Παναθηναϊκός - Φενέρμπαχτσε 66-79: Πλήρωσε την αστοχία του, θετικό ντεμπούτο για Λεσόρ, Χουάντσο - Δείτε βίντεο

Παναθηναϊκός - Φενέρμπαχτσε 66-79: Πλήρωσε την αστοχία του, θετικό ντεμπούτο για Λεσόρ, Χουάντσο - Δείτε βίντεο

Ο Παναθηναϊκός ήταν πολύ άστοχος στα μακρινά σουτ (2/21 τρίποντα) και γνώρισε την ήττα από τη Φενέρμπαχτσε στη Ρόδο με 79-66. Θετικό ντεμπούτο από Χουάντσο Ερνανγκόμεθ (19π.) και Λεσόρ (17π.)

5970109
Τα βλέμματα ήταν από την αρχή στραμμένα στα νέα αποκτήματα του Παναθηναϊκού και πολύ περισσότερο στον Χουάντσο Ερνανγκόμεθ, ο οποίος ναι μεν ήταν άστοχος στο ξεκίνημα του ματς έξω από τα 6.75 μέτρα αλλά... συστήθηκε στο ελληνικό κοινό με ένα δύσκολο γκολ φάουλ. Ο Αταμάν ανακάτευε συνέχεια την τράπουλα έχοντας ξεκινήσει το ματς με τους Σλούκα, Γκραντ, Γκριγκόνις, Χουάντσο, Μπαλτσερόφσκι, ωστόσο έριξε σύντομα την second unit με τους Μωραΐτη, Γκάι, Παπαπέτρου, Μήτογλου, Λεσόρ.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cvkgq1tbvuft)


Η Φενέρ και ο Ιτούδης επέμεναν στο σχήμα με τους δύο σέντερ (Παπαγιάννη, Σανλί) και εν μέρει τους «βγήκε» καθώς είχαν κλείσει το inside game του Παναθηναϊκού αναγκάζοντας τους παίκτες των «πρασίνων» σε πολλά άστοχα (αν και καλά) περιφερειακά σουτ. Το «φτωχό» 12-15 της 1ης περιόδου «μαρτυράει» το κακό θέαμα στο κλειστό της Καλλιθέας Ρόδου, με το «τριφύλλι» να ήταν ακόμα πιο άστοχος στη συνέχεια.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cvkeh0tojezl)


Αστοχία με 1/13 τρίποντα στο ημίχρονο
Είναι χαρακτηριστικό ότι για 6.5 λεπτά ο Παναθηναϊκός είχε μείνει στο «μηδέν» αστοχώντας στο ένα μακρινό σουτ μετά το άλλο! Αποτέλεσμα; Η Φενέρ να βρεθεί στο +11 (16-27) αλλά με μια αντεπίθεση στο τελευταίο τρίλεπτο της 2ης περιόδου να φέρει ο Παναθηναϊκός το ματς στη μία κατοχή (27-29) και να επιστρέψει στο ματς.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cvkf8cchhp0h)
Κλείσιμο


Στο πρώτο μισό του αγώνα οι «πράσινοι» είχαν 1/13 τρίποντα (!) με τους Γκριγκόνις (7π.), Λεσόρ (7π.) και Ερνανγκόμεθ (5π.) να ήταν οι πρώτοι σκόρερ αλλά ταυτόχρονα να ήταν χαμηλή και η δημιουργία της ελληνικής ομάδας με μόλις πέντε ασίστ στο ημίχρονο.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cvkf9jyn0jpt)


Ο τραυματισμός του Παπαγιάννη και το ξέσπασμα του Σανλί
Πολύ καλύτερα μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός. Τουλάχιστον στην επίθεση όπου ήταν πιο αποτελεσματικός σε σχέση με το μεγαλύτερο μέρος της δεύτερης περιόδου. Ο Χουάντσον Ερνανγκόμεθ ανέλαβε περισσότερες ευθύνες στην επίθεση και μάλιστα έγινε και ο πρώτος «διψήφιος» της ομάδας του.


Βέβαια στα άσχημα του αγώνα ήταν ο τραυματισμός του Παπαγιάννη στο 26' όταν χτύπησε γόνατο με γόνατο με τον Ματίας Λεσόρ. Το «τριφύλλι» μπόρεσε να πάρει προβάδισμα με 39-37 στο 27' σ' ένα ματς το οποίο δεν διεκδικούσε ούτε κατά... διάνοια δάφνες θεάματος.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cvkf8bq37e95)


Μάλλον το αντίθετο. Ο Σανλί ήταν εκείνος που έκλεψε τις εντυπώσεις στο τέλος της 3ης περιόδου καθώς με συνεχόμενους πόντους έδωσε στη Φενέρ προβάδισμα πέντε πόντων στο 30' (41-45).

Η διαφορά στο +17, ο Λεσόρ πήρε πρωτοβουλίες στο τέλος
Ο Τούρκος σέντερ ωστόσο δεν σταμάτησε να είναι αποτελεσματικός για λογαριασμό της Φενέρμπαχτσε. Με συνεχόμενα σουτ από την περιφέρεια έφερε την ομάδα του στο +10 (44-54 και 47-56 στο 34') ελέγχοντας πλήρως το ματς. Αποτέλεσμα; Ο δείκτης του σκορ να φτάσει και στο +17 για την ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη (50-67 στο 37') καθώς ο Παναθηναϊκός συνέχιζε να ήταν πολύ άστοχος στα σουτ εντός παιδιάς.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cvkgbxw7yfih)


Μπορεί ο Χουάντσο Ερνανγκόμεθ να έκανε θετικό ντεμπούτο με τα πράσινα αλλά συνολικά ο Παναθηναϊκός δεν μπορούσε να βρει λύσεις ώστε να «ανοίξει» την άμυνα της Φενέρ. Ο Ματίας Λεσόρ πήρε περισσότερες μπάλες στα χέρια τη στιγμή που όλα έμοιαζαν να είχαν κριθεί και συνεχόμενους πόντους προσπάθησε να επαναφέρει τον Παναθηναϊκό στο ματς. Όμως ήταν ήδη αργά για την ομάδα του Εργκίν Αταμάν η οποία γνώρισε την ήττα με 13 πόντους διαφορά.


Τα δεκάλεπτα: 12-15, 27-29, 41-45, 66-79.

Πηγή:www.gazzetta.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Έκλαιγαν τα οκτώ ανήλικα παιδιά που άφησε μόνα η μάνα τους στο σπίτι - «Πήγα να δω τον πατέρα μου στο νοσοκομείο» λέει

Μητσοτάκης από Θεσσαλονίκη: Θα «τρέξουμε» γρήγορα, για να έχουν όλοι οι Έλληνες πρόσβαση σε ποιοτικές υπηρεσίες υγείας


Ερντογάν: Αν είναι απαραίτητο, η Τουρκία θα χωρίσει τους δρόμους της με την Ευρωπαϊκή Ένωση
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης