Στίβος: Ξεκίνησε προπονήσεις η Στεφανίδη και ετοιμάζεται για κλειστό

Στίβος: Ξεκίνησε προπονήσεις η Στεφανίδη και ετοιμάζεται για κλειστό

Σε ρυθμό προπονήσεων και με αρκετή όρεξη για τη σεζόν που έρχεται βρίσκεται η χρυσή Ολυμπιονίκης του επί κοντώ, Κατερίνα Στεφανίδη μετά τον τραυματισμό που υπέστη στο πρόσφατο Παγκόσμιο πρωτάθλημα

stefanidi
Η Ελληνίδα άλτρια του επί κοντώ, Κατερίνα Στεφανίδη, στάθηκε αρκετά άτυχη στο πρόσφατο Παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου της Βουδαπέστης το καλοκαίρι καθώς στο ζέσταμα πριν τον προκριματικό είχε ένα ατύχημα, χτύπησε το πόδι της και αγωνίστηκε με διάστρεμμα -όπως έγινε γνωστό αργότερα, κατόπιν εξετάσεων-. Η ίδια, τότε, είχε δηλώσει στο Gazzetta πως λόγω του ότι βρισκόταν σε Παγκόσμιο πρωτάθλημα δεν γινόταν να μην προσπαθήσει όμως ο πόνος δεν της επέτρεψε να βρεθεί σε θέση για πρόκριση στον τελικό.

Αυτό το «πλήγμα» το διαχειρίστηκε με ξεκούραση. Η ανάπαυλα ήταν αυτό που χρειαζόταν η ίδια και το τραυματισμένο πόδι της αν και, περισσότερο από έναν μήνα αργότερα, οι ενοχλήσεις δεν έχουν εξαφανιστεί. Όπως δήλωσε η ίδια, μιλώντας στο Gazzetta, έχει ήδη κάνει τα πρώτα αλματάκια:

«Καλά πάει (η προετοιμασία). Πονάει ακόμη λίγο το πόδι αλλά τρέχω και μάλιστα χθες έκανα τα πρώτα αλματάκια από τέσσερα βήματα. Γενικά πήρε παραπάνω από ό,τι περίμενα (η αποκατάσταση του τραυματισμού) γιατί δεν ήταν απλό διάστρεμμα. Ήταν κάτι που το λένε high ankle sprain εδώ και μπορεί να κάνει σχεδόν διπλάσιο χρόνο να αποκατασταθεί. Αλλά είναι καλούτσικα τώρα.

Το μόνο που θέλουμε να αρχίσουμε είναι κάποια σπριντ γιατί κάνουμε πολλές ανηφόρες επειδή δεν μπορούσα να τρέξω γρήγορα ακόμα. Αλλά πιστεύω από την άλλη εβδομάδα θα μπορώ να το κάνω και αυτό.

Κλείσιμο
Σίγουρα δεν μένω πίσω (στην προπόνηση). Νομίζω ότι δεν έχουμε ξεκινήσει ποτέ ξανά προπόνηση τον Σεπτέμβρη. Νομίζω ότι είμαστε 2-3 βδομαδες μπροστά θα έλεγα».

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια, που ζει και προπονείται στις ΗΠΑ με τον προπονητή και σύντροφό της Μιτς Κρίερ, εξηγεί πως έχουν ήδη στο μυαλό τους ένα σχεδιάγραμμα του πως θα μπορούσε να κινηθεί η σεζόν του κλειστού με μοναδικό σίγουρο πως υπάρχει αρκετή όρεξη για αγώνες:

«Έχουμε κάτι στο μυαλό μας (για τη σεζόν) αλλά είναι λίγο νωρίς. Όμως σκεφτόμαστε να κάνω κλειστό. Αρκετούς αγώνες, αλλά όλους εδώ στην Αμερική. Να μην έρθουμε στην Ευρώπη εκτός από το Παγκόσμιο (Γλασκώβη 1-3/3). Αλλά είμαστε μακριά ακόμα».

Πηγή: gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης