Shanghai Masters, Τσιτσιπάς - Ουμπέρ 1-2: Πρόωρος αποκλεισμός στη Σαγκάη

Shanghai Masters, Τσιτσιπάς - Ουμπέρ 1-2: Πρόωρος αποκλεισμός στη Σαγκάη

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ηττήθηκε από τον Ουγκό Ουμπέρ με 2-1 σετ και αποκλείστηκε από τη φάση των «32» στο Masters της Σαγκάης.

27784948
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν μπόρεσε να πετύχει την ανατροπή στο 3ο σετ, ηττήθηκε από τον Ουγκό Ουμπέρ με 4-6, 6-3, 5-7 και αποκλείστηκε από τη φάση των «32» στο Masters της Σαγκάης.

Έσωσε match point, έχασε τέσσερις ευκαιρίες για break και μαζί το σετ...



Κλείσιμο
Ο Ουμπέρ προηγήθηκε 0-30 και 30-40 στο εναρκτήριο game και μετά το αβίαστο λάθος από τον Τσιτσιπά, άρχισε με break τον αγώνα και με love game έκανε το 2-0. O Τσιτσιπάς βρέθηκε αντιμέτωπος με 2o διαδοχικό break, όμως με βάση το καλό πρώτο σερβίς, βρήκε τέσσερις διαδοχικούς πόντους, μειώνοντας σε 2-1.

Ο Γάλλος κράτησε το σερβίς του για το 3-1 και με νέο love game, έκανε το 4-2. Ο Τσιτσιπάς με το πρώτο δικό του love game μείωσε σε 4-3.

Ο Ουμπέρ έχοντας 10/10 κερδισμένους πόντους από το 1ο σερβίς, δαιτήρησε το σερβίς του και στο 8ο game για το 5-3.

Αμέσως μετά ο Ουμπέρ με τρεις winners βρέθηκε στο 30-40 και σε set point. «Σερβίς και χτίζω» ήταν η οδηγία από τον Απόστολο Τσιτσιπά, όπως και έγινε με τον Στέφανο Τσιτσιπά να «σβήνει» τον κίνδυνο και με δύο διαδοχικούς winners να μειώνει σε 5-4.

Ο Τσιτσιπάς που αναζητούσε το break, προηγήθηκε 15-40, βρέθηκε δύο φορές στο αβαντάζ, όμως και στις τέσσερις περιπτώσεις πέταξε τις ευκαιρίες, με τον Ουμπέρ να κατακτά το game και μαζί το 1ο σετ με 6-4.

Ισοφάριση με άνεση σε 32 λεπτά για Τσιτσιπά
Ο Τσιτσιπάς άνοιξε με love game το 2ο σετ (1-0) και με ευκολία έκλεισε το 3ο game για το 2-1.

Aρχίζοντας να πιέζει περισσότερο τον Ουμπέρ, ο Τσιτσιπάς δημιούργησε νέες ευκαιρίες για break και με την 6η, το πέτυχε, κάνοντας το 3-1. Διατηρώντας με άνεση το σερβίς του για το 4-2, με τον Ουμπέρ να βρίσκει love game (4-2). Χωρίς να κινδυνεύσει το σερβίς του ο Τσιτσιπάς έκανε το 5-3 και σερβίροντας, έκλεισε με love game το σετ με 6-3 σε 32 λεπτά.


Επέστρεψε από το 1-4, όμως δεν έφερε την ανατροπή

Ο Ουμπέρ κράτησε το σερβίς του για το 1-0 στο 3ο σετ και με τρεις διαδοχικούς winners ο Γάλλος βρέθηκε σε διπλό break point (15-40) και το πέτυχε με την άστοχη επιστροφή από τον Τσιτσιπά για το 2-0. Με έξι πόντους στη σειρά ο Ουμπέρ πήγε στο 40-0 και με σμας έκλεισε το game για το 3-0.

«Let's go, μην έχεις νεύρα» ήταν η προτροπή από τον Απόστολο Τσιτσιπά στη διάρκεια του 5ου game, που κατέκτησε χωρίς να χάσει πόντο ο Ουμπέρ για το 4-1.

O Τσιτσιπάς απάντησε με love game για το 4-2 και στο 7ο game o Έλληνας παίκτης έφθασε στο ζητούμενο, προηγήθηκε 15-40 και στη δεύτερη ευκαιρία, η λάθος επιστροφή από τον Ουμπέρ έφερε το break για το 4-3.

Η ψυχολογία είχε αλλάξει, ο Τσιτσιπάς με love game ισοφάρισε σε 4-4, όμως ο Ουμπέρ έστω και δύσκολα, με άσο έκλεισε το 9ο game, παίρνοντας ξανά την πρωτοπορία με 5-4.

Με δεύτερο διαδοχικό love game ο Τσιτσιπάς ισοφάρισε σε 5-5. Ο Ουμπέρ με ψυχραιμία πήρε ξανά το προβάδισμα με 6-5, με τον Τσιτσιπά να σερβίρει για να στείλει το σετ στο tie break.

Με το πρώτο διπλό λάθος στο παιχνίδι έγινε το 15-30, ο Ουμπέρ με διαγώνιο πέρασμα βρέθηκε σε match point (30-40) και έκλεισε το σετ με 7-5, κατακτώντας την πρόκριση.

Πηγή:www.gazzetta.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Πόλεμος στο Ισραήλ: Live update με τις τελευταίες εξελίξεις σε Ισραήλ και Γάζα - Σειρήνες σε Ιερουσαλήμ και Τελ Αβίβ

Πόλεμος στο Ισραήλ: «Σωθήκαμε γιατί άλλαξε η ώρα πτήσης» - Συγκλονίζει ο πατέρας Παντελεήμων για τους Έλληνες προσκυνητές στους Άγιους Τόπους

Πόλεμος στο Ισραήλ: Τι θα προκαλέσει ο αποκλεισμός της Γάζας από το Ισραήλ - Χωρίς νερό, ρεύμα και καύσιμα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης