Δεν μάσησε τα λόγια του για την παρουσία της Team USA στο Μουντομπάσκετ ο Καρμέλο Άντονι: «Ήταν αποτυχία»

Δεν μάσησε τα λόγια του για την παρουσία της Team USA στο Μουντομπάσκετ ο Καρμέλο Άντονι: «Ήταν αποτυχία»

Ο θρύλος της Team USA με τα τρία χρυσά Ολυμπιακά μετάλλια σχολίασε την πορεία των ΗΠΑ στο Μουντομπάσκετ

26857608
Δεν μάσησε τα λόγια του για την Team USA και την πορεία της στο Μουντομπάσκετ ο Καρμέλο Άντονι.

Ο θρυλικός παίκτης του NBA που με την εθνική ομάδα των ΗΠΑ κέρδισε 3 χρυσά Ολυμπιακά μετάλλια είναι στις Φιλιππίνες ως πρεσβευτής της FIBA και έζησε από κοντά τον αποκλεισμό από τη Γερμανία αλλά και την ήττα από την Λιθουανία.

«Είναι έκπληξη! Ας είμαστε ειλικρινείς, είναι μία αποτυχία. Δεν θέλουμε να χρυσώσουμε το χάπι. Έτσι πρέπει να το προσεγγίσουμε όταν έχεις προσδοκίες για το χρυσό μετάλλιο. Πρέπει να βγάλουμε το καπέλο στη Γερμανία και τη Σερβία. Έκαναν δύο πολύ καλά παιχνίδια. Ήταν εκπλήξεις. Είναι καλό για το άθλημα, για τη FIBA, το μπάσκετ και τους φανς να γνωρίζουν ότι ο υπόλοιπος κόσμος βρίσκεται εδώ για να παίξει.


Κλείσιμο

Άπαντες θα πρέπει να σκεφτούν μία διαφορετική προσέγγιση για να κατακτήσουν το χρυσό μετάλλιο. Όλοι γίνονται καλύτεροι. Το παιχνίδι μεγαλώνει σε παγκόσμια κλίμακα. Στο τέλος της ημέρας, όλοι μπορούν να βγουν εκεί έξω και να κερδίσουν ένα χρυσό» είπε αρχικά ο Καρμέλο Άντονι και συνέχισε: «Θα ήθελα πολύ να στέλναμε κάθε χρόνο στην αφρόκρεμα για να ανταγωνιστεί στο υψηλότερο επίπεδο. Πρέπει όμως να σεβαστούμε τους παίκτες που ήρθαν εδώ. Είναι επαγγελματίες. Δεν μπορείς να στέλνεις πάντα τους κορυφαίους. Όταν μιλάς για εξέλιξη, αυτό κάνουμε. Εξελίσσουμε κάποιους παίκτες για να ανταγωνιστούν με τον υπόλοιπο κόσμο. Βάζουμε τις νίκες με τις ήττες μαζί και προχωράμε.

Θέλω να ξεκαθαρίσω το εξής: δεν νομίζω πως εμείς οι Αμερικανοί νομίζουμε πως δεν μπορούμε να χάσουμε. Ο φόβος της ήττας είναι αυτός που σε καθοδηγεί, που σε κάνει να θες να κερδίσεις και αισθάνεσαι χάλια όταν χάνεις. Κάνουμε σπουδαία δουλειά ως οργανισμός πάνω στο σεβασμό του παιχνιδιού. Θα παίξουν με ένταση για το χάλκινο μετάλλιο. Δεν πιστεύω, πάντως, ότι ήρθαν εδώ με ξεκάθαρη ιδέα ότι είναι σίγουρη η επιτυχία. Όσο και να θέλουμε να μιλάμε για το 1992 και τα δικά μας χρόνια, πρέπει να σταθούμε στη στιγμή και να εστιάσουμε στην τωρινή ομάδα. Να την ενθαρρύνουμε να κερδίσει το χάλκινο μετάλλιο. Είμαστε εδώ για να παίξουμε μπάσκετ. Αυτό κάνουμε. Πρέπει να σκάψουμε βαθιά και να βρούμε τρόπο να κερδίσουμε παιχνίδια.

Όταν σε κερδίζει η Γερμανία με το δικό σου ρυθμό και παιχνίδι, τότε μιλάμε για κάτι διαφορετικό. Δεν νικούν αν δεν παίξουν με τον αμερικανικό τρόπο. Πρέπει να σκοράρεις περισσότερο από ότι οι ΗΠΑ. Η Γερμανία αξίζει ότι πήρε».

Ειδήσεις σήμερα:

71χρονος σκότωσε με πιστόλι 35χρονο διαρρήκτη που τον χτύπησε με μεταλλική ράβδο

Κλειστή η Εθνική για Αθήνα και Θεσσαλονίκη - Κομμένη στα δύο η χώρα

Πήραν προθεσμία για αύριο οι τρεις από τους συλληφθέντες του Blue Horizon για την δολοφονία του 36χρονου Αντώνη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης