Άγιαξ-Φέγενορντ: Το ντέρμπι του ολλανδικού πρωταθλήματος θα συνεχιστεί κεκλεισμένων των θυρών στις 27 Σεπτεμβρίου

Άγιαξ-Φέγενορντ: Το ντέρμπι του ολλανδικού πρωταθλήματος θα συνεχιστεί κεκλεισμένων των θυρών στις 27 Σεπτεμβρίου

Η διακοπή, λόγω ρίψης φωτοβολίδων που προέκυψε το μεσημέρι της Κυριακής στη «Γιόχαν Κρόιφ Αρένα», αποδείχθηκε προσωρινή καθώς η ολλανδική ομοσπονδία αποφάσισε να συνεχιστεί ο αγώνας στις 27/9 από το 55ο λεπτό και με το σκορ στο 0-3 για τους φιλοξενούμενους

27720845
Στις 27 Σεπτεμβρίου θα συνεχιστεί το ντέρμπι μεταξύ Άγιαξ και Φέγενορντ, με την Ομοσπονδία της Ολλανδίας να επισημαίνει πως αυτή τη φορά θα διεξαχθεί χωρίς θεατές.

Επεισοδιακό αποδείχθηκε το ντέρμπι στην Ολλανδία μεταξύ Άγιαξ και Φέγενορντ, με τους οπαδούς του Αίαντα να πετούν συνεχώς καπνογόνα στον αγωνιστικό χώρο μετά το 3-0 των φιλοξενούμενων και να οδηγούν τον αγώνα σε οριστική διακοπή.

Ο κύβος ερρίφθη στο 55ο λεπτό της αναμέτρησης όταν έπειτα από νέα ρίψη φωτοβολίδων και καπνογόνων ο διαιτητής έστειλε για τρίτη (!) φορά τις ομάδες στα αποδυτήρια, οι οποίες τελικά δεν επέστρεψαν ποτέ στο χορτάρι...

Η... παράταση πάντως που δόθηκε στο Klassieker διαρκέσει μέχρι τις 27 Σεπτεμβρίου, όποτε και αποφασίστηκε η συνέχεια του αγώνα από την Ομοσπονδία της Ολλανδίας, αλλά αυτή τη φορά κεκλεισμένων των θυρών της «Γιόχαν Κρόιφ Αρένα».

Όλα αυτά τη στιγμή που οι φωνές που ζητούν την παύση του επαγγελματικού ποδοσφαίρου στην Ολλανδία όλο και πληθαίνουν, εξέχοντος του εμβληματικού παλαίμαχου επιθετικού, Μάρκο Φαν Μπάστεν.

«Να σταματήσει το επαγγελματικό ποδόσφαιρο στην Ολλανδία. Απλά κλείστε το. Ναι, αυτό εννοώ, γιατί κάθε φορά γίνεται κάτι. Αυτό που έγινε (ρίψη αντικειμένων) ήταν μια σκόπιμη ενέργεια. Τώρα έχει σταματήσει ο αγώνας, ο πιο σημαντικός στην Ολλανδία.

Αν δεν μπορούμε να συμπεριφερόμαστε κανονικά στα γήπεδα, ίσως απλά να σταματήσουμε να το κάνουμε. Προφανώς αυτό δεν είναι δυνατό. Όχι, τα άδεια γήπεδα δεν είναι λύση, είδαμε ότι το ποδόσφαιρο δεν έχει καμία σχέση με εκείνο κατά τη διάρκεια του κορονοϊού.

Αν είναι τόσο σημαντικό, τότε οι πολιτικοί θα πρέπει πραγματικά να λάβουν μέτρα. Θα έπρεπε απλώς να είναι 0-3 για τη Φέγενορντ. Μπορούν να λένε ότι θα πετύχαιναν κι άλλα γκολ και ότι δεν θα ήταν δίκαιο για αυτούς να λήξει 0-3. Δεν έχω κανένα πρόβλημα, ας το κατακυρώσουν και με 0-5.

Αυτό με κάνει να απογοητεύομαι, φυσικά. Είμαστε χαρούμενοι που τελείωσε ο κορωνοϊός, αλλά από τότε έχουμε να αντιμετωπίσουμε αυτή τη δυστυχία σχεδόν κάθε εβδομάδα.

Κλείσιμο
Αυτοί που το έκαναν αυτό είχαν πλήρη επίγνωση. Οι πολιτικοί προφανώς δεν είναι διατεθειμένοι να παρέμβουν πραγματικά. Αν κι έχουν την υποχρέωση, όλοι πιστεύουν ότι είναι υπερβολική δουλειά για τους πολιτικούς και την αστυνομία» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ολλανδός, παίρνοντας θέση μετά τα επεισόδια στην «Γιόχαν Κρόιφ Αρένα».

Ειδήσεις σήμερα:

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες μέχρι την Πέμπτη - Επικαιροποίηση του Έκτακτου Δελτίου για την κακοκαιρία Elias

New York Times για την Ελλάδα: Ανθεί μετά από μία δεκαετία, είναι από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες οικονομίες της Ευρώπης


Κασσελάκης μετά τη συνάντηση με τον Τσίπρα: Τον τιμώ, ελπίζω να φανώ αντάξιος της κληρονομιάς του
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης