Τουρνουά «Παύλος Γιαννακόπουλος», Παναθηναϊκός - Μπάγερν 80-73: Λεσόρ και Γκάι έκαναν τη... δουλειά

Τουρνουά «Παύλος Γιαννακόπουλος», Παναθηναϊκός - Μπάγερν 80-73: Λεσόρ και Γκάι έκαναν τη... δουλειά

Ο Παναθηναϊκός μπορεί να μην εντυπωσίασε στα 3/4 του ματς αλλά πήρε τη νίκη απέναντι στην Μπάγερν με 80-73 και την πρόκριση για τον τελικό του 5ου τουρνουά «Παύλος Γιαννακόπουλος» όπου θα αντιμετωπίσει την Αναντολού Εφές

5978050
Σε μια άστοχη βραδιά για τον Παναθηναϊκό με 9/27 τρίποντα, σε μια βραδιά που οι «πράσινοι» θα έχουν να κρατήσουν μόνο την, εντυπωσιακή, πρώτη περίοδο του αγώνα, μπόρεσαν να βρουν τον τρόπο προκειμένου να φτάσουν στην τελική επικράτηση απέναντι στην Μπάγερν και δη στον ημιτελικό του 5ου «Παύλος Γιαννακόπουλος».

Οι Βαυαροί αποδείχθηκαν σκληρά καρύδια και μάλιστα σε ένα ματς όπου ο Παναθηναϊκός έκανε τα αποκαλυπτήρια μπροστά στο ενθουσιώδης κοινό του, καθώς περισσότεροι από 12.000 φίλοι των «πρασίνων» έδωσαν το «παρών» στο κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων. Ο Ματίας Λεσόρ (13π., 4ριμπ.), ο Κάιλ Γκάι (13π., 3/8τρ.) και ο Τζέριαν Γκραντ (11π., 6ασ.) ήταν εκείνοι που ξεχώρισαν περισσότερο για τον Παναθηναϊκό, σ' ένα παιχνίδι όπου σκόραραν οι 10 από τους 11 παίκτες που αγωνίστηκαν.

Βέβαια υπήρχαν διαστήματα όπου η ομάδα του Εργκίν Αταμάν πρόσφερε και πλούσιο θέαμα, ειδικά στην 1η περίοδο όπου είχε στήσει... πάρτι στο ΟΑΚΑ. Έκτοτε ωστόσο η Μπάγερν του εξαιρετικού Κάρσεν Έντουαρντς ισορρόπησε το ματς αλλά δεν μπόρεσε να αντισταθεί στον «πράσινο» πλουραλισμό.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cvqj1feiixa9)
Κλείσιμο


Το ματς
Άκρως εντυπωσιακό ήταν το ξεκίνημα του αγώνα για τον Παναθηναϊκό καθώς είχε αφετηρία την άμυνά του και στη συνέχεια έβρισκε το εύκολο καλάθι με...οποιονδήποτε τρόπο. Είτε με μακρινά σουτ, είτε με «τάισμα» στον ψηλό, είτε με mid-range. Η αρχική πεντάδα των Σλούκα, Γκάι, Παπαπέτρου, Χουάντσο και Μπαλτσερόφσκι έστειλε τον δείκτη του σκορ από νωρίς σε διψήφιο νούμερο (17-7 στο 6') ενώ οι «πράσινοι» έκλεισαν το ημίχρονο στο +15 (28-13) έχοντας πραγματοποιήσει εξαιρετική εμφάνιση στο πρώτο κομμάτι του παιχνιδιού. Είναι χαρακτηριστικό ότι είχαν σκοράρει και οι εννέα παίκτες που είχαν παίξει σε αυτό το διάστημα ελέγχοντας πλήρως τον ρυθμό του αγώνα.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cvqgzc4rlhcx)


Βέβαια η συνέχεια δεν ήταν τόσο αποτελεσματική για τους «πράσινους» καθώς η Μπάγερν βρήκε επιθετικές λύσεις από τον φοβερό και τρομερό Κάρσεν Έντουαρντς (σ.σ. 14π., στο α' ημίχρονο), ο οποίος είχε βάλει «μπελάδες» στην «πράσινη» άμυνα. Μετά το 32-17 έχοντας διατηρήσει ο Παναθηναϊκός την μέγιστη διαφορά των 15 πόντων, οι Βαυαροί εκμεταλλεύτηκαν την ανισορροπία του Παναθηναϊκού μετά το (αναγκαστικό) ανακάτεμα της τράπουλας από τον Εργκίν Αταμάν και με επιμέρους 18-9 μείωσαν στους έξι πόντους (41-35) έχοντας επιστρέψει στο ματς.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cvqhhu2rrytt)


Το ημίχρονο έκλεισε με τον Παναθηναϊκό (Μπαλτσερόφσκι 7π., Γκραντ 6π., Χουάντσο 6π., Παπαπέτρου 6π.) να έχει προβάδισμα δύο κατοχών (43-37) και συνολικά την ομάδα να έχει υψηλά ποσοστά στα σουτ εντός παιδιάς με 12/16 δίποντα και 4/10 τρίποντα έχοντας μοιράσει 10 ασίστ (σ.σ. 4 ο Γκραντ, 3 ο Σλούκας) αλλά μετρώντας και 8 λάθη. Αντίστοιχα η Μπάγερν είχε στο πρώτο μισό του αγώνα 14/24 δίποντα, 3/8 τρίποντα και 10 ασίστ για 6 λάθη.



Όπως αποδείχθηκε εκ των υστέρων η αντεπίθεση της Μπάγερν είχε και... συνέχεια καθώς ένα τρίποντο του Μπόνγκα έφερε το ματς στα ίσια (43-43 στο 23') βάζοντας διαφορετικά δεδομένα στο παιχνίδι. Έκτοτε ο ρυθμός του αγώνα έπεσε πολύ και είναι χαρακτηριστικό ότι το σκορ στο 3ο δεκάλεπτο ήταν 18-21 υπέρ των Βαυαρών οι οποίοι είχαν βάλει δύσκολα στους γηπεδούχους, κυρίως με την άμυνά τους. Οι «πράσινοι» δεν μπόρεσαν να βρουν λύσεις, με τους Κάιλ Γκάι και Τζέριαν Γκραντ να ήταν εκείνοι που προσπαθούσαν να «απαντήσουν» στους Έντουαρντς και Μπόνγκα.

Η 3η περίοδος έφερε τον Παναθηναϊκό να προηγείται με +3 πόντους (61-58) και τον Αταμάν να προσπαθούσε να βρει το καλύτερο και πιο λειτουργικό σχήμα και στις δύο πλευρές του παρκέ. Η αστοχία στα περιφερειακά σουτ συνεχιζόταν ωστόσο από τη στιγμή που είχε «σφίξει» η άμυνα μπόρεσε να βρει επιθετικές λύσεις και να χτίζει διαφορά στο σκορ (65-58 στο 32') με τον δείκτη του σκορ να φτάνει και πάλι στο +11 για την ελληνική ομάδα. Είναι χαρακτηριστικό ότι δέχθηκε τους πρώτους πόντους ύστερα από τέσσερα λεπτά στην τελευταία περίοδο.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cvqi95ac3b4p)


Παρόλα αυτά η Μπάγερν όχι μόνο δεν τα παράτησε αλλά πραγματοποίησε και σερί 9-0 με το οποίο μετέτρεψε το -11 (74-63) σε -2 (74-72) πριν... σπάσει την γκίνια έξω από τα 6.75 μέτρα ο Κάιλ Γκάι στο 1:01 πριν από το τέλος. Αυτή έμελλε να ήταν και η χαριστική βολή για τους Βαυαρούς, με τους «πράσινους» να παίρνουν τη νίκη και τη πρόκριση για τον μεγάλο τελικό του τουρνουά «Παύλος Γιαννακόπουλος» το βράδυ της Κυριακής (24/9, 20:00) στο ΟΑΚΑ.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cvqikhgurb5d)


Τα δεκάλεπτα: 28-13, 43-37, 61-58, 80-73.

Πηγή:www.gazzetta.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Κακοκαιρία - Καλλιάνος: «Καμπανάκι» για τη Θεσσαλία - Πού θα πέσει μεγάλος όγκος νερού από Δευτέρα

Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: Το επιτελείο Κασσελάκη δημοσιοποίησε τα ονόματα των υποστηρικτών του - Ποιον ξέχασαν

Συγκίνηση στο τελευταίο αντίο στα αδέλφια Μανδαλιού που σκοτώθηκαν στη Λιβύη - Παρούσα η Πρόεδρος της Δημοκρατίας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης