Stoiximan Super League 1, Άρης-Κηφισιά 1-1: «Γκέλα» στο Κλεάνθης Βικελίδης

Stoiximan Super League 1, Άρης-Κηφισιά 1-1: «Γκέλα» στο Κλεάνθης Βικελίδης

Ο Μορόν άνοιξε στο 23' το σκορ για τον Άρη αλλά η νεοφώτιστη Κηφισιά πήρε τον βαθμό της ισοπαλίας με γκολ του Οζέγκοβιτς στο 75'

aris_kifiisa
Το γρήγορο γκολ του Λορέν Μορόν δημιούργησε εξαιρετικές προϋποθέσεις για τον Άρη αλλά αυτό αποδείχθηκε ανεπαρκές. Η Κηφισιά πήρε αυτό που ήθελε χάρη στο τέρμα του Οζέγκοβιτς γιατί άλλαξε τη λογική της στο γήπεδο, κυρίως όμως εκμεταλλεύτηκε τα σοβαρά αμυντικά λάθη των γηπεδούχων αλλά και την αστοχία τους στην τελική προσπάθεια κυρίως με τα χαμένα τετ α τετ των Μορόν, Κάρλσον.

Δείτε ΕΔΩ το 1-0 

Δείτε ΕΔΩ το 1-1 

Έτσι έπαιξαν…
Συγκριτικά με τον προηγούμενο εντός έδρας αγώνα, ο Άκης Μάντζιος προχώρησε μόλις σε μία αλλαγή με τη χρησιμοποίηση του Ρούμπεν Πάρντο ως παρτενέρ του Βλάντιμιρ Νταρίντα στον άξονα της μεσαίας γραμμής τόσο για να δώσει την ευκαιρία στον δεύτερο να παίξει πίσω από τον Λορέν Μορόν, προσδοκώντας ακόμη στην καλύτερη λειτουργία στις κόντρα επιθέσεις του αντιπάλου. Σουλεϊμάνοφ και Μενέντες διατηρήθηκαν στα άκρα, δεν άλλαξε ούτε η αμυντική τετράδα. Το ισχυρό στοίχημα για τον Γιάννη Αναστασίου – ο οποίος επίσης επέλεξε διάταξη 4-3-3 – ήταν η χρησιμοποίηση του Βαφέα σε ρόλο αμυντικού χαφ λόγω της απουσίας του Ιπαλίμπο. Μποτία, Μασούτας, Τσάπαν, Μασούρας και Λούμορ ήταν στην αμυντική τετράδα και στην επιθετική τριάδα οι Αντερέγκεν, Τετέι και Οζέγκοβιτς.

Ο Μορόν χρειάστηκε μία επαφή
Κλείσιμο
Το ποσοστό κατοχής μπάλας ήταν συντριπτικά μεγαλύτερο για τον Άρη από τα πρώτα λεπτά του αγώνα και η ξεκάθαρη στόχευση των «κίτρινων» ήταν να παίξουν από τα άκρα. Η δε Κηφισιά κράτησε κοντά αλλά και χαμηλά τις γραμμές της και η αλήθεια είναι ότι πέραν των κινήσεων του δραστήριου Σάπι Σουλεϊμάνοφ δεν είχε δυσκολία στον έλεγχο των κινήσεων των γηπεδούχων. Μάλιστα είχε την πρώτη στιγμή του αγώνα με μια κοντινή κεφαλιά από τον Οζέγκοβιτς. Οι Θεσσαλονικείς απείλησαν για πρώτη φορά στο 8’ μ’ ένα δυνατό σουτ του Τζόναταν Μενέντες αλλά η μπάλα χτύπησε στο σώμα του Φαμπιάνο και εκτροχιάστηκε από την πορεία της προς τα δίχτυα.

Ο Λορέν Μορόν δεν φάνηκε στο πρώτο 20λεπτο, αποδείχθηκε όμως ότι δεν χρειάστηκε περισσότερες από μία επαφή για να βρει το 5ο γκολ του στο Πρωτάθλημα. Ο Σουλεϊμάνοφ κινήθηκε και πάλι στην πλάτη του Λούμορ, «σέρβιρε» με το κεφάλι στον Ισπανό φορ ο οποίος χρειάστηκε ένα «άγγιγμα» για το 1-0 (23’). Οι «κίτρινοι» δεν επένδυσαν πάνω στην καλή ψυχολογία τους καθώς πλην ενός σουτ του Φεράρι (28’) δεν ήταν ιδιαίτερα απειλητικοί. Ζήτησαν πέναλτι σε δύο περιπτώσεις με Μορόν (32’) και Οντουμπάτζο (44’) αλλά και στις δύο τόσο ο διαιτητής Πουλικίδςη αλλά και ο Ευαγγέλου στο VAR έκριναν ότι δεν υπήρξε παράβαση.

Η Κηφισιά είχε προϋποθέσεις, όχι φάσεις
Παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ, η Κηφισιά δεν άλλαξε τη λογική της κρατώντας χαμηλά τις γραμμές της και επενδύοντας στις αντεπιθέσεις. Ο Γιάννης Αναστασίου δυσαρεστήθηκε αρκετές φορές από τις αντιδράσεις των παικτών του καθώς ακόμη κι όταν ανέβασαν αρκετούς παίκτες στο γήπεδο, ουσιαστική φάση δεν βρήκαν λόγω έγκαιρης αντίδρασης είτε του Κουέστα είτε του διδύμου των στόπερ του Άρη. Κι έτσι περιορίστηκε σ’ ένα σουτ του Αντερέγκεν στο 24’.

Ο Μορόν δεν το «τελείωσε»
Καθώς η Κηφισιά ανέβασε τις γραμμές τις στα πρώτα λεπτά του δεύτερου μέρους, ο Άρης είχε την ευκαιρία για την απόκτηση ισχυρού προβαδίσματος αλλά ο Λορέν Μορόν δεν μετουσίωσε την εξαιρετική κίνησή του καθώς στο τετ α τετ με τον Αναγνωστόπουλο ο τερματοφύλακας της Κηφισιάς βγήκε νικητής. Στο 57’ ο Άκης Μάντζιος προχώρησε στις πρώτες παρεμβάσεις του στο παιχνίδι αντικαθιστώντας τον αρνητικό Πάρντο με τον Χριστοδουλόπουλο αλλά και τον Σουλεϊμάνοφ με τον Κάρλσον.

Η «γκάφα» του Μπράμπετς και ο Οζέγκοβιτς
Στο 62’ ο Γιάννης Αναστασίου άλλαξε τα πάντα ενισχύοντας τα άκρα και βάζοντας τον Τετέι στην κορυφή της επίθεσης δίπλα στον Οζέγκοβιτς (4-4-2). Στο ίδιο λεπτό ο Γιάκουμπ Μπράμπετς έχασε το κοντρόλ και ο Οζέγκοβιτς βρέθηκε απέναντι στον Κουέστα έστειλε την μπάλα άουτ. Λίγα δευτερόλεπτα μετά, ο Κάρλσον με καταπληκτική ντρίμπλα – στην κόντρα επίθεση του Άρη – ξέφυγε από τον προσωπικό αντίπαλό του αλλά το πλασέ του ήταν εξαιρετικά αδύναμο και η μπάλα κατέληξε στην αγκαλιά του Αναγνωστόπουλου.

Στο 67’ ο Άρης διαμαρτυρήθηκε για τη μη αποβολή του Παπασάββα με δεύτερη κίτρινη κάρτα και καθώς η εικόνα του παιχνιδιού είχε αλλάξει καθώς η Κηφισιά είχε πιο επιθετική λογική και τις προϋποθέσεις για να βρει γκολ ισοφάρισης. Αυτή η αλλαγή έδωσε περισσότερους χώρους στον Άρη. Μάλιστα, βλέποντας τους φιλοξενούμενους να γίνονται πιο επιθετικοί, ο Άκης Μάντζιος έβαλε δεύτερο αμυντικό χαφ (Ντουκουρέ) στο παιχνίδι.

Ο Οζέγκοβιτς τιμώρησε τον κακό Άρη
Η επιθετική λογική της Κηφισιάς απέδωσε καρπούς στο 74’ σε μια φάση που ξεκίνησε από λάθος του Νταρίντα και συνεχίστηκε με μια κούρσα του Μασούρα – υπό το βλέμμα τριών παικτών του Άρη!. Ο έμπειρος μπακ έβγαλε υποδειγματική σέντρα στην πλάτη της άμυνας του Άρη και ο Οζέγκοβιτς με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα (1-1). Από εκείνο το σημείο και μετά, ο Άρης έπαιξε με αρκετή πίεση στο μυαλό και είχε μοιραίο παίκτη τον Νταβίντ Κάρλσον καθώς ο Σουηδός απείλησε στο 74’, κυρίως όμως έχασε σπουδαία ευκαιρία στο έκτο λεπτό των καθυστερήσεων όταν από πλεονεκτική θέση έστειλε την μπάλα πάνω από την εστία του Αναγνωστόπουλου. Αυτή ήταν και η τελευταία φάση του αγώνα.

Την κίτρινη κάρτα είδαν οι Φαμπιάνο, Ζαμόρα (Άρης) Παπασάββας, Αντερέγκεν, Μποτία, Βαφέας, Αναγνωστόπουλος, Γκόμπελιτς, Κωνσταντακόπουλος (Κηφισιά)

O MVP: Ο Αλέξανδρος Αναγνωστόπουλος κράτησε την Κηφισιά με τις αποκρούσεις του στα τετ α τετ με Μορόν και Κάρλσον.

Στο ύψος τους: Σουλεϊμάνοφ και Μορόν ήταν δραστήριοι για τον Άρη ενώ για την Κηφισιά Μασούρας και Οζέγκοβιτς έκαναν εξαιρετικό παιχνίδι.

Ο «αδύναμος κρίκος»: Ο Άρης δεν πήρε τίποτε από τον Πάρντο, κακός αμυντικά και ο Φεράρι, δεν του έδωσαν το παραμικρό ούτε οι αλλαγές του καθώς ο Κάρλσον ήταν μεν δραστήριος αλλά έχασε δύο σπουδαίες ευκαιρίες.

Η «γκάφα»: Μέσα σε πέντε λεπτά ο Λούμορ έχασε δύο φορές τον Σουλεϊμάνοφ. Στη δεύτερη, ο Καυκάσιος χαφ σέρβιρε το γκολ στον Λορέν Μορόν, στο πρώτο γκολ του Άρη. Αντίστοιχης σημασίας λάθος κι αυτό του Μπράμπετς στο 62’ αλλά ο Οζέγκοβιτς αστόχησε.

Το «στραγάλι»: Σε σοβαρό λάθος υπέπεσε ο διαιτητής Κωνσταντίνος Πουλικίδης καθώς δεν απέβαλε τον Παπασάββα με δεύτερη κίτρινη. Ο Άρης διαμαρτυρήθηκε για τον μη καταλογισμό δύο πέναλτι σε μαρκαρίσματα σε Μορόν και Οντουμπάτζο.

Το «ταμείο» του Gazzetta: Ο Άρης προηγήθηκε στο σκορ, απώλεσε την ευκαιρία διεύρυνσης του προβαδίσματος και στη συνέχεια πλήρωσε τα σοβαρά αμυντικά λάθη του. Η Κηφισιά άλλαξε λογική από το 55’ και μετά, είχε φάσεις, έφτασε στην ισοφάριση με τον Οζέγκοβιτς και στο τέλος κράτησε τον βαθμό χάρη (και) στην αστοχία του Κάρλσον.

ΑΡΗΣ (Άκης Μάντζιος): Κουέστα, Οντουμπάτζο (83’ Μοντόγια), Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Φεράρι, Βερστράτε (83’ Ζαμόρα), Νταρίντα, Πάρντο (57’ Χριστοδουλόπουλος), Μενέντες (69’ Ντουκουρέ), Σουλεϊμάνοφ (58’ Κάρλσον), Μορόν

ΚΗΦΙΣΙΑ (Γιάννης Αναστασίου): Αναγνωστόπουλος, Λούμορ, Βαφέας, Μποτία (84’ Κωνσταντακόπουλος), Τσάπαν, Μασούρας, Παπασάβας (69’ Πέιος), Αντερέγκεν (62’ Ματέους), Τετέι, Οζέγκοβιτς (84’ Γκόμπελιτς), Ίλιεφ (62’ Μπιφουμά).

ΠΗΓΗ: www.gazzetta.gr 

Ειδήσεις σήμερα:

74χρονος πυροβόλησε δύο άτομα σε σπίτι στον Άγιο Παντελεήμονα - Ένας νεκρός, συνελήφθη ο δράστης

Στο Spetses Mini Marathon έτρεξαν Κασσελάκης και Τάιλερ – Δείτε βίντεο

Τρομοκρατική επίθεση στην Άγκυρα, κοντά στο Κοινοβούλιο - Τέσσερις νεκροί
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης