικό έτος ο σύλλογος της Ολλανδίας είχε παρουσιάσει μια μικρή οικονομική ζημιά, φέτος πέτυχε καθαρό κέρδος 5 εκατομμυρίων ευρώ!

Αυτό από μόνο του είναι μια μεγάλη είδηση, όμως τα στοιχεία πίσω από τα κέρδη είναι αυτά που την κάνουν ακόμη πιο εντυπωσιακή.

Οι πηγές χρηματοδότησης του συλλόγου είναι τα τηλεοπτικά έσοδα, οι πωλήσεις παικτών, τα εισιτήρια και τα χρήματα που αφήνουν οι οπαδοί στο γήπεδο την ημέρα των αγώνων.

Κλείσιμο
Τα τηλεοπτικά παρέμειναν σταθερά, τα εισιτήρια παρουσίασαν μια αύξηση (και λόγω της περσινής ευρωπαϊκής συμμετοχής της), ενώ από μεταγραφές η Τβέντε έβγαλε 6.4 εκατ. ευρώ, αλλά αν αφαιρεθούν οι φόροι και οι προμήθειες το ποσό πέφτει στα 3.7 εκατ.

Το απίστευτο είναι ότι η Τβέντε ανακοίνωσε ότι το κέτερινγκ του γηπέδου έκανε τζίρο 10.5 εκατ. ευρώ, με το μεγαλύτερο ποσοστό να αφορά την αγορά μπύρας (πριν κατά τη διάρκεια και στο τέλος του ματς) ενώ το καθαρό κέρδος απ' αυτό το ποσό ήταν 6 εκατ. ευρώ!!!

Κι αν η συγκεκριμένη είδηση προκαλεί έκπληξη, η αλήθεια είναι η κουλτούρα των οπαδών της Τβέντε (και γενικά των Βορειοευρωπαίων) είναι άμεσα συνδεδεμένη με τη μπύρα...

Το 2019 ο οπαδός της ομάδας Κρίστιαν Ρότγκερινγκ έγινε viral καθώς οι φίλοι τον απαθανάτισαν να κουβαλά ταυτόχρονα 48 ποτήρια μπύρας για να πιει όλη η παρέα που έβλεπε τον αγώνα με την Βίλεμ.



Μόνο που αυτή δεν ήταν η επίδοση ρεκόρ για την συγκεκριμένα παρέα, καθώς δύο χρόνια νωρίτερα ένα άλλο μέλος είχε μεταφέρει 50 ποτήρια ταυτόχρονα!

Και πως να συμβαίνουν τέτοια σκηνικά (οι πληροφορίες αναφέρουν ότι σε κάθε εντός έδρας αγώνα οι παρέες βάζουν στοιχήματα για το ποιος θα μεταφέρει περισσότερα ποτήρια) όταν χορηγός ονοματοδόσιας του γηπέδου από το 2008 είναι η ζυθοποιϊα Grolsch και πλέον το πλήρες όνομα του είναι «De Grolsch Veste» (το φρούριο της Grolsch ).

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στη Βάρκιζα: Νεκρές δύο νεαρές γυναίκες σε τροχαίο

Ιρλανδός ο δράστης της επίθεσης με μαχαίρι που έβαλε φωτιά στο Δουβλίνο - Τον αφόπλισε Βραζιλιάνος

«Θερμή υποδοχή» Κασσελάκη στην Πολιτική Γραμματεία - Όλο το παρασκήνιο μετά τη διάσπαση
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης