EuroCup, Άρης-Κλουζ 59-61: Ένα χαμένο λέι απ έφερε την ήττσ

EuroCup, Άρης-Κλουζ 59-61: Ένα χαμένο λέι απ έφερε την ήττσ

Ένα χαμένο λέι απ του Ρομπέρτο Γκάλινατ έγραψε τον επίλογο της ήττας του Άρη από την Κλουζ με 59-61 στο Αλεξάνδρειο σ' ένα συγκλονιστικό παιχνίδι που κρίθηκε στη μία επίθεση!

ArisBC
Ο Άρης κυριολεκτικά έχασε το παιχνίδι μέσα από τα χέρια του καθώς είχε την μπάλα στα χέρια του στην τελευταία επίθεση αλλά ο Ρομπέρτο Γκάλινατ αστόχησε σε διπλή προσπάθεια κάτω από το καλάθι κι έτσι η Κλουζ απέδρασε από το Αλεξάνδρειο βάζοντας ένα τέλος στο σερί των διαδοχικών νικών που μετρούσε η ομάδα του Γιάννη Καστρίτη. Η απουσία του Βασίλη Τολιόπουλου ήταν φανερή για τους Θεσσαλονικείς και φάνηκε τόσο από τη χαμηλή παραγωγή τους στην επίθεση όσο και από το δημιουργικό κομμάτι. Ο Δημήτρης Κατσίβελης προσπάθησε να την... κρύψει, αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό για να γνωρίσουν την ήττα στο EuroCup.

Ο αγώνας
Ο Άρης έβγαλε τρομερή ενέργεια στο πρώτο πεντάλεπτο του παιχνιδιού και οι εξαιρετικές άμυνες συνδυάστηκαν με τα 4/4 σουτ του Ρομπέρτο Γκάλινατ (10π.) που οδήγησαν σε διψήφια διαφορά (13-2) με τη συμπλήρωση τεσσάρων λεπτών αγώνα. Αυτό που δεν κατάφερε η ελληνική ομάδα ήταν η σωστή χρήση των φάουλ (Ντε Σόουζα και Σανόγκο είχαν από νωρίς από δύο φάουλ) καθώς έδωσε τη δυνατότητα στους Ρουμάνους να «αναθαρρήσουν» μέσα από τους πόντους που πήραν από τη γραμμή των βολών (7/8) και στη συνέχεια να διαβάσουν καλύτερη την ελληνική άμυνα, με κύριο άξονα τον Άντρια Στιπάνοβιτς και να βρουν συνεργασίες στην επίθεση (22-19, 10’).

Η βελτίωση στην άμυνα δεν ήταν αρκετή για τον Άρη καθώς στο άλλο μισό του παρκέ δεν μπορούσε να βρει σκορ. Μετά τα 3/3 τρίποντα στα πρώτα 100 δευτερόλεπτα του αγώνα ακολούθησαν τα… 0/9 στο διάστημα που ολοκλήρωσε το πρώτο ημίχρονο. Καθώς οι Ρουμάνοι δεν προσάρμοσαν την άμυνά τους στον Γκάλινατ, ο Μάρκους Καρ ανέλαβε πρωτοβουλίες αλλά δεν δικαιώθηκε (0/6 σουτ). Συν τοις άλλοις οι απόπειρες συνεργασιών οδήγησαν σε αρκετά λάθη. Κι έτσι, δίχως να κάνει κάτι σπουδαίο η Κλουζ (σ. σ. κι αυτή σούταρε απογοητευτικά έξω από τα 6.75 με 1/10 προσπάθειες) προηγήθηκε για πρώτη φορά (27-29, 18’) καθώς μέσα από τα οκτώ επιθετικά ριμπάουντ απέκτησε τη δυνατότητα δεύτερων επιθέσεων. Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με δύο εύστοχες βολές του Ρόνι Χάρελ (33-32).

Η Κλουζ είχε καλύτερη ανάγνωση φάσεων και συνεργασίες στις αρχές του δεύτερου μέρους, έτσι έτρεξε ένα 0-8 σερί και προηγήθηκε με 33-40 (23:30). Σε μια προσπάθεια αλλαγής του ρυθμού, ο Γιάννης Καστρίτης χαμήλωσε το σχήμα του και με την είσοδο του Δημήτρη Κατσίβελη αρχικά είδε αποτέλεσμα. Οι φιλοξενούμενοι πάτησαν σε δύο διαδοχικά τρίποντα του Τζάρεντ Έντι (41-49, 28:30) για τη διατήρηση της πρωτοπορίας τους αλλά ο Άρης απάντησε με τον ίδιο τρόπο (46-49, 30').

Κλείσιμο
Η τελευταία περίοδος ξεκίνησε με διακοπή καθώς λόγω προβλήματος στον ηλεκτρονικό πίνακα δεν υπήρξε δράση για περίπου δεκαπέντε λεπτά και με δεύτερο διαδοχικό τρίποντο από τον Χάρελ (49-49). Η Κλουζ σημάδεψε τη ρακέτα του Άρη και τα μις ματς καθώς η ελληνική ομάδα βασίστηκε στην εξυπνάδα του Κατσίβελή (52-55, 35') αλλά συνέχισε να μην είχε το μακρινό σουτ. Αυτό έψαξε απεγνωσμένα, το βρήκε μ' ένα σουτ από τα... εννιά μέτρα του Γκάλινατ για να ακολουθήσουν οι δύο εύστοχες βολές του Καρ (57-55) για την ανάκτηση του προβαδίσματος. Η ελληνική ομάδα έχασε τρεις ευκαιρίες για να διευρύνει τη διαφορά και παράλληλα έχασες τον Σανόγκο με πέντε φάουλ (57-55, 38:30). Με συμπληρωμένα τα ομαδικά φάουλ εκατέρωθεν, η ευστοχία στις βολές είχε τη σημασία της και ο Γκάλινατ ευστόχησε σ' ένα ζευγάρι (59-58) με την είσοδο στο τελευταίο λεπτό. Η μπάλα έπαιξε άσχημο παιχνίδι στον Λευτέρη Μποχωρίδη και η Κλουζ πέρασε μπροστά (59-60) με δύο βολές του Γκουζμάν, 25'' πριν το τέλος και με την τελευταία κατοχή στα χέρια του Άρη. Ο Γκάλινατ αστόχησε σε λέι απ και μάλιστα με διπλή προσπάθεια κι έτσι χάθηκε το παιχνίδι για την ελληνική ομάδα.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Όταν ένα παιχνίδι κρίνεται στην τελευταία κατοχή, προφανώς η τελευταία επίθεση παίζει καταλυτικό ρόλο και το άστοχο λέι απ του Γκάλινατ καθόρισε το αποτέλεσμα.

Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΟΛΩΝ: Ο Μέγερις έκανε εξαιρετική δουλειά για την Κλουζ σε άμυνα και επίθεση

ΣΥΜΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΣΤΗ ΝΙΚΗ: Ο Άντρια Στιπάνοβιτς ήταν ο κεντρικός άξονας στις επιθέσεις της ρουμανικής ομάδας κι έκανε μεγάλη ζημιά στον Άρη μέσα από τη ρακέτα

ΠΗΓΕ ΣΤΡΑΦΙ Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΟΥ: Αυτή του Δημήτρη Κατσίβελη, του μοναδικού εκ των γκαρντ που διάβασαν σωστά το παιχνίδι.

ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Μάρκους Καρ και Ντένις Σίλι ήταν οι απογοητεύσεις των δύο ομάδων.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Ο Άρης δεν δημιουργεί κι αυτό φάνηκε και σήμερα μέσα από τις μόλις δέκα ασίστ. Η δε Κλουζ παρότι έχει καλούς σουτέρ τελείωσε το παιχνίδι με 3/21 τρίποντα.

ΕΠΟΜΕΝΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΟΥΣ: Μετά τη Ρόδο και την αναμέτρηση με τον Κολοσσό (4/11), ο Άρης θα αντιμετωπίσει (8/11) την Μπουντούτσνοστ στο Μαυροβούνιο ενώ η Κλουζ θα υποδεχθεί την Ουλμ.

Πηγή:www.gazzetta.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Πόλεμος στο Ισραήλ: Από κόμβος λαθρεμπόρων, το πέρασμα της Ράφα, πύλη σωτηρίας για τους Παλαιστινίους της Γάζας

Καιρός: Έρχεται έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ αύριο το μεσημέρι για την κακοκαιρία τύπου «Π»

Θεσσαλονίκη: Θόλωσα και πήρα το όπλο, λέει ο 40χρονος που πυροβόλησε τεχνικό υπολογιστών επειδή πίστευε ότι είναι εραστής της πρώην του
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης