Ουνιόν Βερολίνου: Έγραψε ιστορία ανακοινώνοντας την πρώτη γυναίκα βοηθό προπονητή

Ουνιόν Βερολίνου: Έγραψε ιστορία ανακοινώνοντας την πρώτη γυναίκα βοηθό προπονητή

Η ομάδα της γερμανικής πρωτεύουσας προχώρησε σε αλλαγή προπονητή και βοηθός του προσωρινού τεχνικού Μάρκο Γκρότε θα είναι η 31χρονη Μαρί Λουίζ Ίτα

Marie-Louise_Eta
Ένα ακόμη ανδρικό κάστρο έπεσε σήμερα με τις αναμενόμενες εξελίξεις στην Ουνιόν.

Η ομάδα του Βερολίνου που συμμετέχει για πρώτη φορά στην ιστορία της σε ομίλους του Champions League, έχει ξεκινήσει με πολύ άσχημο τρόπο τη Bundesliga καθώς είναι στην τελευταία θέση με 6 βαθμούς.

Έχοντας τρέξει ένα αρνητικό σερί 14 αγώνων σε όλες τις διοργανώσεις χωρίς νίκη (13 ήττες και η ισοπαλία στη Νάπολι για το CL), η διοίκηση αποφάσισε να διακόψει τη συνεργασία της με τον Ουρς Φίσερ (ανέλαβε πριν από πέντε χρόνια και την οδήγησε σε απίστευτες επιτυχίες), ανακοινώνοντας οτι προσωρινός τεχνικός αναλαμβάνει ο Μάρκο Γκρότε.

Αν το όνομα σας θυμίζει κάτι, πρόκειται για τον Γερμανό προπονητή ο οποίος είχε περάσει ένα φεγγάρι από τον πάγκο του Απόλλωνα Σμύρνης.

Κλείσιμο
Ωστόσο η πιο σημαντική είδηση είναι ότι το δεξί χέρι του Γκρότε στην προσπάθεια να βγει η Ουνιόν από το αγωνιστικό αδιέξοδο, θα είναι μία γυναίκα!

Ο λόγος για την 31χρονη Μαρί-Λουίς Ίτα, η οποία θα γίνει η πρώτη γυναίκα assistant coach στην ιστορία της Bundesliga.



Η Ίτα, η οποία ξεκίνησε την καριέρα της στην Πότσδαμ, πριν μεταγραφεί στη Βέρντερ Βρέμης με την οποία κατέκτησε το 2010 το Champions League, αλλά και τρία σερί πρωταθλήματα και αποσύρθηκε από την ενεργό δράση το 2018 για να στραφεί στην προπονητική.

Eta


Ξεκινώντας μάλιστα από την Κ15 αγοριών της Βέρντερ, πριν αναλάβει την Εθνική ομάδα Κ17 της Γερμανίας κι από το περασμένο καλοκαίρι βρέθηκε ως βοηθός του Γκρότε στην Κ19 της Ουνιόν!

Με τους Βερολινέζους να μην έχουν αυτήν τη στιγμή κάποια άμεση λύση για τον πάγκο τους, αν δεν αλλάξει κάτι δραματικά η Ίτα στις 25 του μήνα θα γράψει και επίσημα ιστορία καθώς θα καθίσει στον πάγκο για τον αγώνα της Bundesliga με την Άουγκσμπουργκ, ενώ στις 29 θα κάνει και το ντεμπούτο της στο Champions League στον εκτός έδρας αγώνα με τη Μπράγκα.

Bundesliga


Αυτή πάντως δεν είναι η πρώτη φορά που οι Γερμανοί πρωτοπορούν σε τέτοια ζητήματα, καθώς τη σεζόν 2017-2018 η Βιβιάνα Στέινχαουζ έγινε η πρώτη γυναίκα διαιτητής που διατήτευσε σε αγώνα πρωταθλήματος στο Big-5 των πρωταθλημάτων της Ευρώπης (Premier League, La Liga, Bundesliga, Serie A, Ligue 1).

Η Ίτα είναι παντρεμένη με τον πρώην ποδοσφαιριστή και νυν προπονητή Μπέντζαμιν Ίτα, ο οποίος όμως πριν από 2 ημέρες απολύθηκε από την Φλένσμπουργκ (αγωνίζεται στην 5η κατηγορία του γερμανικού ποδοσφαίρου) καθώς μέτρησε ένα σερί 9 αγώνων χωρίς νίκη.

Ειδήσεις σήμερα:

Στη δημοσιότητα οι φωτογραφίες των 4 που άνοιγαν σπίτια σε Αττικη, Εύβοια - Είχε πεθάνει ηλικιωμένος αφού τον έκλεψαν

Casus belli στον ΣΥΡΙΖΑ το μαξιλάρι των €37 δισ. - Η απάντηση Τσίπρα για το δείπνο με Σακελλαρίδη

Παντρεύονται Δήμητρα Ματσούκα και Πέτρος Κόκκαλης
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης