Ράφα Ναδάλ: «Θέλω να επιστρέψω αλλά είναι δύσκολο να κερδίσω το Roland Garros ή το Australian Open» - Βίντεο

Ράφα Ναδάλ: «Θέλω να επιστρέψω αλλά είναι δύσκολο να κερδίσω το Roland Garros ή το Australian Open» - Βίντεο

Ο Ράφα Ναδάλ μίλησε για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024

nadal
Ο Ράφα Ναδάλ είναι εδώ και μήνες εκτός δράσης στο τένις λόγω επέμβασης στο ισχίο και όπως έχει ανακοινώσει δεν θα τον δούμε ξανά το 2023.

Ο κορυφαίος Ισπανός τενίστας μίλησε σε τηλεοπτικό σταθμό της χώρας του για την επιστροφή του αλλά και για το εάν μπορεί να κερδίσει ένα Grand Slam: «Θέλω να επιστρέψω στο tour και ελπίζω όταν το κάνω να είμαι ξανά ανταγωνιστικός. Δεν ελπίζω όμως πως θα επιστρέψω και θα κερδίσω το Roland Garros ή την Αυστραλία, αυτό είναι κάτι πολύ δύσκολο. Δεν θέλω να πω ότι είναι αδύνατο, γιατί στον αθλητισμό τα πράγματα μπορούν γρήγορα να αλλάξουν. Δεν τρέφω όμως αυταπάτες, έχω επίγνωση των δυσκολιών που αντιμετωπίζω. Η μια είναι ανυπέρβλητη και είναι ο παράγοντας της ηλικίας.



Κλείσιμο
Η άλλη είναι όλα τα σωματικά μου προβλήματα, που δεν μου επιτρέπουν να προπονούμαι στο 100% μου σε τακτική βάση. Ο συνδυασμός αυτών των δυο δεν μου επιτρέπει να έχω φιλοδοξίες για κάτι τέτοιο. Αυτό όμως δεν μου αφαιρεί τον ενθουσιασμό, γιατί θέλω να ξαναπαίξω, θέλω να νιώσω τον ανταγωνισμό και θα δούμε σε τι επίπεδο θα βρεθώ. Δεν μπορώ να βάλω στόχους στον εαυτό μου».

Ξεκαθάρισε ότι δεν είπε ποτέ ότι θα σταματήσει το 2024: «Είχα πει πιθανώς να είναι η τελευταία μου χρονιά. Και μένω σε αυτό. Δεν μπορώ να πω με 100% σιγουριά ότι θα είναι η τελευταία μου χρονιά. Υπάρχει μια σημαντική πιθανότητα να είναι, επειδή βλέπω σε τι κατάσταση είναι το σώμα μου, αλλά δεν ξέρω σε τι κατάσταση θα είναι το σώμα μου σε 3 ή σε 4 μήνες. Πάντα είμαι ανοιχτός σε αυτά που φέρνει το μέλλον». 

Για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 τόνισε: «Το πρόγραμμα θα αλλάξει, αναλόγως με το αν έχω ή όχι πιθανότητες να κερδίσω το Roland Garros. Αν αισθανθώ ότι έχω ελπίδες, γνωρίζω καλά πως πρέπει να είμαι πιο επιλεκτικός με το πρόγραμμα. Αλλά δεν μπορώ να μιλήσω ακόμα γι' αυτό, όταν γνωρίζω θα το ανακοινώσω. Δουλεύω κάθε μέρα και το σώμα μου θα μου δώσει την απάντηση. Τι μου επιτρέπεται να κάνω και τι όχι».

Τόσο εκείνος όσο και ο Φέντερερ δεν έχουν συγχαρεί δημόσια τον Νόβακ Τζόκοβιτς για το 24ο Grand Slam με τον Ισπανό να τονίζει σχετικά: «Η αλήθεια είναι ότι δεν το έχω κάνει ακόμα. Γνωρίζω καλά εκ πείρας πως αν κάποιος κάνει κάτι τόσο σημαντικό, είναι καλύτερο να περάσει λίγος χρόνος για να διαβάσει και να αξιολογήσει τα μηνύματα. Γενικά δεν έχω τόσους φίλους στο tour, είμαι από μια άλλη γενιά (γέλια). Μιλάω κατά καιρούς με τον Φέντερερ».

Ρωτήθηκε φυσικά για την αγαπημένη του ομάδα, τη Ρεάλ Μαδρίτης,και για το εάν θα ήθελε να είναι πρόεδρος της και είπε: «Ξέρω πως δεν είναι ένα όνειρο για μένα, όμως είναι κάτι που θα μου άρεσε. Έχουμε όμως τον καλύτερο δυνατό πρόεδρο αυτή τη στιγμή και πρέπει να γνωρίζουμε αν κάποιος έχει τα προσόντα ή όχι για να γίνει πρόεδρος. Εγώ είμαι ρεαλιστής και ξέρω πως έχω περιορισμούς στο αν είμαι ικανός ή όχι σε κάτι. Ο χρόνος θα το δείξει».


Ειδήσεις σήμερα

Θα δεσμεύονται και τα περιουσιακά στοιχεία των εμπρηστών

Έρχεται ξανά καλοκαίρι με 35άρια μέσα στο Σαββατοκύριακο - Αλλάζει ο καιρός από την ερχόμενη εβδομάδα


Προφυλακιστέος ο 68χρονος που σκότωσε τον 39χρονο στον Πειραιά - «Ήταν το μεγαλύτερο λάθος της ζωής μου»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης