La Liga: Η Ατλέτικο ηττήθηκε με 2-1 από τη Λας Πάλμας και έχασε την ευκαιρία να πατήσει κορυφή - Δείτε τα γκολ

La Liga: Η Ατλέτικο ηττήθηκε με 2-1 από τη Λας Πάλμας και έχασε την ευκαιρία να πατήσει κορυφή - Δείτε τα γκολ

Μετά από έξι διαδοχικές νίκες, ομάδα του Ντιέγκο Σιμεόνες ηττήθηκε στα Κανάρια Νησιά και έχασε την ευκαιρία να πιάσει Ρεάλ Μαδρίτης και Τζιρόνα στην πρώτη θέση της βαθμολογίας 

Collage_Maker-04-Nov-2023-12-33-AM-2633
Η ευκαιρία φάνταζε ιδανική για την Ατλέτικο Μαδρίτης. Ήταν φορμαρισμένη (έξι διαδοχικές νίκες), αντιμετώπιζε μια νεοφώτιστη (Λας Πάλμας), έστω και εκτός έδρας και, με νίκη, θα έπιανε Ρεάλ και Τζιρόνα στην κορυφή της La Liga.

Η ομάδα του Ντιέγκο Σιμεόνε, όμως, αιφνιδιάστηκε από τους Κανάριους, ηττήθηκε (μάλλον δίκαια) με 2-1 και, εάν η Μπαρτσελόνα νικήσει απόψε την Ρεάλ Σοσιεδάδ στο Σαν Σεμπαστιάν (04/11, 22:00), θα την ρίξει στην τέταρτη θέση, έστω και με ματς περισσότερο.

Resumen de UD Las Palmas vs Atlético de Madrid (2-1)


Κλείσιμο
Χωρίς νέα προβλήματα απουσιών ο Φρανθίσκο Χαβιέρ Γκαρθία Πιμιέντα, παρέταξε μια ενδεκάδα χωρίς ουσιαστικά σέντερ φορ, με τον Μουνίρ Ελ Χανταντί να κινείται ελεύθερα μπροστά από δύο γραμμές σε άμυνα και μεσαία γραμμή.

Ο νεαρός μέσος Πάμπλο Μπάριος επέστρεψε στην ενδεκάδα του Σιμεόνε, ο οποίος δεν υπολογίζεται σταθερά λόγω τραυματισμού τους Σάμουελ Λίνο, Ρεϊνίλντο, Τομάς Λεμάρ και Μέμφις Ντεπάι.

Ο Ρικέλμε άγγιξε το 0-1

Ισορροπημένο το πρώτο 45λεπτο, με τους γηπεδούχους να απειλούν πρωτίστως με τον εξτρέμ Μάρβιν Παρκ, ο οποίος ταλαιπώρησε τον Μάριο Ερμόσο και δημιούργησε από τα πλάγια τα περισσότερα προβλήματα στην άμυνα των φιλοξενούμενων.

Μετά το πρώτο τέταρτο, στο οποίο ο Γιάν Όμπλακ χρειάστηκε να αποσοβήσει δύο επικίνδυνες καταστάσεις στην περιοχή του, η Ατλέτικο άρχισε να ανεβάζει στροφές και να χάνει την μεγαλύτερη ευκαιρία με εξαιρετική πάσα του Αντουάν Γκριεζμάν στον Ροντρίγκο Ρικέλμε, ο οποίος σε τετ - α - τετ με τον Άλβαρο Βαγές άγγιξε το 0-1, με τον τερματοφύλακα της Λας Πάλμας να αποκρούει με το... τακούνι, αφού η μπάλα πέρασε κάτω από τα πόδια του.

Παρ’ ότι οι Ροχιμπλάνκος έχασαν την μεγαλύτερη ευκαιρία στο πρώτο ημίχρονο, η ομάδα των Καναρίων Νήσων έδειχνε να πατάει πιο γερά στα πόδια της, ακόμα και αν δεν πλησίασε με ιδιαίτερες αξιώσεις στο γκολ.

Γκολάρα του Κίριαν για το 1-0!

Η Λας Πάλμας μπήκε «φουριόζα» και στο δεύτερο ημίχρονο, καταφέρνοντας να ανοίξει το σκορ στο 51’ με τον αρχηγό της Κίριαν Ροντρίγκεθ, ο οποίος με άπιαστο συρτό σουτ έξω από την περιοχή αιφνιδίασε τον Όμπλακ, παίρνοντας τον μπάλα ύστερα από πάσα του Αλμπέρτο Μολέιρο και προσποίηση του Χάβι Μουνιόθ για να του τη στρώσει.

Στο φετινό πρωτάθλημα, ο Κίριαν έχει σημειώσει δύο γκολ, αμφότερα με σουτ έξω από την περιοχή, όπως και ο Ραφίνια της Μπαρτσελόνα, ενώ ο Όμπλακ έχει δεχθεί πλέον πέντε γκολ (!) φέτος με σουτ έξω από την περιοχή.

Ο Σιμέονε, σε αναζήτηση αντίδρασης για το 1-0 εις βάρος της ομάδας του, έριξε σταδιακά Μάρκος Γιορέντε, Άνχελ Κορέα, Χοσέ Μαρία Χιμένες και Σαούλ, χωρίς όμως ουσιαστικό αποτέλεσμα για την βελτίωση της εικόνας, με εξαίρεση μια καλή ευκαιρία του Ρικέλμε.

Το πρώτο του Μπενίτο, το... πρώτο του Μοράτα

Ο Γκαρθία Πιμιέντα απάντησε με τρεις αλλαγές φρεσκαρίσματος, με την πρώτη εξ' αυτών (Μπενίτο Ραμίτεθ) να αποδεικνύεται «χρυσή», αφού σημείωσε το 2-0 με το οποίο έδειχνε να «κλειδώνει» το τέταρτο «τρίποντο» στα τελευταία πέντε παιχνίδια.

Λάθος των Ερμόσο και Μπάριος, κλέψιμο του Χάβι Μουνιόθ και πάσα στον Μουνίρ, ο οποίος σέρβιρε στον επερχόμενο Μπενίτο ώστε αυτός με διαγώνιο σουτ να νικήσει τον Όμπλακ για το πρώτο του γκολ στην πρώτη κατηγορία (75’).

Οι Ροχιμπλάνκος, παρά τα απανωτά χτυπήματα, δεν το έβαλαν κάτω και κατάφεραν να μειώσουν με τον πιο φορμαρισμένο ποδοσφαιριστή τους. Ο Άλβαρο Μοράτα, περί ου ο λόγος, δεν είχε καταφέρει να σκοράρει εις βάρος των Νησιωτών, αλλά στο 83’ βρήκε δίχτυα με σουτ στη κίνηση από το ύψος του πέναλτι, ύστερα από σέντρα του Ρικέλμε.

Με την συμπλήρωση των 90 και ύστερα από ασταθή απόκρουση του Βαγές σε μακρινό σουτ του Μπάριος, ο Μοράτα από δύσκολη γωνία έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι, στην μεγάλη (και τελευταία) ευκαιρία της Ατλέτικο να αποφύγει την ήττα, κάτι που δεν κατάφερε.

Λας Πάλμας (Φρανθίσκο Χαβιέρ Γκαρθία Πιμιέντα): Βαγές - Σουάρεθ, Σαούλ Κόκο, Μάρμολ, Σέρτζι Καρδόνα - Μάρβιν Παρκ (70’ Αραούχο), Χάβι Μουνιόθ, Περόνε (70’ Λόιοντιτσε), Κίριαν Ροντρίγκεθ, Μολέιρο (63’ Μπενίτο Ραμίρεθ) - Μουνίρ Ελ Χανταντί (84’ Καμπά).

Ατλέτικο Μαδρίτης (Ντιέγκο Σιμεόνε): Όμπλακ - Σάβιτς, Βίτσελ (65’ Χιμένες), Ερμόσο - Μολίνα (76’ Χάβι Γκαλάν), Ντε Πολ (65’ Σαούλ), Κόκε (60’ Γιορέντε), Μπάριος, Ρικέλμε - Μοράτα, Γκριεζμάν (60’ Κορέα).


Τα αποτελέσματα της 12ης αγωνιστικής της La Liga και η βαθμολογία:
Λας Πάλμας-Ατλέτικο Μαδρίτης 2-1
Οσασούνα-Τζιρόνα 4/11
Μπέτις-Μαγιόρκα 4/11
Θέλτα-Σεβίλη 4/11
Σοσιεδάδ-Μπαρτσελόνα 4/11
Αλαβές-Αλμερία 5/11
Βαλένθια-Γρανάδα 5/11
Βιγιαρεάλ-Αθλέτικ Μπιλμπάο 5/11
Ρεάλ Μαδρίτης-Ράγιο Βαγεκάνο 5/11
Χετάφε-Κάντιθ 6/11

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 11 αγώνες)
Ρεάλ Μαδρίτης 28
Τζιρόνα 28
Ατλέτικο Μαδρίτης 25
Μπαρτσελόνα 24
Σοσιεδάδ 19
Αθλέτικ Μπιλμπάο 18
Ράγιο Βαγεκάνο 17
Μπέτις 17
Λας Πάλμας 17 -12αγ.
Βαλένθια 15
Οσασούνα 13
Βιγιαρεάλ 12
Χετάφε 12
Σεβίλη 10 -10αγ.
Κάντιθ 10
Μαγιόρκα 9
Αλαβές 9
Θέλτα 6
Γρανάδα 6
Αλμερία 3



Πηγή:www.gazzetta.gr



Ειδήσεις σήμερα:

Ισραήλ μετά τo πλήγμα σε ασθενοφόρα: «Τα χρησιμοποιούσε η Χαμάς για να μεταφέρει τρομοκράτες και όπλα»

Σεισμός στην Εύβοια: Δρόμος κόπηκε στα δύο - Απίστευτες εικόνες

Λονδίνο: «Μυρίζει» Χριστούγεννα στην Oxford Street, άναψαν τα φώτα - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης