Ρονάλντο: «Όποιος συμπαθεί εμένα, δε χρειάζεται να μισεί τον Μέσι - Μαζί αλλάξαμε την ιστορία του ποδοσφαίρου» - Βίντεο

Ρονάλντο: «Όποιος συμπαθεί εμένα, δε χρειάζεται να μισεί τον Μέσι - Μαζί αλλάξαμε την ιστορία του ποδοσφαίρου» - Βίντεο

Στη σχέση του με τον Λιονέλ Μέσι και τη μεταξύ τους «αντιπαλότητα» αναφέρθηκε ο Κριστιάνο Ρονάλντο στη συνέντευξη Τύπου της Πορτογαλίας εν όψει των αγώνων για τα προκριματικά του Euro 2024

Mesi_Ronaldo
Για πρώτη φορά από το 2003 το φετινό Champions League θα διεξαχθεί χωρίς έναν εκ των Κριστιάνο Ρονάλντο, Λιονέλ Μέσι με τον αρχηγό της Εθνικής Πορτογαλίας να έχει μετακομίσει από τον περασμένο Ιανουάριο στη Σαουδική Αραβία και τον αρχηγό της Εθνικής Αργεντινής εδώ και λίγες εβδομάδες να είναι κάτοικος Μαϊάμι... 

Για σχεδόν μια 20ετία ήταν οι απόλυτοι κυρίαρχοι στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο με την «κόντρα» τους να είναι στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος και τα επιτεύγματα τους να είναι πραγματικά μοναδικά...



Κλείσιμο
Οι μάχες σε La Liga και Champions League ηταν επικές, με την αντιπαλότητα σιγά, σιγά να... ξεφτίζει και πλέον σε κάθε ευκαιρία αμφότεροι εκφράζουν τον σεβασμό και την εκτίμση που τρέφουν για τον άλλον.

Όπως ακριβώς έκανε σήμερα ο Κριστιάνο Ρονάλντο μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου της Εθνικής Πορτογαλίας.
 
«Δεν το βλέπω ως αντιπαλότητα. Αν σου αρέσει ο Κριστιάνο, δεν χρειάζεται να μισείς τον Μέσι και το αντίθετο. Μοιραστήκαμε την ίδια σκηνή για 15 χρόνια. Αλλάξαμε την ιστορία του ποδοσφαίρου. Δεν λέω ότι είμαστε φίλοι, αλλά υπάρχει αμοιβαίος σεβασμός. Η κληρονομιά συνεχίζεται, η "αντιπαλότητα" όχι. Ο κόσμος το απόλαυσε, ήταν πολύ καλό», είπε χαρακτηριστικά ο CR7 αναφερόμενος στον Μέσι.



Ο Ρονάλντο ρωτήθηκε και για την απόφαση του να φύγει από την Ευρώπη και το κατά πόσο αισθάνεται δικαιωμένος που πήγε στη Σαουδική Αραβία...
«Είναι φυσιολογικό να κριτικάρεις, ποιο πρωτάθλημα δεν δέχεται κριτική; Πού δεν υπάρχουν προβλήματα και διαμάχες; Υπάρχουν παντού. Ισπανία, Πορτογαλία. Ήξερα ήδη, λέω συνέχεια, σ' όλους όσους νόμιζαν ότι ήμουν τρελός, ότι δεν είμαι τόσο τρελός. Είναι φυσιολογικό να παίζεις στο αραβικό πρωτάθλημα. Ως παίκτης της Αλ Νασρ, ήξερα ότι αυτό θα συνέβαινε, είναι προνόμιο να αλλάζεις την κουλτούρα και το ποδόσφαιρο μιας χώρας, να έχεις μεγάλα αστέρια και με κάνει περήφανο. Ήμουν ο πρωτοπόρος και νιώθω περήφανος γι' αυτό. Αυτό που θέλω περισσότερο είναι να συνεχίσω να εξελίσσομαι πάντα, ώστε να είμαι κορυφαίος».



Στη συνέχεια οι δημοσιογράφοι προσπάθησαν να εκμαιεύσουν μια απάντηση για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2026 με τον Ρονάλντο να απαντά: 
«Αν θα παίξω στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2026; Θα είμαι πολύ ειλικρινής. Τα δύο τελευταία χρόνια, άρχισα να σκέφτομαι διαφορετικά. Έχουν συμβεί πράγματα που με έκαναν  να σκέφτομαι ότι η ζωή πρέπει να είναι στιγμές. Δεν μπορώ πλέον να σκέφτομαι μακροπρόθεσμα. Γενικά μπορεί να συμβεί το οτιδήποτε.. Νομίζω όμως ότι είναι καλό να απολαμβάνουμε τη στιγμή. Ο στόχος μου τώρα είναι να πάω στο Euro και να έχω ένα εξαιρετικό Euro».

Τέλος για τα 850 γκολ που έχει πετύχει σημείωσε: «Νομίζω ότι σκόραρα από ένα φάουλ κι έφτασα τα 850. Θα γίνουν σιγά σιγά 860, 870. Δεν πάω διψασμένος΄. Ενώ παίζω, στόχος μου είναι πάντα να κοιτάζω μπροστά και να πετύχουμε τους στόχους της ομάδας, αλλά και τους δικούς μου. Απολαύστε, η ζωή είναι δυναμική. Το αύριο είναι αβέβαιο».

Ειδήσεις σήμερα:

Τρεις οι νεκροί από την κακοκαιρία Daniel - Εντοπίστηκε σορός 82χρονου στην Καρδίτσα

Φωτογραφίες: Με ένα λευκό τριαντάφυλλο στο χέρι αποχαιρέτησαν τον 36χρονο Αντώνη

Δείτε βίντεο: Γυναίκες γλύτωσαν τελευταία στιγμή από πνιγμό μπροστά από τον Ευαγγελισμό! - Χείμαρρος η Βασ. Σοφίας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης