Euro Cup, Μπουργκ-Άρης 72-65: Επέστρεψε από το -19 αλλά δεν κέρδισε - Βίντεο

Euro Cup, Μπουργκ-Άρης 72-65: Επέστρεψε από το -19 αλλά δεν κέρδισε - Βίντεο

Παρά το τρομερό παιχνίδι των Ρόνι Χάρελ, Κρις Μπάνκστον ο Άρης έχασε στην 7η ημέρα του Euro Cup

aris1
Η ελληνική ομάδα κατάφερε να επιστρέψει έπειτα από ένα εφιαλτικό πρώτο δεκάλεπτο όπου βρέθηκε πίσω στο σκορ έως και με διαφορά 19 πόντων, έφτασε στο σημείο να πετύχει την ολική ανατροπή αλλά στην τελευταία περίοδο... ξέμεινε από ενέργεια και καθαρό μυαλό.

Δείτε ΕΔΩ τις καλύτερες στιγμές

Για την ακρίβεια είδε τα περισσότερα από τα βασικά γρανάζια της να υπολειτουργούν και παράλληλα πλήρωσε βαρύ τίμημα για τα 18 λάθη στα οποία υπέπεσε. Χάρελ, Μπάνκστον και Τολιόπουλος έδωσαν τους 44 από τους 65 πόντους του Άρη ενώ οι Γάλλοι βασίστηκαν στον Ζακαρί Ρισασέ και στην τριπλέτα των Λιούις, Μόργκαν και Μάικ. Κι έτσι η ελληνική ομάδα παρέμεινε στις τρεις νίκες στη διοργανωση.

Κλείσιμο


Ο αγώνας
Ο Άρης χρειάστηκε σχεδόν πέντε αγωνιστικά λεπτά για να βρει τους πρώτους πόντους του στο παιχνίδι καθώς υπέπεσε σε κάθε πιθανό λάθος, είδε μάλιστα τους Μποχωρίδη, Γκάλινατ να φορτώνονται από νωρίς με φάουλ (11-2). Οι γηπεδούχοι διέκριναν την ευκαιρία για διεύρυνση της διαφοράς βλέποντας απέναντί τους μια ομάδα δίχως ενέργεια και επικοινωνία στο παρκέ και το έκαναν (23-4, 8’) έχοντας 7/10 σουτ και 7/11 βολές εν αντιθέσει με τα 2/12 του Άρη παράλληλα με τα τέσσερα φάουλ. Ο Κρις Μπάνκστον σχημάτισε το σκαλοπάτι πάνω στο οποίο πάτησε η ελληνική ομάδα για να βρει πόντους δίχως επί της ουσίας να αλλάξει κάτι στη διαφορά (25-8, 10’).

Στο δεύτερο δεκάλεπτο, ο Άρης έβγαλε την ενέργεια που τόσο του έλειψε στο πρώτο. Η συμπεριφορά του ήταν εντελώς διαφορετική καθώς προσπάθησε να βρει δρόμο επιστροφής στο παιχνίδι με οδηγό τον Ρόνι Χάρελ και στις δύο πλευρές του παρκέ, με την πολύτιμη αμυντική προσφορά του Φίλλιου στο μαρκάρισμα του Λιούις (27-18, 13:30). Η ομάδα του Γιάννη Καστρίτη μπήκε στο παιχνίδι με όπλο την άμυνα και χτίζοντας συνεργασίες στην επίθεση με αποδέκτη τον Μπάνκστον (11π.) ροκάνισε ακόμη περισσότερο τη διαφορά (34-29, 19’) και το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με εντυπωσιακό τρόπο, ένα buzzer beater του Βασίλη Τολιόπουλου από τα οκτώ μέτρα (37-34).

Πέντε συνεχόμενοι πόντοι του Άρη έφεραν την ολοκληρωτική ανατροπή (37-39) για την ελληνική ομάδα και θα μπορούσε να είχε ξεφύγει με μεγαλύτερη διαφορά αλλά σε δύο περιπτώσεις ο Σανόγκο υπέπεσε σε... φθηνά λάθη κι έδωσε κατοχές στην Μπουργκ. Ωστόσο, το πρόσωπο αυτής της περιόδου ήταν ο Ζακαρί Ρισασέ καθώς ο Γάλλος φόργουορντ ηγήθηκε της επίθεσης της Μπουργκ σε μια στιγμή όπου ο Άρης στέρεψε από λύσεις. Κι έτσι οι γηπεδούχοι δεν ανέκτησαν απλά τον έλεγχο του αγώνα αλλά ξέφυγαν με διαφορά (51-43, 27'). Η ελληνική ομάδα έδειξε και πάλι χαρακτήρα μαζεύοντας τη διαφορά μέχρι το τέλος της περιόδου (53-49).


Στα πρώτα λεπτά της τελευταίας περιόδου ο Άρης δεν έδωσε συνέχεια στην αντεπίθεσή του, ίσα-ίσα που ήταν ευάλωτος στην άμυνα και στην επίθεση είδε τον ΝτεΣόουζα να πετάει στα σκουπίδια τελικές πάσες αλλά και ελεύθερες βολές. Αυτό αξιοποίησε η Μπουργκ για να ξεφύγει εκ νέου (60-51, 33:30). Η ελληνική ομάδα είδε νέο... βουνό να υψώνεται μπροστά της. Ένα τρίποντο του Χάρελ έδωσε ελπίδα, αλλά πέντε συνεχόμενοι πόντοι του Ρισασέ εδραίωσαν την κυριαρχία των γηπεδούχων (65-54, 35:30). Και πάλι ο Χάρελ προσπάθησε να φέρει την ανατροπή (67-60, 38') για να ακολουθήσουν δύο εύστοχες βολές του Ρομπέρτο Γκάλινατ, αλλά ένα τρίποντο του Μόργκαν τελείωσε το παιχνίδι.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Η Μπουργκ δε νίκησε όταν ξέφυγε με +19 αλλά όταν στην τελευταία περίοδο διπλασίασε το +6 (60-54) και ξέφυγε με διψήφια διαφορά. Ο δε Άρης πλήρωσε βαρύ τίμημα για τα 18 λάθη που έκανε...

Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΟΛΩΝ: Ο Ζακαρί Ρισασέ έκανε τη διαφορά για την Μπουργκ στο δεύτερο ημίχρονο βάζοντας σε δύο περιπτώσεις διαδοχικούς πόντους.

ΣΥΜΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΣΤΗ ΝΙΚΗ: Ο Λιούις στο δημιουργικό κομμάτι, ο Μόργκαν στην άμυνα και ο Μάικ στην επίθεση ήταν καταλυτικοί για τους νικητές.

ΠΗΓΕ ΣΤΡΑΦΙ Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΟΥΣ: Υπήρξαν στιγμές όπου Μπάνκστον, Χάρελ και Τολιόπουλος έδειχναν να παλεύουν μόνοι τους.

ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ο Άρης είδε αρκετούς παίκτες του σε κακό βράδι. Ο Κατσίβελής έκανε πολλά λάθη, ο Μποχωρίδης δεν μπήκε ποτέ στο παιχνίδι ομοίως και ο ΝτεΣόουζα. Ο Σανόγκο έκανε τέσσερα λάθη στο δεύτερο ημίχρονο ενώ ο Γκάλινατ δεν έδωσε το μακρινό σουτ που συνήθως προσφέρει.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Η κακή διαχείριση των φάουλ από τον Άρη οδήγησαν στη μεγάλη διαφορά στις εκτελεσμένες βολές (24-12) υπέρ της Μπουργκ. Οι δύο ομάδες μοιράστηκαν τα λάθη, 26 συνολικά!

ΕΠΟΜΕΝΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΟΥΣ: Μετά το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, ο Άρης θα υποδεχθεί την Ουλμ ενώ η Μπουργκ θα φιλοξενήσει την Τουρκ Τέλεκομ.

Τα δεκάλεπτα: 25-8, 37-34, 53-49, 72-65

Πηγή: www.gazzetta.gr 

Ειδήσεις σήμερα:

Τα τελευταία δευτερόλεπτα της καταδίωξης του 17χρονου Ρομά και ο πυροβολισμός - Δείτε βίντεο

Άνοιγμα Κασσελάκη σε Αχτσιόγλου, Ηλιόπουλο, Χαρίτση: Θα είναι μεγάλη μου τιμή να παραμείνουν και να συνεργαστούμε πραγματικά (βίντεο)


«Την πάτησα στο λαιμό μέχρι που σταμάτησε να αναπνέει» - Η φρικιαστική κατάθεση της αδερφής της Φαίης που ομολόγησε
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης