Σλούκας: «Αποδοκιμάστηκα ως παίκτης της Φενέρ περισσότερο στον Ολυμπιακό παρά στον Παναθηναϊκό» - Βίντεο

Σλούκας: «Αποδοκιμάστηκα ως παίκτης της Φενέρ περισσότερο στον Ολυμπιακό παρά στον Παναθηναϊκό» - Βίντεο

Νέες δηλώσεις του Κώστα Σλούκα για την πρώην του ομάδα, τον Ολυμπιακό - Τι δήλωσε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος στο περιθώριο της συνέντευξης Τύπου για το 5ο τουρνουά «Παύλος Γιαννακόπουλος»

5976940
Στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου του 5ου «Παύλος Γιαννακόπουλος», ο Κώστας Σλούκας μίλησε για το πόσο σημαντικό είναι ένα τέτοιου βεληνεκούς τουρνουά αλλά και για τον Παύλο Γιαννακόπουλο. 

Παράλληλα ασχολήθηκε εκ νέου με τον Ολυμπιακό, την παλιά του ομάδα, τονίζοντας ότι ως παίκτης της Φενέρ χειροκροτήθηκε από τον κόσμο του ΠΑΟ αλλά αποδοκιμάστηκε από τους φαν των Πειραιωτών. 

5th Pavlos Giannakopoulos Tournament - Συνέντευξη Τύπου


Κλείσιμο
Το τουρνουά «Παύλος» Γιαννακόπουλος θα διεξαχθεί το Σαββατοκύριακο (23-24/9) με την παρουσία του Παναθηναϊκού, της Εφές, της Παρτίζαν και της Μπάγερν Μονάχου. 

Οι δηλώσεις του Κώστα Σλούκα
«Είναι πολύ μεγάλη τιμή και χαρά τόσο για μένα όσο και εκπροσωπώντας την ομάδα μου. Ένα τουρνουά προς τιμήν μιας πολύ μεγάλης προσωπικότητας στον ελληνικό αθλητισμό και την Ευρώπη. Μιλώντας για το τουρνουά, είμαστε στο τελευταίο στάδιο της προετοιμασίας μας, καλώ τον κόσμο να βρεθεί δίπλα μας, είναι σημαντική η παρουσία του σε όλη τη χρονιά».

Για το πώς έβλεπε τον Παύλο Γιαννακόπουλο ως αντίπαλος: «Όπως είπα και σε προηγούμενη ομιλία μου είναι πολύ μεγάλη προσωπικότητα στον ελληνικό αθλητισμό και γενικότερα στην Ευρώπη. Πέραν του ότι ήταν ένας ιδιοκτήτης που είχε μεγάλη πίστη στην ομάδα του, έδινε ψυχή και σώμα. Ήταν πάρα πολύ δύσκολη ομάδα όπως την έβλεπα εγώ, όπως γνωρίζετε είναι αιώνιος αντίπαλος. Άλλες φορές πήγαινε καλύτερα στην Ευρώπη, άλλες ο Ολυμπιακός. Πάντα είναι ντέρμπι. Τώρα με τις προσθήκες που έκανε ο πρόεδρος θα κάνει ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό».

Για την αγάπη του κόσμου: «Η αλήθεια είναι ότι ερχόμενος ως αντίπαλος ο κόσμος με είχε χειροκροτήσει, ενώ συνήθως γίνονται διαφορετικές προσεγγίσεις σε τέτοιου είδους παίκτες που είχαν παίξει στον Ολυμπιακό. Αυτό που είχα πει ήταν ότι δεν προκαλώ. Αποδοκιμάστηκα ως παίκτης της Φενέρ στον Ολυμπιακό παρά στον Παναθηναϊκό. Έχω δεχτεί πολύ μεγάλη αγάπη από τους φίλους του Παναθηναϊκού και τους περιμένω δίπλα μας, είμαι πολύ αισιόδοξος».

5976954


Γιαννακόπουλος: «Κάθε χρόνο ο Αταμάν ερχόταν εδώ με την μπλε φανέλα και έλεγα θα τον κάνω να βάλει τα "πράσινα". Τα κατάφερα»

Την επιθυμία που είχε κάθε χρόνο να φέρει στον πάγκο του Παναθηναϊκού τον Εργκίν Αταμάν, στόχος που επετεύχθη εφέτος, επισήμανε ο «ισχυρός άνδρας» της «πράσινης» ΚΑΕ, Δημήτρης Γιαννακόπουλος.

«Αρχικά θα ήθελα να ευχαριστήσω τις ομάδες και τις διοικήσεις τους που αμέσως απάντησαν θετικά στην πρόσκληση μας. Κάθε χρόνο προσπαθούμε να κάνουμε ένα τουρνουά στο ψηλότερο επίπεδο της Euroleague και πιστεύω πως ο Παύλος Γιαννακόπουλος θα ήταν ικανοποιημένος», είπε αρχικά ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος και συνέχισε: «Εκτός από ιδιοκτήτης και γιος είμαι και φίλαθλος και να είμαι εδώ ανάμεσα σε τόσους σπουδαίους προπονητές και παίκτες προκαλεί και δέος. Τι να πω για την Εφές που τα τελευταία χρόνια έχει πάρει τόσους τίτλους.

Για τον Αταμάν τι να πω κάθε χρόνο ερχόταν εδώ με την μπλε φανέλα και έλεγα θα τον κάνω να βάλει τα πράσινα και τα κατάφερα. Για τον Ζέλικο τι να πω. Καταλαβαίνω πως η οικογένεια είναι πάνω απ' όλα. Τον ευχαριστώ που αποδέχτηκε την πρόταση μας. Θέλω να ευχηθώ στην εγγονή του μια ζωή γεμάτη από ευτυχία.

Στο μπάσκετ είμαστε αντίπαλοι για 40 λεπτά και μετά θα πρέπει να γελάμε. Υγεία, αγάπη, αθλητικά πλαίσια και στο τέλος ο καλύτερος να κερδίσει».

Σε ερώτηση για το πόσο σημαντικό είναι πριν ξεκινήσει η σεζόν μεγάλες ομάδες να απαντούν θετικά σε ένα τέτοιο τουρνουά και να έρχονται εδώ για την πρόβα τζενεράλε, απάντησε: «Νομίζω πως υπάρχουν δύο απαντήσεις σε αυτό που ρωτήσατε. Μια εκτός γηπέδουμε βλέπουμε πως οι άνθρωποι που έχουν επενδύσει χρήματα, χρόνο και αγάπη αφήνουν μια παρακαταθήκη και τους θυμούνται όλοι. Εντός γηπέδου πιστεύω πως είναι μια ευκαιρία λίγες μέρες πριν τις επίσημες διοργανώσεις να δουν σε τι κατάσταση βρίσκονται οι παίκτες τους».

Όσο για το αν είναι αισιόδοξος για την εφετινή αγωνιστική περίοδο, είπε: «Τα υλικά πιστεύουμε πως είναι καλά. Ελπίζω πως θα πάμε κάλα».

5976932


Από την πλευρά του, ο Εργκίν Αταμάν, απηύθυνε κάλεσμα στον κόσμο του Παναθηναϊκού να βρεθεί στο ΟΑΚΑ και να δει για πρώτη φορά την ομάδα «που "χτίζουμε"».

«Είναι κάτι διαφορετικό για μένα, έχω διαφορετικά συναισθήματα καθώς τα προηγούμενα χρόνια ερχόμουν ως φιλοξενούμενος με σεβασμό πάντα στον Παύλο Γιαννακόπουλο και στην οικογένεια του. Για όσα είχε πετύχει όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη. Έφερε πολλούς μεγάλους παίκτες, προπονητές, που κατέκτησαν πολλά τρόπαια στην Ευρώπη και την Ελλάδα.

Τώρα είναι διαφορετικό γιατί είμαι ο προπονητής αυτής της μεγάλης ομάδας. Ελπίζω να έχουμε ένα καλό τουρνουά για όλους τους φιλάθλους καθώς θα έχουν τη δυνατότητα να δουν την ομάδα που "χτίζουμε" για πρώτη φορά και να δουν και τα μεγάλα αστέρια που θα παίξουν στην Euroleague. Να ευχηθώ σε όλους ένα καλό τουρνουά χωρίς τραυματισμούς και μετά απ' αυτό όλες οι ομάδες να είναι έτοιμες για μια καλή σεζόν», είπε αρχικά ο «οικοδεσπότης» τεχνικός και συνέχισε απαντώντας στην ερώτηση για το πόσο σημαντικό είναι για τους προπονητές να βρίσκονται σε ένα τόσο σπουδαίο τουρνουά, ενώ οι παίκτες δεν έχουν ενσωματωθεί καλά-καλά στις ομάδες μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο: «Την περασμένη εβδομάδα παίξαμε στη Ρόδο, ήταν το πρώτο ματς μετά την επιστροφή πέντε παικτών από το Παγκόσμιο Κύπελλο και είμασταν αρκετά κακοί στην επίθεση.

Στο δεύτερο πήγαμε καλύτερα. Μετά από μια εβδομάδα που δουλέψαμε όλοι μαζί με μόνη εξαίρεση τον Βιλντόζα που είναι ακόμα τραυματίας και δεν θα παίξει στο τουρνουά μας δίνει τη δυνατότητα να βάλουμε ακόμα μεγαλύτερη στρατηγική στο παιχνίδι μας και να δούμε την κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε. Είμαστε νέα ομάδα αλλά ξέρουμε πως δεν έχουμε πολύ χρόνο».

5976958



Ερντέμ Τσαν: «Ο Παύλος Γιαννακόπουλος γιγάντωσε το μπάσκετ»

Ο προπονητής της Αναντόλου Εφές, Ερντέμ Τσαν, στάθηκε στην εμβληματική προσωπικότητα του Παύλου Γιαννακόπουλου. «Ο Παύλος Γιαννακόπουλος ήταν μία από τις πιο ισχυρές προσωπικότητες και εμβληματικότερες μορφές, που γιγάντωσε το μπάσκετ. Εφερε τους καλύτερους παίκτες από τις ΗΠΑ, είχε τους καλύτερους προπονητές και δημιούργησε εκπληκτική ατμόσφαιρα. Είναι τιμή που είμαστε εδώ και θα είναι πολύ σημαντικά τεστ για όλους μας. Σας ευχαριστούμε πολύ που βρισκόμαστε εδώ». Από την πλευρά του, ο αρχηγός της τουρκικής ομάδας, Σέιν Λάρκιν, πρόσθεσε: «Εκτιμούμε πολύ που βρισκόμαστε εδώ απέναντι σε πολύ ισχυρές ομάδες. Θα ανταγωνιστούμε αυτές τις ομάδες. Το να είμαστε εδώ και να είναι μεγάλη τιμή. Ελπίζουμε να δώσουμε ένα καλό σόου και να ετοιμαστούμε για τη συνέχεια».

Λάσο: «Όσα έκανε ο κ. Παύλος Γιαννακόπουλος ξεπερνούν τις λέξεις»

O τεχνικός της Μπάγερν Μονάχου, Πάμπλο Λάσο, υπογράμμισε ότι «όσα έκανε ο κ. Παύλος Γιαννακόπουλος ξεπερνούν τις λέξεις».

«Ένιωσα περήφανος που προσκληθήκαμε σε αυτό το τουρνουά. Υπήρχαν αντίστοιχες συζητήσεις και τα προηγούμενα χρόνια όσο ήμουν στη Ρεάλ. Οι πρώτες μου σκέψεις ήταν ότι είναι μία από τις μεγαλύτερες τιμές για όλους μας εδώ στην Μπάγερν. Είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι εδώ. Όσα έκανε ο κ. Παύλος Γιαννακόπουλος στο μπάσκετ ξεπερνούν τις λέξεις. Ελπίζω να έχουμε σπουδαία παιχνίδια», είπε ο νέος τεχνικός της γερμανικής ομάδας, με τον αρχηγό της Μπάγερν, Αντρέας Ομπστ, να συμπληρώνει: «Είναι μεγάλη τιμή για μας. Πρόκειται για ένα τουρνουά με μεγάλες ομάδες και ονόματα και χαιρόμαστε που βρισκόμαστε εδώ».

Ιθκιέρδο: «Είναι τιμή μας να βρισκόμαστε εδώ»

Ο βοηθός του Ζέλιμιρ Ομπάντοβιτς στην Παρτιζάν, Τζοζέπ Μαρία Ιθκιέρδο, είπε: «Είμαι ευτυχής που βρισκόμαστε εδώ και είναι τιμή για εμάς. Ελπίζουμε να παιχθεί καλό μπάσκετ για τους θεατές και εμείς να βγάλουμε συμπεράσματα ενόψει της έναρξης της νέας σεζόν». Τους παίκτες της σερβικής ομάδας εκπροσώπησε ο Κέβιν Πάντερ, δηλώνοντας: «Είναι τιμή να βρισκόμαστε εδώ, ήμουν και πριν δύο χρόνια. Μεγάλες ομάδες, μόνο σεβασμός για αυτό το τουρνουά και για το γεγονός ότι είμαι εδώ».


Το πρόγραμμα του 5ου τουρνουά «Παύλος Γιαννακόπουλος»

Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου

17.00: Εφές- Παρτίζαν
20.00: Παναθηναϊκός-Μπάγερν Μονάχου

Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου

17.00: Μικρός Τελικός
20.00: Τελικός
22.00: Απονομές

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ 

Ειδήσεις σήμερα

«Ξεπαγώνει» η πώληση των F-35 στην Ελλάδα

Συνελήφθη διοικητής αστυνομικού τμήματος στην Ίο - Ζητούσε χρήματα από ιδιοκτήτη νυχτερινού κέντρου

«Δεν προκάλεσα εγώ την πόλωση, δεν έχω κοιμηθεί εδώ και τέσσερις ημέρες» δήλωσε ο Κασσελάκης από την Καβάλα

Υπερψηφίστηκε με 158 «ναι» το εργασιακό νομοσχέδιο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης