Paris Masters, Tσιτσιπάς - Αλιασίμ 2-0: Mε ανατροπή στο 2ο σετ νίκησε και προκρίθηκε στους «16»

Paris Masters, Tσιτσιπάς - Αλιασίμ 2-0: Mε ανατροπή στο 2ο σετ νίκησε και προκρίθηκε στους «16»

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς δείχνοντας χαρακτήρα στο 2ο σετ, νίκησε τον Φελίξ Οζέρ-Αλιασίμ με 6-3, 7-6(4), ξεκινώντας με τον καλύτερο τρόπο την παρουσία του στο Masters του Παρισιού

tsitsipas
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έσωσε τέσσερα set points στο 2ο σετ και με 6-3, 7-6(4) νίκησε τον Φελίξ Οζέρ-Αλιασίμ για την πρόκριση στη φάση των «16» στο Μasters του Παρισιού.

Ο Έλληνας παίκτης όχι μόνο δεν παράτησε το 2ο σετ, όταν βρέθηκε πίσω στο σκορ με 4-1 και 5-2, αλλά φόρτωσε με άγχος τον 23χρονο από τον Καναδά, φθάνοντας πανάξια στην 7η νίκη στα 10 παιχνίδια που τον έχει συναντήσει στο tour.

Στη φάση των «16» ο Τσιτσιπάς θα αντιμετωπίσει τον νικητή της συνάντησης ανάμεσα στον Γάλλο, Ουγκό Ουμπέρ και στον Γερμανό, Αλεξάντερ Ζβέρεφ, που θα παίξουν λίγο αργότερα.



Πιο σταθερός ο Τσιτσιπάς, δίκαια στο 1-0

Με το… καλημέρα ο Τσιτσιπάς χρειάστηκε να σβήσει διπλό break point του Καναδού, για να κρατήσει τελικά το σερβίς του.

Ο Οζέ-Αλιασίμ ισοφάρισε χάρη στις κακές επιστροφές του Στέφανου, με τον Ελληνα τενίστα ωστόσο να διατηρεί το προβάδισμα, έχοντας τρομερή αποτελεσματικότητα στο πρώτο σερβίς. Αμέσως μετά ήρθε το πρώτο break στο ματς και άνηκε στον Στέφανο.



Ο Οζέ-Αλιασίμ έκανε σειρά αβίαστων λαθών, έδωσε διπλή ευκαιρία στον Τσιτσιπά κι αυτός ανάγκασε τον αντίπαλό του σε ένα ακόμη λάθος, για να γίνει το 3-1. Το 4-1 ήρθε εξίσου εύκολα, αφού χωρίς να παίξει τοπ τένις ο Στέφανος, ο Οζέρ-Αλιασίμ δεν ήταν καθόλου σταθερός στα χτυπήματά του και συνέχισε τα λάθη.

Κλείσιμο
Ο Καναδός μείωσε σε 4-2, αλλά ο Τσιτσιπάς με love game κράτησε το 5-2. Μετά το 5-3, ο Στέφανος σέρβιρε για να κλείσει το σετ, με τον Οζέ-Αλιασίμ να φτάνει σε break point, αλλά τον Τσιτσιπά να το σβήνει εύκολα και με έναν άσο κι έναν winner να τελειώνει το σετ με 6-3.



Επιστροφή από το 2-5 και πρόκριση για Τσιτσιπά

Ο Οζέ-Αλιασίμ έστω και με δυσκολία κατέκτησε το εναρκτήριο game στο 2ο σετ και μετά ο Καναδός έφθασε στο πρώτο break στο παιχνίδι. Προηγήθηκε 0-30, 30-40, με αβίαστο λάθος από τον Τσιτσιπά έκανε το 2-0 και διατηρώντας το σερβίς του ο Καναδός ξέφυγε με 3-0.



Ο Τσιτσιπάς με love game μείωσε σε 3-1 και στο 5ο game είχε ευκαιρία για break (30-40), με τον Οζέ-Αλιασίμ να τη «σβήνει» και με άσο να κατακτά το game για το 4-1.

Πηγή:www.gazzetta.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Τετ α τετ μίας ώρας είχαν Μητσοτάκης και Κασσελάκης - Τι συζήτησαν μπροστά και πίσω από τις κάμερες

Taste Atlas: Τα δύο ελληνικά γλυκά στα 50 κορυφαία του κόσμου - Ποιο είναι στη λίστα με τα χειρότερα

Τι είναι η κακοκαιρία τύπου «Π» που έρχεται το Σαββατοκύριακο - Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης