Δάκρυσε ο Σπανούλης - Η θρυλική φανέλα με το Νο7 στον ουρανό του ΣΕΦ - «Αφιερώνω την καριέρα στον πατέρα μου που έχασα στα 15» - Βίντεο

Δάκρυσε ο Σπανούλης - Η θρυλική φανέλα με το Νο7 στον ουρανό του ΣΕΦ - «Αφιερώνω την καριέρα στον πατέρα μου που έχασα στα 15» - Βίντεο

Τα παιδιά του Βασίλη Σπανούλη πάτησαν το κουμπί και η φανέλα του Ολυμπιακού ανέβηκε στον ουρανό του ΣΕΦ - Αποθέωση από 10.000 φίλους των Πειραιωτών - Υψηλές παρουσίες στο Φάληρο

spanoulis-arthrou4

Στον ουρανό του ΣΕΦ ανέβηκε η φανέλα του Ολυμπιακού με το Νο7 στην πλάτη. 

Η φανέλα που φόρεσε ο Βασίλης Σπανούλης από το 2010 έως το 2021 και οδήγησε τον Ολυμπιακό στην κορυφή της Ευρώπης το 2012 και το 2013. 

Το Νο7 στον... ουρανό του ΣΕΦ!



Τα έξι παιδιά του και η σύζυγός του Ολυμπία Χοψονίδου πάτησαν το κουμπί και η φανέλα αποσύρθηκε. Κανείς άλλος δεν θα φορέσει πλέον τη φανέλα του Ολυμπιακού με το Νο7. Οι 10.000 και πλέον φίλοι του Ολυμπιακού τον αποθέωσαν. 

Ο ίδιος αποθέωσε την Ολυμπία: «Θέλω να ευχαριστήσω τη γυναίκα μου που μου χάρισε 6 όμορφα παιδιά. Ήταν αυτή που με περίμενε στο σπίτι και άκουγε τα πάντα. Ήταν μια δυνατή γυναίκα που με στήριζε γιατί ήξερε πόσο πολύ θέλω να πετύχω. Σε ευχαριστώ Ολυμπία»

Κλείσιμο

Εν συνεχεία ο δακρυσμένος Βασίλης Σπανούλης αφιέρωσε την καριέρα του στον πατέρα του: «Τον έχασα από καρκίνο όταν ήμουν 15 χρονών. Πάλεψα για εκείνο. Του το είχα υποσχεθεί. Του αφιερώνω την καριέρα μου. Ήταν το όνειρό μου να παίξω στον Ολυμπιακό από τότε που ήμουν στο Μαρούσι και ήμουν σίγουρος όταν πήρα την απόφαση ότι θα πετύχαινα με κάθε δυνατό και αδύνατο τρόπο.

Περάσαμε δυσκολίες αλλά εύχομαι όλοι οι αθλητές να νιώσουν έστω και λίγο την αγάπη που έχω πάρει από εσάς. Ήθελα να ηγηθώ μιας μεγάλης ομάδας και να την επαναφέρω στην κορυφή της Ευρώπης και της Ελλάδας»

5972115
Τα παιδιά του Βασίλη Σπανούλη πάτησαν το κουμπί για να ανέβει στον ουρανό του ΣΕΦ η φανέλα

5972144__1_
Δακρύζουν και οι Θρύλοι



H τελετή 


H τελετή ξεκίνησε βίντεο αφιέρωμα στον Βασίλη Σπανούλη με τις καλύτερες στιγμές του. Στο παρκέ πάτησαν πρόεδροι του Ολυμπιακού Γιώργος και Παναγιώτης Αγγελόπουλος που αποθέωσαν τον Βασίλη Σπανούλη.

5972158
Το δώρο των Αγγελόπουλων στον Βασίλη Σπανούλη
5972160
Ο Γιώργος Πρίντεζης με τον Κώστα Παπανικολάου
5972173
Η οικογένεια του Βασίλη Σπανούλη με τους Αγγελόπουλος και τους Παπανικολάου και Πρίντεζη
5972176
Η φανέλα με το Νο7 στον ουρανό του ΣΕΦ


Μαζί τους και ο Γιώργος Πρίντεζης και ο Κώστας Παπανικολάου με τις κούπες της Euroleague (2012, 2013).  Ο Γιώργος Αγγελόπουλος αποκάλυψε ότι το 2010 οι συζητήσεις είχαν οδηγηθεί σε αδιέξοδο αλλά τελικά έγινε η μεταγραφή του Σπανούλη στον Ολυμπιακό. 

«Είναι πραγματικά ο κορυφαίος αθλητής στην ιστορία του μπάσκετ και ένας από τους κορυφαίους σε όλη την Ευρώπη. Η σημερινή βραδιά είναι ιστορική, δεν έχει ξαναγίνει. Το αξίζει ο Βασίλης και θα το ευχαριστηθεί και ο κόσμος» είπε αρχικά ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος και συνέχισε: «Τι είναι αυτό που άλλαξε όταν ήρθε;

5971977
Ο κόσμος του Ολυμπιακού χειροκρότησε τον Βασίλη Σπανούλη
5972344
Φανταστική ατμόσφαιρα στο ΣΕΦ


Ο Βασίλης έφερε με την καθημερινή του παρουσία στο γήπεδο, να έρχεται πρώτος και να φεύγει τελευταίος, το πνεύμα του νικητή. Την άρνηση να χάσουμε. Και έτσι κατακτήσαμε όσα κατακτήσαμε αυτήν την δεκαετία σε Ελλάδα και Ευρώπη. Τον ευχαριστούμε γι' αυτό».

Από την πλευρά του ο Γιώργος Αγγελόπουλος, είπε: «Το 2010 ήταν δύσκολο να γίνει η κίνηση. Είχαμε φτάσει σε αδιέξοδο και λέγαμε ότι ίσως γίνει κάποια άλλη στιγμή. Είχαμε προσπαθήσει και όταν ήταν ακόμα στο Μαρούσι, αλλά δεν είχε γίνει η δουλειά.

Ήμουν στην Αμερική και λίγο πριν μπω στο αεροπλάνο είχαμε μιλήσει με τον Παναγιώτη και είχαμε πει ότι πρεπει να το κάνουμε. Με το που προσγειώθηκα πήγαμε και υπογράψαμε τον Βασίλη. Έτσι ξεκίνησε να αλλάζει η ιστορία του Ολυμπιακού».

giannakis
O Βασίλης Σπανούλης με τον Παναγιώτη Γιαννάκη
milano
Η Αρμάνι Μιλάνο τίμησε τον Βασίλη Σπανούλη


Σπουδαίες μορφές του παγκόσμιου μπάσκετ στέλνουν το δικό τους μήνυμα, το οποίο παίζει στα cube του ΣΕΦ. Μίτσιτς, Ντε Κολό, Σατοράνσκι, Λάρκιν, Ντόντσιτς, Πάου Γκασόλ μεταξύ αυτών.




Ο Βασίλης Σπανούλης ευχαρίστησε την μητέρα του και τον αδελφό του που ήταν στο ΣΕΦ αλλά και τα παιδιά και την γυναίκα που είναι το στήριγμα της ζωής του όπως είπε. Για τον αδελφό του δήλωσε: «Και ένα μεγάλο ευχαριστώ στον αδερφό μου, που ήταν και αδερφός και πατέρας. Ήταν ο πιο αυστηρός κριτής μου. Όσα χρόνια έπαιζα μπάσκετ δεν άκουσα μια καλή κουβέντα, μόνο όταν σταμάτησα». 


5972569
Ο Νικ Καλάθης με τον Νίκο Ζήση
5972577
Ο Γιώργος Αγγελόπουλος με τον Ντέγιαν Μποντιρόγκα
5972609
Ο Σάσα Βεζένκοφ με την σύντροφό του Νικόλ Ελευθεριάδου και τον Βασίλη Σπανούλη


Μίλησε και για τον κόσμο του Ολυμπιακού: «Σε όλη τη διαδρομή είχαν μαζί μου τους συμπαίκτες μου, τον Ανδρέα Γκατζούλη, τον οποίο ξέρω από τα 13 μου, τους ανθρώπους που είναι μαζί με την ομάδα, τους φυσιοθεραπευτές, τους γιατρούς, τον κόσμο, γιατί ο Ολυμπιακός χωρίς τον κόσμο δεν υπάρχει. Κόσμος και Ολυμπιακός πάνε μαζί. Η σχέση με τον κόσμο χτίστηκε, δεν δημιουργήθηκε από τη μία στιγμή στην άλλη.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όσους ήρθαν για να μου δείξουν το σεβασμό τους για αυτά τα 11 χρόνια. Είτε στις καλές, είτε στις κακές στιγμές έδωσα την ψυχή μου, πόνεσα και ίδρωσα τη φανέλα. Δεν πούλησα οπαδιλίκι, προσπάθησα με το παιχνίδι μου να ηγηθώ μιας ομάδας και να πετύχουμε αυτά που πετύχαμε. Δεν έχουν σημασία οι τίτλοι, χτίσαμε μία κουλτούρα που θα μείνει ανεξίτηλη στο μυαλό όλων».

5971983
Ο Βασίλης Σπανούλης με τα δύο Κύπελλα της Euroleague που κατέκτησε το 2012 και το 2013


«Είναι ένας τεράστιος παίκτης. Είναι ένα από τα μεγαλύτερα πρότυπα για όλους» είπε ο κουμπάρος του Νίκος Ζήσης. Ο Κώστας Παπανικολάου τόνισε: «Άλλαξε την ιστορία του Ολυμπιακού. Χάραξε το δρόμο και σ' αυτόν βαδίζουμε όλοι. Ο Βασίλης άναψε τη σπίθα». 

galis


Ο Νίκος Γκάλης μέσω video αποθέωσε τον Σπανούλη και του ευχήθηκε καλή συνέχεια στη ζωή του. 


5971909
Ο Βασίλης Σπανούλης στέλνει φιλιά στον κόσμο του Ολυμπιακού που τον αποθέωσε


5971896
Ο Κώστας Παπανικολάου με τους Γιώργο και Παναγιώτη Αγγελόπουλο


Στο γήπεδο βρέθηκαν μεταξύ άλλων οι Σάσα Βεζένκοφ,  Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς,  Νίκος Ζήσης, ο Αργύρης Καμπούρης,  Ντούσαν Βούκσεβιτς και άλλες μορφές του Ολυμπιακού. Ακόμη ο Δημήτρης Ιτούδης, ο Νικ Καλάθης, ο Τζο Αρλάουκας. 

δορα
Η Δώρα Παντέλη και ο Σπύρος Παπαδόπουλος παρουσίασαν την εκδήλωση
ιτουδισ
Ο Νίκος Ζήσης με τον Δημήτρη Ιτούδη


5971807
Ο Σάσα Βεζένκοβ
5971808
Ο Τζόρτζεβιτς με τον Βούκσεβιτς
5971811
Ο Αρλάουκας με τον Ντικούδη
5971827
Ο Γιάννης Βρούτσης, η Δόμνα Μιχαηλίδου και ο Βαγγέλης Λιόλιος


Για τον Βασίλη Σπανούλη μίλησαν μέσω βίντεο οι σταρ του NBA Νοβίτσκι, Γιόκιτς και Ντόντσιτς. Την βραδιά παρουσίασε ο Σπύρος Παπαδόπουλος μαζί με την Δώρα Παντέλη και τον Πέτρο Λαγούτη. 

5971830__1_
Ο CEO της Euroleague Ντέγιαν Μποντιρόγκα


Από την κυβέρνηση στο γήπεδο είναι ο αναπληρωτής υπουργός αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης και η υφυπουργός παιδείας Δόμνα Μιχαηλίδου. 


5971805
Ο Αργύρης Καμπούρης




Ειδήσεις σήμερα:

Διπλή τραγωδία στην πολύπαθη Μαγνησία - Νεκροί σε εργατικά δυστυχήματα δύο νέοι άνθρωποι


«Λουκέτο» στην κλινική των Χανίων που ερευνάται δικαστικά για εμπόριο βρεφών και παράνομες υιοθεσίες

Αναχώρησε για τη Λιβύη το C-130 με δύο τόνους τρόφιμα και ένα τόνο φαρμακευτικού υλικού - Φωτογραφίες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης