Stoiximan Super League 1, Αστέρας Τρίπολης-ΠΑΣ Γιάννινα 2-2: «Χ»όρτασαν γκολ στην Τρίπολη - Δείτε τα γκολ

Stoiximan Super League 1, Αστέρας Τρίπολης-ΠΑΣ Γιάννινα 2-2: «Χ»όρτασαν γκολ στην Τρίπολη - Δείτε τα γκολ

Ο ΠΑΣ Γιάννινα προηγήθηκε δύο φορές στην Τρίπολη (Τζίμας, Μπάλαν), ο καλύτερος Αστέρας ισοφάρισε και τις δύο (Αλβαρες, Ρεγκίς) και κάπως έτσι... υπέγραψαν το χορταστικό 2-2 στο «Θ. Κολοκοτρώνης»

5971533
Χωρίς νικητή έληξε το σημερινό (17/9) ματς του «Θ. Κολοκοτρώνης» όπου Αστέρας Τρίπολης και ΠΑΣ Γιάννινα αναδείχθηκαν ισόπαλοι 2-2. Αποτέλεσμα που διαμορφώθηκε από το πρώτο ημίχρονο και δεν άλλαξε ως το φινάλε.


Οι Αρκάδες ξεκίνησαν με τον Παπαδόπουλο κάτω από τα γκολπόστ, τους Καρμόνα, Ζουκάνοβιτς, Καστάνιο και Αλβαρες τετράδα στην άμυνα, τους Μουνάφο, Γκρόζντανιτς στον άξονα και τους Ρεγκίς, Μπαρτόλο, Σίτο πίσω από τον προωθημένο Μιριτέλο.

Οι Γιαννιώτες είχαν τον Κλέιμαν στην εστία, τους Σόρια, Εραμούσπε, Παντελάκη, Τσαούση στα «μετόπισθεν» από τα δεξιά προς τα αριστερά, τους Καραχάλιο, Ριένστρα, Τζίνο στον άξονα, τους Παμλίδη, Τζίμα στα άκρα και τον Μπάλαν στο «9».

Σέντρα στο ματς και στο πρώτο ημίχρονο που ήταν ιδιαίτερα «χορταστικό» ναι μεν ο Αστέρας Τρίπολης διατηρούσε την κατοχή και έλεγχε τον ρυθμό, ο ΠΑΣ Γιάννινα όμως διέθετε ουσία και «τιμώρησε» δις την ανασταλτική του λειτουργία. Ετσι φτάσαμε στην ανάπαυλα με το ευρύ 2-2-.


Κλείσιμο
«Πρωταγωνιστής» ο Μπάλαν για τον ΠΑΣ Γιάννινα
Μάλιστα σε αμφότερες των περιπτώσεων «πρωταγωνιστής» για τον «Αγιαξ της Ηπείρου» ήταν ο Μπάλαν. Στο 15' λοιπόν και μετά από build up από την άμυνα ο Σόρια έκανε τη συρτή σέντρα από τα δεξιά, ο Ρουμάνος φορ έκανε κίνηση προς την μπάλα όμως «μαζεύτηκε» και την άφησε, κάτι που αποσυντόνισε ελαφρώς τους γηπεδούχους.

Ετσι ο Τζίμας έγινε κάτοχός της, απέφυγε όμορφα τον Καρμόνα και άνοιξε το σκορ.

Δείτε ΕΔΩ το 0-1

Μετά (28') υποδέχθηκε όμορφα την κάθετη του Παμλίδη, βγήκε στο τρανζίσιον και πλάσαρε εύστοχα για το 1-2 υπέρ του ΠΑΣ εκείνη τη χρονική στιγμή. Λίγο αργότερα (33') ο Τζίμας είχε ακόμη μία καλή στιγμή, αλλά ο Παπαδόπουλος διόρθωσε το λάθος που είχε δημιουργηθεί.

Δείτε ΕΔΩ το 1-2

«Χτύπησε» με τα στατικά ο Αστέρας Τρίπολης
Ωστόσο σε αυτό το χρονικό διάστημα οι γηπεδούχοι πατούσαν καλύτερα και το μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης «παίζονταν» στο επιθετικό τους μισό. Οι φιλοξενούμενοι έκλειναν σωστά τους διαδρόμους και δεν τους επέτρεπαν να βρουν κάθετη ανάπτυξη, πλην της περίπτωση του 13' όπου «βρέθηκαν» οι Μουνάφο, Μπαρτόλο, ο Σίτο δεν έκανε καλό τελείωμα και το σουτ του Αλβαρες η μπάλα κόντραρε και βγήκε κόρνερ.

Το παραπάνω δεδομένο οδήγησε τους Αρκάδες στα άκρα και παράλληλα τους έδωσε πολλά στατικά, τα οποία και εκμεταλλεύτηκαν. Στο 21' ο Αλβαρες ισοφάρισε τότε σε 1-1 με απευθείας εκτέλεση φάουλ.

Δείτε ΕΔΩ το 1-1

Στον έξτρα χρόνο του πρώτου ημιχρόνου, στο 45'-2' ο Κλέιμαν είπε «όχι» στον Μιριτέλο και την κεφαλιά του, αμέσως μετά όμως δεν κατάφερε να βγάλει και εκείνη του Ρεγκίς στο κόρνερ του Μπαρτόλο.

Δείτε ΕΔΩ το 2-2

Κατοχή οι Αρκάδες σε επίπεδα 68%
Στο δεύτερο μισό η εικόνα της αναμέτρησης παρέμενε πάνω-κάτω ίδια, ωστόσο υπήρχαν και ουσιαστικές διαφορές. Ο Αστέρας εξακολουθούσε να παραμένει κάτω από τη σέντρα και πέριξ της περιοχής του Κλέιμαν, όμως δεν «έβγαζε» φάσεις (σε ορισμένες περιπτώσεις για εκατοστά δεν έκανε τελικές από πλεονεκτική θέση, όπως π.χ. με τον Μιριτέλο στο 58') και την ίδια στιγμή ο ΠΑΣ δεν έβρισκε πλέον κενούς χώρους ώστε να τρέξει στην αντεπίθεση.

Στο 55' οι φιλοξενούμενοι άλλαξαν τα «φτερά» τους με σκοπό να διαφοροποιήσουν το σχετικό δεδομένο στην ανάπτυξή τους (μέσα οι Γκάρο, Ροσέρο), στο 60' οι γηπεδούχοι «φρέσκαραν τον άξονά τους (10άρι ο Βίκο, 6άρι ο Ντιαρά0 και μπήκαμε στο τελευταίο ημίωρο με τον Αστέρα να κρατά μπάλα σε επίπεδα της τάξης του 68%.

Με 4-4-2 οι γηπεδούχοι από το 77' και μετά
Πλέον στην...κουβέντα της αναμέτρησης μπήκε και ο όρος «διαχείριση», τουλάχιστον από την πλευρά των φιλοξενουμένων. Οι οποίοι όσο πλησιάζαμε προς το φινάλε μπήκαν σε διαδικασία να παίζουν για να «σβήσουν» το ματς, αφού κρατούσαν έναν πολύτιμο, για το μέλλον, βαθμό. Την ίδια στιγμή οι γηπεδούχοι έπαιζαν από το 77' και μετά με δύο φορ (Μάντζης, Μιριτέλο) σε ένα «καθαρό» 4-4-2 και το παιχνίδι απέκτησε (πολύ) ρυθμό.

Οι Ζουκάνοβιτς, Μάντζης «φλέρταραν» από μία φορά με το γκολ σε διάστημα λίγων δευτερολέπτων (ο Κλέιμαν απέκρουσε εντυπωσιακά την εκτέλεση φάουλ του πρώτου στο 81', η κεφαλιά του δεύτερου στο 82' πέρασε λίγο άουτ), ενώ το ότι ο άξονας του Αστέρα δεν ήταν πια «γεμάτος» ο ΠΑΣ βρήκε στο 84' για πρώτη φορά κενούς χώρους και απείλησε με τον Ροσέρο. Ωστόσο το 2-2 παρέμεινε ως το τέλος και έτσι οι δύο ομάδες προσέθεσαν από έναν πόντο στο ενεργητικό τους.

MVP: Ο Μπάλαν. Ο Ρουμάνος φορ πέτυχε το δεύτερο γκολ του ΠΑΣ και παράλληλα συμμετείχε με την «οξυδέρκειά» και στο πρώτο του «Αγιαξ της Ηπείρου».

Στο ύψος του: Ο Κρέσπι από τον Αστέρα ήταν πολύ κινητικός και μάλιστα ισοφάρισε για λογαριασμό του. Καλό ματς για τον ΠΑΣ έκαναν και οι δύο του στόπερ.

Αδύναμος κρίκος: Ο Καρμόνα. Ο στόπερ των γηπεδούχων αντιμετώπισε στο πρώτο ημίχρονο αρκετά προβλήματα, κυρίως στις φάσεις των δύο γκολ του ΠΑΣ.

Η «γκάφα»: Στη φάση του 1-1 το «τείχος» του ΠΑΣ Γιάννινα δεν ήταν σωστά τοποθετημένο και ο Αλβαρες βρήκε την ευκαιρία να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Στο 84' οι γηπεδούχοι δεν έδιωξαν σωστά σε τρανζίσιον του του ΠΑΣ και η μπάλα στρώθηκε στον Ροσέρο που σούταρε από πλεονεκτική θέση, ο γκολκίπερ Παπαδόπουλος όμως απέκρουσε.

Το «στραγάλι»: Οι Αρκάδες διαμαρτυρήθηκαν στο πρώτο ημίχρονο για πέναλτι σε μαρκρισμάτα επί των Σίτο, Μιριτέλο, ο ρέφερι και το VAR είπαν «παίζεται».

Το «ταμείο» του Gazzetta: Χορταστικό πρώτο ημίχρονο, ένα κλικ πιο σετ παιχνίδι στο δεύτερο και τελικό σκορ 2-2. Στη «σούμα» της αναμέτρησης ο Αστέρας ήταν καλύτερος. Κρατούσε μπάλα σε ποσοστά πάνω του 65%, εκτός των δύο γκολ βρήκε ακόμη ορισμένες φάσεις (ο Κλέιμαν αντέδρασε σωστά σε πολλές περιπτώσεις), έβγαλε περισσότερες τελικές, τα κόρνερ ήταν 8-0 υπέρ του και παρουσιάστηκε πιο απειλητικός. Το ότι σήκωσε πολλές φορές την μπάλα αποτυπώνεται στο ότι επιχείρησε 58 γεμίσματα και ο ΠΑΣ εννιά.

Αστέρας Τρίπολης (Μίλαν Ράσταβατς): Παπαδόπουλος, Καρμόνα, Άλβαρες, Καστάνιο, Ζουκάνοβιτς, Γκρόζντανιτς (Μάντζης 77'), Μουνάφο (Ντιαρά 59'), Κρεσπί, Μπαρτόλο (Καλτσάς 77'), Σίτο (Βίκο 59'), Μιριτέλο.
ΠΑΣ Γιάννινα (Θανάσης Στάικος): Κλέιμαν, Σόρια, Τσαούσης, Παντελάκης, Εραμούσπε, Καραχάλιος, Ριένστρα (Λιάσος 72'), Τζίνο, Παμλίδης (Ροσέρο 54'), Τζίμας (Γκάρο 54'), Μπάλαν.


Ειδήσεις σήμερα:

Διπλή τραγωδία στην πολύπαθη Μαγνησία - Νεκροί σε εργατικά δυστυχήματα δύο νέοι άνθρωποι


«Λουκέτο» στην κλινική των Χανίων που ερευνάται δικαστικά για εμπόριο βρεφών και παράνομες υιοθεσίες

Αναχώρησε για τη Λιβύη το C-130 με δύο τόνους τρόφιμα και ένα τόνο φαρμακευτικού υλικού - Φωτογραφίες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης