Ναδάλ: «Ο Τζόκοβιτς είναι ο καλύτερος στην ιστορία του τένις»

Ναδάλ: «Ο Τζόκοβιτς είναι ο καλύτερος στην ιστορία του τένις»

Η τελευταία νίκη του Ράφαελ Ναδάλ σε Grand Slam ήρθε στο Γαλλικό Όπεν το 2022, αλλά με τον Νόβακ Τζόκοβιτς να τον έχει ξεπεράσει πλέον σε κατακτήσεις, ο Ισπανός παραδέχτηκε σε συνέντευξη του στην εφημερίδα AS, ότι ο Σέρβος είναι ο καλύτερος παίκτης στην ιστορία του αθλήματος

Nole_Nadal
Η πρόσφατη νίκη του Τζόκοβιτς στο U.S. Open, ο τρίτος του τίτλος Grand Slam φέτος, ανέβασε τον απολογισμό του σε 24 Grand Slam, δύο μπροστά από τον Ναδάλ που έχει 22, ωστόσο μπορεί να παραδέχθηκε το κατόρθωμα του Σέρβου, αλλά άφησε και κάποιες αιχμές εναντίον του λέγοντας χαρακτηριστικά «Δεν πρόκειται να είμαι αυτός που προσπαθεί μέσα από έναν προσωπικό αγώνα να γίνω κάτι που δεν είμαι».

Ξεκινώντας από την προοπτική επιστροφής του ο Ισπανός τενίστας απέφυγε να δώσει ξεκάθαρη απάντηση καθώς προέρχεται από μια διπλή επέμβαση στο ισχίο.

«Έχω ξεκινήσει πλέον τις προπονήσεις, τα πράγματα πηγαίνουν καλά όπως μου λένε οι γιατροί μου, αλλά θέλω να είμαι προσεκτικός. Φαίνεται ότι θα μπορέσω να προετοιμαστώ σωστά για τη νέα χρονιά, αλλά δεν βιάζομαι. Μέσα μου ξέρω ότι υπάρχει και η πιθανότητα να μην καταφέρω να αγωνιστώ ξανά. Ωστόσο νιώθω καλά και είμαι αισιόδοξος ότι θα τα καταφέρω να παίξω τένις ξανά», είπε ο Ράφα ο οποίος στη συνέχεια ρωτήθηκε για τον Νόβακ Τζόκοβιτς... 

«Πιστεύω ότι οι αριθμοί είναι αριθμοί και οι στατιστικές είναι στατιστικές. Υπό αυτή την έννοια, νομίζω ότι ο Τζόκοβιτς έχει καλύτερους αριθμούς από τους δικούς μου και αυτό είναι αδιαμφισβήτητο. Αυτή είναι η αλήθεια. Τα υπόλοιπα είναι γεύσεις, έμπνευση, αισθήσεις που μπορεί να σου μεταδώσει ο ένας ή ο άλλος, που μπορεί να σου αρέσει ο ένας ή ο άλλος περισσότερο. Νομίζω ότι, όσον αφορά τους τίτλους, ο Τζόκοβιτς είναι ο καλύτερος στην ιστορία και δεν υπάρχει τίποτα να συζητήσουμε γι' αυτό.  Ξέρω ότι είχα αρκετούς τραυματισμούς αλλά αυτό δεν αλλάζει κάτι. Όπως πάντα, ο καθένας μπορεί να δει την ιστορία όπως θέλει. Κακή τύχη για μένα ή κακή τύχη που είχα το σώμα μου σε τέτοια κατάσταση. Τον συγχαίρω (τον Τζόκοβιτς) για όλα όσα πετυχαίνει και δεν μου προκαλεί κανένα είδος απογοήτευσης», », τόνισε αρχικά για να συμπληρώσει λίγο αργότερα με νόημα σχετικά με το ρεκόρ κατακτήσεων Grand Slam: «Το είπα όταν ήμουν αυτός με τα περισσότερα Grand Slam, το έλεγα όταν ήμασταν ισόπαλοι και το λέω τώρα που είμαι πίσω. Δεν πρόκειται να είμαι αυτός που προσπαθεί μέσα από έναν προσωπικό αγώνα να γίνω κάτι που δεν είμαι», είπε. «Ό,τι είναι, είναι και ό,τι δεν είναι, δεν είναι. Είμαι πολύ ικανοποιημένος με όλα αυτά που έχω κάνει».

Ο 37χρονος μίλησε επίσης για τον συμπατριώτη του Ισπανό, το νέο φαινόμενο του τένις, Κάρλος Αλκαράθ, νικητή του φετινού Wimbledon. «Ήταν το νούμερο ένα στον κόσμο μέχρι πρόσφατα. Αν και είναι πολύ νέος αυτή τη στιγμή, ουσιαστικά ο μόνος αντίπαλος που βλέπω για αυτόν είναι ο Τζόκοβιτς. Είναι ένα επίπεδο πιο πάνω απ' όλους τους υπόλοιπους και προσωπικά δεν με εκπλήσσει τίποτα απ' αυτά που έχει κάνει».

Κλείσιμο
Ο Ναδάλ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να γίνει προπονητής, αλλά όχι full time, δείχνοντας ενδιαφέρον κυρίως στο να βοηθά σε συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα κάποιους παίκτες, παραδέχθηκε ότι το γκολφ (που είναι το χόμπι του) του επιτρέπει να είναι ανταγωνιστικός για πολλά χρόνια ακόμη και τέλος όταν ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο να αναλάβει πρόεδρος στη Ρεάλ Μαδρίτης είπε: «Φυσικά και θα μου άρεσε, αλλά δεν σημαίνει ότι θα γίνει κιόλας.» 

Ειδήσεις σήμερα

Βίντεο: «Είναι ιδιωτικός χώρος, υπάρχουν όρια» - Η αντίδραση Κασσελάκη όταν οι κάμερες τον ακολούθησαν στο γυμναστήριο

Τη Δευτέρα ανοίγουν τα σχολεία στη Θεσσαλία - Σε εκκρεμότητα πόσες σχολικές μονάδες θα επαναλειτουργήσουν


Κολυδάς κατά Μαρουσάκη για την πρόγνωση νέας ισχυρής κακοκαιρίας - «Θα έχουμε βροχές, αλλά όχι κάτι σημαντικό»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης