Ισπανία: Φαβορί για την προεδρία της ομοσπονδίας ποδοσφαίρου ο Λαόθ
Ο πρώην διαιτητής Ματέου Λαόθ μοιάζει φαβορί για τη θέση του Λουίς Ρουμπιάλες
Αν και μόλις πριν από λίγους μήνες «εξωθήθηκε» σε συνταξιοδότηση από την τεχνική επιτροπή της διαιτησίας, ο Ματέου Λαόθ επιστρέφει ακόμη πιο δυναμικά στο ισπανικό ποδόσφαιρο και φέρεται να είναι το απόλυτο φαβορί για να αναλάβει την προεδρία της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της ιβηρικής χώρας.
Ο μέχρι πριν από λίγα χρόνια κορυφαίος διαιτητής της Ισπανίας, είναι πρόσωπο κοινής αποδοχής όλων των φορέων του ισπανικού ποδοσφαίρου για να αναλάβει τον προεδρικό θώκο της ομοσπονδίας, μετά την αποπομπή του Λουίς Ρουμπιάλες.
Σύμφωνα με τη Marca, τόσο ο πρόεδρος της λίγκας, Χαβιέρ Τέμπας, όσο και οι πρόεδροι άλλων ενώσεων της χώρας θεωρούν ότι ο Λαόθ είναι το κατάλληλο άτομο για να διαδεχθεί τον Ρουμπιάλες που παραιτήθηκε πριν από 50 ημέρες, λόγω της σεξιστικής συμπεριφοράς του στην απονομή του Παγκοσμίου Κυπέλλου γυναικών.
Στο ηφαιστειακό κόσμημα του Αιγαίου, συνεχίστηκε το τριήμερο 29-31 Μαΐου το φετινό (2026) πρόγραμμα Plastic Free Greece, καταγράφοντας μια εντυπωσιακή συγκομιδή απορριμμάτων που ξεπέρασε τα 420 κιλά.
Σε μια βραδιά υψηλού συμβολισμού στην καρδιά της Αθήνας, με φόντο τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, ο Παναθηναϊκός παρουσίασε τις νέες εμφανίσεις του για τη σεζόν 2026/27, εγκαινιάζοντας επισήμως παράλληλα και τη νέα στρατηγική συνεργασία του με τη Superbet, η οποία αποτελεί τον Μεγάλο Χορηγό της ομάδας